Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Adams - warto?

Recommended Posts

powiem tak .....

chłopie czegoś ty się najarał że takie głupoty wypisujesz. Znalazł się znawca od siedmiu boleści. (raptem 3 posty na forum i od razu z grubej rury)

Akurat mam te okna i sobie je bardzo chwale. Wiele osób na forum chwaliło te okna a jakoś nikt ich nie negował.

Może jesteś sflustrowanym byłym pracownikiem i dlatego tak nadajesz.

Najlepiej gdyby do twojej wypowiedzi ustosunkował się forumowy @Stary choć wiem że takimi bredniami to sobie du.y nie zawraca.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma się co denerwować. On już raczej nie pamięta że tu był.

ps. Tym bardziej uważam że warto, bo widać że panują nad pracownikami i takich dywersantów w porę wyrzucają z roboty.

• 4 weeks później...
mam okna passive(flagowy produkt) firmy adams. Same szyby może i ciepłe, ale gwiźdźi mi wiatr przez uszczelki. Serwis wzywałem już kilkukrotnie. Ostatnio się dowiedziałem, że niestety muszę poczekać min. 5 dni na wizytę serwisu bo jest tylko 1 ekipa i to gdzieś w polsce - do fabryki mam tylko 3 km i nikt (z tak dużej firmy) nie mógł mi wyregulować okien a na futrynie zamarzają sople.

moze sprawdzili pogode i wiedzą że za 5 dni nie bedzie już takich mrozów i nie będzie tematu!

no ale tak naprawde jesli to tylko 3km od fabryki to mogli by już nie robić jaj i kogoś wysłac chyba ze uwazaja ze to temat sprzedawcy!

Witam

Jestem totalnie nowy na forum. Nie chcę tutaj biadolić na Adamsa czy też wychwalać ich okna. Ja zdecydowałem się jakiś rok temu na zakup ich okien na profilach brugman. Szczerze mówiąc po roku nie wiem czy zdecydowałbym się jeszcze raz na te same okna, dlatego nie odradzam ani nie polecam zakupu.

Same okna wyglądają ładnie, uszczelki i klejenia wg mnie bez zarzutu (porównanie do okien sąsiadów lokalnych producentów), czyli do wykonania samych okien nie mogę się przyczepić. Problemem jednak jest fakt, iż wszystkie okna na budowie wyprężyły się, czyli powstały pospolite banany. Ciekawe jest to, że dotyczy to każdego okna nie ważne czy od południa czy od północy, czy wielkość okna to 150 czy 90. Dosłownie wszystkie okna są wykrzywione. Ramy okien są proste, oprócz oczywiście słupka przy oknach dzielonych, który wykrzywił się razem ze skrzydłami.

Najbardziej charakterystyczne jest to, że góra i dół okna skrzydła wygląda jakby je ktoś złamał (albo przynajmniej jest takie wrażenie wizualne). Okna balkonowe odkształciły się o przeszło 1 cm a to już chyba bardzo dużo. Pozostałe okna nie tak bardzo ale też ich krzywizna przekracza chyba wszystkie dopuszczane normy.

Piszę tego posta bo chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał już takie doświadczenia z oknami Adams'a. Aktualnie jest złożona reklamacja i czekam na wizytę serwisanta, zobaczymy co powie. Serwisant firmy, które sprzedała i montowała okna był mocno zszokowany.

Rozmawiałem z kolegą, który jakiś czas temu pracował u producenta profili okiennych. Opowiadał, że czasem otrzymywali reklamacje od producentów okien, które odrzucali ponieważ producent okien zamiast wstawić zbrojenie w cały skrzydle dawał jedynie na narożnikach. Nie wiem czy to prawda czy też nie, ale patrząc na swoje okna mam takie wrażenie, że właśnie góra i dół są odgięte, a część środkowa wyprężona. Możliwe, że jest to również efekt trzymania okna przez ramę i tak to wygląda pomimo pełnego zbrojenia.

Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać zdjęcia po podaniu maila.

"Zbrojenie" - miałem na myśli metalowy profil wewnątrz profilu okiennego. Słyszałem to co napisałem wyżej więc zapytałem ;)

Do firmy Adams żadnych zarzutów nie mam, okna nam się podobają, brugman to raczej dobry profil więc nie ma co narzekać. I zgadzam się z tym, że jeśli ktoś nic nie robi to się nie myli.

Zastanawia mnie tylko co mogło być przyczyną takiej sytuacji, z którą ja się spotkałem.

Tak na marginesie mój szef również zamówił z tej samej firmy passivy i jest zadowolony ;) ja stwierdziłem, że dla zwykłego domu ogrzewanego piecem węglowym i mającego rolety zewnętrzne passivy to duży i zbędny wydatek. To taka luźna myśl dla zastanawiających się ;)

• 1 month później...
mam okna adamsa jeszcze nie moge się wypowiedzieć na temat ich jakości bo mam je zbyt krótko jednak zdecydowanie przestrzegam zakupu tych okien w salonie salvy. wcisnąc potrafią słodzą ile się ta byle do montażu później jakie kolwieg błędy to się odcinają a błędów robią masę od złych pomiarów po porysowane szyby. szkoda nerwów