stary 11.05.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam, na dniach rowniez dostalem wycene z Salvy. W zestawieniu mam Aluplast AS 4000 Classic, Bruegmann Classic oraz Schuco Cava. Ktore profile sa najlepsze? Roznica cenowa jest znikoma (niecaly 1000 zl). Dodatkowo mam wycene na rolety, i tak: System: Roleta nadstawna PCV Typ: Entermatic Plus PCV 205mm ( M328-N<=275cm, My442<=260cm) Kolor: prowadnice antracyt dolna listwa antracyt Pancerz: Alukon M 328-N antracytowo-szary ( max. szer.270cm, max. pow. 5,80m2 ) Naped: zwijacz natynkowy Biały - taśma szara ( bez montażu do ściany ) oraz System: Roleta zewnętrzna Putz Typ: Entermatic Premium PUTZ 180mm ( M328-N<=305cm, My442<=236cm) Kolor: prowadnice, dolna listwa, nośnik tynku białe, klapa rewizyjna biała Pancerz: Alukon M 328-N antracytowo-szary ( max. szer.270cm, max. pow. 5,80m2 ) Naped: PROMOCJA Silnik Somfy Simu T5 Auto z detekcją przeszkód i oblodzenia 6 Nm ( 0d 600 mm ) Co mozecie powiedziec o tych roletach? Warto zawracac sobie nimi glowe? Jest to na razie moja pierwsza wycena takze czekam jeszcze na inne. Licze na wasza pomoc. Pozdrawiam Coś podejrzanie niska ta różnica cenowa, chyba że masz niewiele okien... Jeżeli rozważasz opcję z 3 szybami to zdecydowanie CT 70 CAVA z tych wymienionych: można do niego włożyć najcieplejsza szybę - Ug-0,5 oraz jest najlepiej wyposażony w standardzie. Na temat przedstawionych rolet zapytam: dlaczego w roletach Putz prowadnice, rewizja, dolna listwa sa białe a pancerz antracytowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.05.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 ...Na temat przedstawionych rolet zapytam: dlaczego w roletach Putz prowadnice, rewizja, dolna listwa sa białe a pancerz antracytowy?A bo klient tak chciał przecież można konfigurować te elementy dowolnie. Tydzień temu podpisana umowa na rolety w podobnej konfiguracji tyle tylko że pancerz nie antracyt tylko orzech ale reszta, wraz z dolna listwa - biała. I by było ciekawiej, parapet brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 11.05.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam Coś podejrzanie niska ta różnica cenowa, chyba że masz niewiele okien... Jeżeli rozważasz opcję z 3 szybami to zdecydowanie CT 70 CAVA z tych wymienionych: można do niego włożyć najcieplejsza szybę - Ug-0,5 oraz jest najlepiej wyposażony w standardzie. No i ta wypowiedz powinna zamknąć temat - bo kogo słuchać w tym temacie jak nie starego ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.05.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 11.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 ..... skoro rachunek musi zgadzać? Nie zawsze się zgadza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.05.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 salva sama robi rolety , myśleli że wyjdzie tanio ale jednak ktoś nie policzył odpadów i wychodzą drogo . dlatego nie ma producenta tylko podzespoły. moja konkurencja i może powinienem odpuścić ale jak się komuś nie spodoba to niech zgłosi do moderacji . ogólnie produkt ok (choć ja osobiście standardowo dodawał bym ciepłą ramkę ) montaż tani bo bardzo ładnie i pięknie mówią przedstawiciele ale jak to później się ma do efektu końcowego? klient chciał montaż na taśmach trio , wszystko ładnie pięknie tak tak będzie itd okazało się że taśmy trio nie ma tylko zwykłą HS zmierzony bez dodania progu 4,5 cm i wychodzi że teraz drzwi z niskim progiem mają próg to taki jeden z kwiatków ale mało tego bo takie coś może być opinią zazdrosnej konkurencji itd itp ale jeśli potrafię pojechać do vetrexu oknoplastu ms i normalnie rozmawiać z firmami które są mają konkurencją ba nawet odesłać aby mieli porównanie żeby nie było tylko że nasze najlepsze inni mają "buble" to nie wyobrażam sobie że jadę na budowę na rozmowę z klientem. klient mówi że ma wycenę od firmy x a ja mówię o to niech Pan da sobie spokój jeszcze mają montaż u znajomych do poprawienia bo skopali itd tyle tylko że uf klient to mój znajomy i mi o tym powiedział a i montaż który rzekomo był skopany był u klientów którzy swoje zadowolenie z okien opisują w swoim dzienniku budowy na forum więc mnie to troszkę zszokowało:) ale po telefonie klientki i jej ingerencji chyba już pan 'K" się dwa razy zastanowi co mówić klientom aby ich "złapać" bo już wskazywanie domków że tu robimy tu robimy nie wyszło teraz problem ze złym doborem wpadek u klientów no ale co zrobić jak się chce być "najlepszym" a inni to tylko partaczę to się nie dziwię także pozdrawiam i zapraszam do Zatonia na sprawdzenie jak poprawnie zamontować HS Firma adams ok (choć ciepła ramka to już powinien być standard) firma salva -odradzam !!!! (uff trochę emocjonalnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarDer 12.05.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 witam ponownie Czyli już wiem dlaczego przy SALVA nie mam nazwy rolety Dzisiaj dostałem wycenę z innej firmy na te same okna AdamS i te same szyby gdzie cena za aluplast 8000 jest niższa niż tam SCHUCO CT70 CAVA i tu podają nazwę producenta rolet jest to TERMOLUX może ktoś skrobnie coś o tych roletach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.05.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Trochę nie wypada w wątku dot. Adamsa, a ja mogę polecić dystrybutora innych okien- masz blisko sprawdzoną firmę - http://oknazielonagóra.pl/ - tylko tą z ogonkiem, bo bez to jakaś podróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ...Dzisiaj dostałem wycenę z innej firmy na te same okna AdamS i te same szyby gdzie cena za aluplast 8000 jest niższa niż tam SCHUCO CT70 CAVA....wzajemne wyżynanie (czy wyrzynanie ???) się dealerów tej samej firmy w tym samym mieście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 12.05.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 witam ponownie Czyli już wiem dlaczego przy SALVA nie mam nazwy rolety Dzisiaj dostałem wycenę z innej firmy na te same okna AdamS i te same szyby gdzie cena za aluplast 8000 jest niższa niż tam SCHUCO CT70 CAVA i tu podają nazwę producenta rolet jest to TERMOLUX może ktoś skrobnie coś o tych roletach co do tych rolet to producentem jest firma portos z kalisza co do jakości poziom dwóch firm na d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 co do tych rolet to producentem jest firma portos z kalisza co do jakości poziom dwóch firm na djakże miło, że nareszcie zaczyna się tu prawie wprost mówić producentach atrakcyjnych tylko i wyłącznie ceną Oczywiście muszą istnieć na rynku ale przestańmy urabiać ideologię że D... i D... w oknach sa dobrzy a P... w roletach G... produkt za g... cenę może odrobinę droższy od g.... wyrobów importowanych z CHRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.05.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Trochę nie wypada w wątku dot. Adamsa, a ja mogę polecić dystrybutora innych okien- masz blisko sprawdzoną firmę - http://oknazielonagóra.pl/ - tylko tą z ogonkiem, bo bez to jakaś podróbka czy to witek ? chyba tak, też go mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 12.05.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 jakże miło, że nareszcie zaczyna się tu prawie wprost mówić producentach atrakcyjnych tylko i wyłącznie ceną Oczywiście muszą istnieć na rynku ale przestańmy urabiać ideologię że D... i D... w oknach sa dobrzy a P... w roletach G... produkt za g... cenę może odrobinę droższy od g.... wyrobów importowanych z CHRL i tu się z tobą całkowicie zgodzę pracowałem u byłego pracodawcy który sprzedawaj jedna i druga firmę i powiem tak większego szajsu to nie widziałem a ze po 2 ,3 latach trzeba wymieniać i regulować to standard:cry: i potem płacz i zgrzytanie zebów przez klijentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 i tu się z tobą całkowicie zgodzę pracowałem u byłego pracodawcy który sprzedawaj jedna i druga firmę i powiem tak większego szajsu to nie widziałem a ze po 2 ,3 latach trzeba wymieniać i regulować to standard:cry: i potem płacz i zgrzytanie zebów przez klijentówSami sobie winni. Serio i powiem Ci szczerze - nie żałuję takich klientów. Od 18 lat tylko dwa razy miałem awarię silników SOMFY w roletach, w tym jeden raz na własne życzenie przekręciłem krańcówki. Fakt, chyba najdroższe silniki na rynku ale . . . coś za coś. I niestety dla niezorientowanych - jakość idzie w cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.05.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam I niestety dla niezorientowanych - jakość idzie w cenę to chyba jest jasne i zrozumiałe dla każdego z odrobiną oleju w głowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 12.05.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 dlatego Adams nie jest jest najtańszym producentem okien, ale przynajmniej mamy pewność, że wydając kilka-kilkanaście tysięcy złotych, będzie to dobry wybór. Co do rolet firmy Portos nie znam, nie oceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 13.05.2014 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 co do tych rolet to producentem jest firma portos z kalisza co do jakości poziom dwóch firm na d I tu się nie zgodzę. Od kilkunastu lat sprzedaje i montuje produkty z Kalisza i nie mam z nimi większych problemów. Najwięcej problemów za to miałem z roletami wykonanymi w systemie ALUPROFA, ale nie powiem, że to zły system - rolety były z ch... firm. A ogólna zasada jest taka: roleta na badziewnym oknie będzie działa badziewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 13.05.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 I tu się nie zgodzę. Od kilkunastu lat sprzedaje i montuje produkty z Kalisza i nie mam z nimi większych problemów. Najwięcej problemów za to miałem z roletami wykonanymi w systemie ALUPROFA, ale nie powiem, że to zły system - rolety były z ch... firm. A ogólna zasada jest taka: roleta na badziewnym oknie będzie działa badziewnie. i widzisz kolego mamy odmienne doświadczenie mi rolety na systemie aluprof tylko od dobrego producenta nie sprawiają problemu działają do tej pory i ani jednego wezwania na pomoc a natomiast portos zamontowany na dobrych oknach passiv line plus działa tragicznie już 4 roleta pancerze się same rozpinają i może nie dziwił bym się jak by było to zima bo przymarznie albo coś w tym stylu ale teraz jak temperatura dodatnie i się rozpinają pancerze. na innej budowie to wina chyba już sami fabryki bo prawdopodobnie dobrali za słabe silniki wszystkie się popaliły i to nie zwiny instalacji elektrycznej, sam przedstawiciel firmy był świadkiem bo przyjechał obejrzeć opuścił i podniósł roletę i po silniku na jego oczach. także preferuje system aluprofa producenta nie podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.05.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Panowie. Co ma piernik do wiatraka. Pancerz to pancerz i albo człowiek go dobrze połączy i zabezpieczy końce przed przesunięciem na odpowiednich kształtkach albo ma permanentnego kaca i choćby nie wiem jaki pancerz m dać - spieprzy. Wygląda na to, że są firmy gdzie skacowanych zatrudniają na stałe i inne, gdzie wypieprzają na zbity pysk od razu.ale jakoś dziwnie się składa, że u dobrych producentów to ani pancerz sam z siebie się nie rozpina, silniki się nie przepalają, krańcówki trzymają ciągle ustawioną pozycję i cholera jakoś z takimi zawsze wybierałem współpracę, bo najtańszy zakup nie zawsze oznacza najtańszy w perspektywie udzielonej gwarancji - o czym kalkulujący swoją działalność entuzjaści Drutexów, Dobroplatów, Portosów czy innych muszkieterów najniższej ceny zakupu zapominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarDer 13.05.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Panowie po to jest takie forum by ktoś kto się zna śmiało powiedział takiemu laikowi jak ja chłopie do Adamsa weź sobie takie rolety bo cena adekwatna do jakości! Nie zależy mi na złotych prowadnicach i diamentowych ozdobach chciałbym kupić rolety które będą mi służyły i dlatego proszę o pomoc Jak mnie ukierunkujecie to jutro będę wiedział co mówić kobiecie za biurkiem Z góry dziękuję Wam za pomoc Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts