jareko 27.03.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Prawdę mówiąc mnie już nic nie zdziwi. Firmy zmieniają dostawców jak rękawiczki, chociaż producentowi okien trudniej /większe koszty...Fin - by być lepiej zrozumiałym - pod nazwą "firmy" masz na myśli punkt który sprzedaje okna ? Producent, na do datek tak znaczący producent, nie zmienia profili jak rękawiczki, nawet okuć nie zmienia się od razu. Pomijam już kwestię produkcji coraz szerszego asortymentu - to generuje tylko koszty, zupełnie bez sensu, na dodatek wchodzenie w tak badziewiasty profil jakim jest Veka ? Realnie niczym nie wyróżniająca się ponad Aluplasta tylko lepiej rozreklamowana ? Wątpię by właściciel Adamsa podjął taką decyzję - stąd wnoszę, że ktoś Strzałka robi w balona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Producencie też ostanio... (np.zaskoczony byłem Witrażem, - obok Veki wprowadził zdaje - Aluplasta..)A co do badziewiastej Veki - dziś się dopatrzyłem, czemu firma na O zaleca dyblowanie - miałem okazję montować ciut wyższe okno jednoskrzydłowe - gdyby nie klipsy dystansowe to pianka wepchnęła by nam ramy do środka. By nie wymieniać nazw producentów powiem - zarówno Schueco jak i bluEvolution z którym mam doczynienia częsciej - zachwowuje się o wiele lepiej - jest znacznie sztywniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FFK 27.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Fin - by być lepiej zrozumiałym - pod nazwą "firmy" masz na myśli punkt który sprzedaje okna ? Producent, na do datek tak znaczący producent, nie zmienia profili jak rękawiczki, nawet okuć nie zmienia się od razu. Pomijam już kwestię produkcji coraz szerszego asortymentu - to generuje tylko koszty, zupełnie bez sensu, na dodatek wchodzenie w tak badziewiasty profil jakim jest Veka ? Realnie niczym nie wyróżniająca się ponad Aluplasta tylko lepiej rozreklamowana ? Wątpię by właściciel Adamsa podjął taką decyzję - stąd wnoszę, że ktoś Strzałka robi w balona Dlaczego w Twojej opinii Veka jest "tak badziewiastym profilem", generalnie nie różniącym się od Aluplasta? W czym profile Schuco tak bardzo przewyższają Vekę, że są o klasę jak nie o trzy klasy lepsze? Czy to, że są rozreklamowane jest aż taką wadą, że czyni je jednymi z gorszych profili na rynku? Pytam poważnie, bo może nie zwróciłem uwagi na jakąś ich olbrzymią wadę, a Twoja rzetelna odpowiedź może otworzyć mi oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmomen 28.03.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Też jestem ciekawy dlaczego Veka "tak badziewiastym profilem"? Okna firmy Vetrex są robione na profilach Veka a uchodzą za jedne z najlepszych produktów w Polsce, więc co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 oj joj joj. To najlepsze to chyba jest złym przymiotnikiem - od najlepszego oczekuje się duuuużo więcej. Są dobre, może nawet bardzo dobre i niemal wzorowo realizowane. Oknoplast też robi na tej samej Vece i też tworzy dobre okna. Ale.. Veka która trafi do kiepskiego producenta, który włozy jej oszczędne wzmocnienie lub "przegabarytuje" nie będzie dobrym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmomen 28.03.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 oj joj joj. To najlepsze to chyba jest złym przymiotnikiem. Masz rację, rzeczywiście to nie najlepiej dobrany przymiotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.03.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 wiedziałem, wiedziałem, że mój tekst o Vece burze wywoła a już porównanie do Aluplasta .... Przereklamowany, normalny profil niczym nie odróżniający się od choćby Aluplasta - choć dla mnie Id6000 jest profilem lepszym ale to moje subiektywne odczucie.Statyka taka sobie - choćby Brungman ma lepszą a jest profilem niereklamowanym tak nachalnieNatomiast co do producentów to już Fin się dokładnie wypowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 poza tym, Panie i Panowie, nie jestem tu wyrocznią, często wypowiadam swoje subiektywne opinię z którymi nikt nie musi się zgadzać - więc nie śledźcie tak dokładnie każdej mojej myśli tu wyartykułowanej Ale i tak dalej będę twierdził że np. Brungman jest lepszy od Veki Najważniejsze jednak jest coś innego - podstawą jest dobry producent i prawidłowy montaż Doświadczenie uczy, że nawet taki gniot jak Poltrocal, prawidłowo zamontowany, służy ludziom już ponad 25 lat i do tego dążmy Do dobrego montażu i selekcji producentów by plewy odrzucać dla dobra klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Doświadczenie uczy, że nawet taki gniot jak Poltrocal, prawidłowo zamontowany, służy ludziom już ponad 25 lat i do tego dążmy Ten GNIOT w czasach swojego debiutu był tworem bardzo nowczesnym. Czasy się zmieniają, dlatego też sądzę, że za 25 lat obecne okna będą lekko mówiąc - przestarzałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Oj Fin, dobrze wiesz, że coś innego miałem na myśli Przy okazji zapraszam do dwu wątkówhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-OKNA-szukam-dobrych-okien-jakie-okna-polecacie&p=5293996#post5293996http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162002-montaz-w-warstwie-ocieplenia-jak-to-zrobic-dobrze&p=5294027#post5294027 i chyba nadchodzi czas by ograniczyć swój udział na FM jak bwojtekTo już nie to miejsce co dawniej - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tam obiecałem się nie odezwać, więc nie ma co kontynuować sprawy. Reklama to reklama. Nie może kłamać (chociaż jej twórcy sobie z tego drwią), pozostaje wierzyć w inteligencję odbiorców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 28.03.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 nic nie poplątałem. jak nie wierzysz to patrz https://picasaweb.google.com/lh/photo/clq3jOYEPf4zwOwCV-UeJdnCGUepVNogQvq_Z4qVCKU?feat=directlink Cieszę się, że jesteś zadowolony z okien. Jednakże mogę zapewnić, że okna z załącznika na Vece nie będą wyprodukowane przez Adamsa z Mrągowa. Przynajmniej na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.03.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam Może lekki oftop, więc z góry przepraszam Co do jakości profilu PCV obecnie to moim zdaniem te Poltrocale, Panoramy, Intertec i inne były o niebe lepszym PCV niż obecnie Veki, Aluplasty i inne. Najprostszy test na jakość profilu to zebrać kilka różnych i uderzać o siebie kantami ten który się nie wgniecie KUPUJCIE Kiedyś taki "test" pokazano mi u jednego z producentów porównując teoretycznie ten sam profil różnica 14 miesięcy była w dacie produkcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 29.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ale ktoś pojechał z tą Veką Powiedzmy wprost, większość profili będzie spełaniała swoje zadanie jeśli zostanie dobrze wykonana i odpowiednio zamontowana. Więc stwierdzenie że Veka jest do du.. ( a schuco jest subiektywnie no1) jest trochę mocno na wyrost. Czy brugmann jest lepszy. Stawiam między nimi znak równości jest oba okna pochodzą od dobrego producenta a nie z jakiejś lokalnej fabryczki. Tak samo aluplast, ktoś tam mówi, że jest bee. A to pewno przez cenę bo jednak taki 4000 jest tańszy choćby od brugmanna czy veki. Pozdrawiam i jadę do biura;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 sam profil jedna bajka a co w niego włożą druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 29.03.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 dokładnie tak, a później jeszcze dochodzi montaż. A więc czytać opinie o producentach i filtrować te z konkurencji i te z reklamą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 mieszkamy niedaleko Mrągowa, więc dla nas od początku jasne jest, że będziemy zamawiać okna w Adamsie. głównie ze względu na bliskość serwisu i możliwość zakupu bez pośredników. niestety w ogóle nie mogę się połapać w technicznych niuansach. doradźcie na co zwrócić uwagę, o co pytać, czego chcieć przy zamawianiu okien. wiem, że w samym Adamsie polecają pakiety dwuszybowe z jakąś ciepłą wkładką (chociaż mają trzyszybowe). budujemy energooszczędny Berlin od Lipińskich. od strony południowej są ogromne okna: dwa ok. 320x190 i jedno 336x320. w tym większym cześć otwierana (suwanka) ma mieć ok. 100x238. czy ryzykować z kolorowymi okleinami, czy zostać przy białych? jeśli ktoś jeszcze zagląda na ten watek, to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 To jest właśnie rysyko zamawiania bez pośredników. Nie ma siękogo poradzić, bo firmy nie zawsze mają przyzakładowy salon firmowy i doradców praktycznych z prawdziwego zdarzania. Mimo wszystko sprawdziłbym jakiegoś dilera by się nie okazało, że w fabryce kupisz okna bez rabatów, bo czasem też lojalność wobec swoich dilerów nakazuje nie prowadzić sprzedaży detalicznej (nie wiem jak to konkretnie wygląda w Adamsie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 tu wszyscy tak kupują. nawet chyba nie ma w Mrągowie pośredników. w zakładzie są sprzedawcy i dają rabaty do 40% (info od tych, którzy kupili). chodzi mi tylko o to, zebym kupiła te okna świadomie i wiedziała czego chcę. bo na razie niestety nie wiem. np. wiem, że różne są te okna przesuwne i jakie mam chcieć. czy upierać się przy pakiecie trzyszybowym, czy nie, czy chcieć montażu w warstwie ocieplenia, czy nie jest to tak istotne. chodzi mi o wskazówki, o co mam pytać jak już się tam udam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 tu wszyscy tak kupują. nawet chyba nie ma w Mrągowie pośredników. w zakładzie są sprzedawcy i dają rabaty do 40% (info od tych, którzy kupili). chodzi mi tylko o to, zebym kupiła te okna świadomie i wiedziała czego chcę. bo na razie niestety nie wiem. np. wiem, że różne są te okna przesuwne i jakie mam chcieć. czy upierać się przy pakiecie trzyszybowym, czy nie, czy chcieć montażu w warstwie ocieplenia, czy nie jest to tak istotne. chodzi mi o wskazówki, o co mam pytać jak już się tam udam. kwestie rabatów pominę bo cena ostateczna jest ważna a nie jaki kto ci "mrożący krew" rabat dał zapewne przy zakładzie produkcyjnym jest również salon gdzie można kupić okna,jeśli tam okna można dostać taniej niż u dilera gdzieś w innym miejscu to trochę lipa dla dilerów 3 szyby to już taki standard (ciepła ramka itd), montaż w warstwie ocieplenia jeszcze nie i pewnie nie będzie ,co do koloru to tylko wasza kwestia wyboru bo jeśli nie ma parcia i równie dobrze pasować wam będą białe okna to zawsze to 20-30% oszczędności jeśli salon sprzedaży jest przy zakładzie produkującym to myślę że powinni mieć wypasioną wystawkę gdzie będzie można porównać przesuwki(psk vs hs) tylko ta suwanka ma mieć ile 2x100? jeśli tak to ja hs bym nie brał(za małe przejście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts