Margoth1719503976 24.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Co możecie powiedzieć o czymś takim http://magura.pl/file/news/31gb_219.jpg Czy po jakimś czasie ciągłego otwierania takiej szuflady czy szafki ten lakier się nie wytrze? Jakie proponujecie uchwyty do szafek kuchennych? W życiu bym takich nie wybrała ze względu na paznokcie (trzeba mieć ogryzki, żeby móc wygodnie otwierać szafkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 ja również zastanawiałam się nad tymi ze zdjecia powyżej i wczoraj miałam okazję zobaczyć je na żywo (pan, u którego będę zamawiać kuchnię specjalnie dla mnie ściąnął 2 sztuki). Nadal mi się podobają, ale jednak ich nie zamówię. W ten rowek palec włazi może na pół długości zwykłego paznokcia, to nie jest nawet pół centymetra. Moim zdaniem przy dużych, ciężkich szufladach nie zda to egzaminu (oczywiście dla mnie). A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 24.01.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dokładnie zgadzam się z Basbur! Nie zawsze co ładne jest równie praktyczne...Ciężkich szuflad nie sposób chyba otworzyć łapiąc opuszkiem palca!Nie wybrałabym chyba też systemu otwierania przez naciśnięcie. Im więcej automatyki tym większa awaryjność. Meble kupuje się przecież na kilkanaście lat...Pewnie po kilku latach nie będzie można otworzyć czy zamknąć szafek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.01.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My mamy relingi, mieliśmy je w poprzednim mieszkaniu i nawet nie zastanawialiśmy sie nad innymi. Są wygodne, łatwe do mycia, a ponieważ mamy prawie same szuflady na dole, a górne szafki to Aventos bluma, woleliśmy kontretne uchwyty. http://gtv.com.pl/images/towary/215_RS.jpg http://img820.imageshack.us/img820/2306/dsc07298a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.01.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Dokładnie zgadzam się z Basbur! Nie zawsze co ładne jest równie praktyczne... Ciężkich szuflad nie sposób chyba otworzyć łapiąc opuszkiem palca! Nie wybrałabym chyba też systemu otwierania przez naciśnięcie. Im więcej automatyki tym większa awaryjność. Meble kupuje się przecież na kilkanaście lat...Pewnie po kilku latach nie będzie można otworzyć czy zamknąć szafek.... dzięki Pola;) Jeśli chodzi o tip-on (to nacisnięcie) to ja chyba wezmę tylko w szufladzie śmietnikowej, która będzie pod zlewem, myślę, żę jak się zepsuje, to wymiana systemu nie będzie jakaś straszliwie droga, więc tu się skuszę, bo fajnie będzie można móc otworzyć szufladę kolanem mając pełne ręce śmieciów Poza tym wszystkie dolne szuflady z wolnym domykiem i jakimis zwyklymi uchwytami. Myślę jeszcze nad górnymi szafkami, bo wykonawca namawia mnie na cichy domyk a ja zastanawiam się czy to rzeczywiście potrzebne (teraz mam zamykane po prostu szafki i jest ok. a jak zrobię ten spowalniacz to nawet nie trzasnę sobie, jak mnie mąż wkurzy:) ) Edytowane 24 Stycznia 2011 przez basbur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 24.01.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a jak zrobię ten spowalniacz to nawet nie trzasnę sobie, jak mnie mąż wkurzy:) ) Zawsze jeszcze masz jakie drzwi do wyboru :) Ewentualnie mozna rzucic talerzem badz inna szklanka o sciane Efekt ten sam albo nawet lepszy. A spowalniacz fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.01.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ja w końcu zakupiłam takie, aluminiowe: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/PQZLJNL0VhappAM4OX.jpg W całej kuchni mam takie same. Otwiera się łatwo i przede wszystkik się rewelacyjnie czyści. Jestem bardzo zadowolona i nie zamieniałbym ich na odstające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Zawsze jeszcze masz jakie drzwi do wyboru :) Ewentualnie mozna rzucic talerzem badz inna szklanka o sciane Efekt ten sam albo nawet lepszy. A spowalniacz fajna rzecz. Nielot, no coś Ty, drzwi a tym bardziej talerzy szkoda;) ścian również Taka szafka więcej zniesie i wytrzyma;) No ale skoro tak mówisz, to przemyślę te spowalniacze w górnych szafkach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 24.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ja w końcu zakupiłam takie, aluminiowe: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/PQZLJNL0VhappAM4OX.jpg W całej kuchni mam takie same. Otwiera się łatwo i przede wszystkik się rewelacyjnie czyści. Jestem bardzo zadowolona i nie zamieniałbym ich na odstające. Mnie sie takie podobaja ale jak sie przymierzalem to doszedlem do wnioski ze zdecydowanie prosciej jest pociagnac za wystajacy uchwyt niz pchac paluchy pomiedzy szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 24.01.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Basbur trzasniesz !Ja mam takie spowalniacze do szafek otwieranych w bok, że działają tylko przy pełnym otworzeniu. Tzn. przy otworzeniu szafki do połowy i trzaśnięciu rzeczywiście uderzą. Natomiast, gdy otworzę w pełni i wtedy spróbuję trzasnąć to się zatrzymają i wolo domkną. Mam uchwyty identyczne jak monikaa13 i jestem bardzo zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.01.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No dobra, to moze się jednak zdecyduję. Też będę mieć szafki otwierane w bok, będę musiała pamiętać, żeby do końca nie otwierać w sytuacjach wymagających trzaskania;) Nielot, też stwierdzilam to co Ty - latwiej bedzie mi chwycić za uchwyt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.01.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Mnie sie takie podobaja ale jak sie przymierzalem to doszedlem do wnioski ze zdecydowanie prosciej jest pociagnac za wystajacy uchwyt niz pchac paluchy pomiedzy szafki mam takie jak u moniki13, tylko że aluminium pomalowane na kolor frontów: http://img842.imageshack.us/img842/1977/img0584j.jpg i bardzo je sobie chwalę. Nie ma problemu nawet przy otwieraniu zmywarki . Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, wystające uchwyty użytkujemy od zawsze, praktycznie od urodzenia, dlatego może się nam wydawać, że są wygodniejsze niż "pchanie paluchów pomiędzy szafki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.01.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A ja sobie wczoraj przytrzasnęłam palec zamykając szufladę ze spowalniaczem....wierzcie mi, boli jeszcze dziś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A systemu tip-on (otwieranie przez naciśnięcie palcem) zdecydowanie nie polecam, w jednym studiu kuchennym szczerze przyznali, że na te szafki mają najwięcej reklamacji. Zresztą wystarczy przejść się gdzieś, gdzie takie szafki są wystawione i w ciągu dnia przewija się dużo ludzi (duże studio kuchenne lub popularny sklep meblowy) - zazwyczaj się nie domykają lub nie chcą otworzyć, są powykrzywiane, itp. Choć faktycznie, wyglądają ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 24.01.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Ale się wątek rozpędził Wlazłam dopiero teraz i tak: 1. Dzięki ANSE, z rana znalazłam stronkę Zobala i gdzieś nawet info, że od 2009 można od nich zamawiać nawet pojedyncze sztuki (wcześniej tylko hurt). 2. Ilona Agata takie listwy podobają się mojemu mężowi, boję się tylko, czy lakier nie będzie się wycierał. Kupiłaś gotowe białe czy oddałaś aluminium gdzieś do lakiernika? 3. Co do Tip on, to powiedzcie czy można do nich dołożyć bluemotion? Z tego co czytam to nie. O ile otwieranie nawet mi podchodzi, to zamykanie już nie. Trzeba je do końca dopychać ręką. A ja wolę pchnąć i zapomnieć, domkną się same. Edytowane 24 Stycznia 2011 przez monika.KIELCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ale się wątek rozpędził 3. Co do Tip on, to powiedzcie czy można do nich dołożyć bluemotion? Z tego co czytam to nie. O ile otwieranie nawet mi podchodzi, to zamykanie już nie. Trzeba je do końca dopychać ręką. A ja wolę pchnąć i zapomnieć, domkną się same. mnie powiedziano w jednym studiu kuchennym, ze nie - bo BM puszczasz i samo się dociaga, a przy tip-on musisz dopchnąć zeby się zamknęło i to się niby wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 24.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No właśnie. Może wymyślą wkrótce oba w jednym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 monika.Kielce, tam, gdzie robiliśmy kuchnię, w ofercie mieli już fronty z przytwierdzonymi, odmalowanymi uchwytami. Lakier nie powinien się wycierać, być może zacznie odpryskiwać, choć mam nadzieję, że nie. Niestety, kuchnię użytkujemy zbyt krótko, żebym mogła się na ten temat wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 24.01.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dzięki za info. Mój stolarz niestety robi tylko srebrne. Do lakierownia aluminium podchodzi sceptycznie, a sama też nie mogę znaleźć blisko i tanio gotowych białych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.02.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) Ufff, udalo sie znalezc:-) na watku o kuchniach, co prawda trwa dyskusja na temat uchwytow,ale nie chce tego watku zasmiecac dodatkowo swoimi pytaniami. Bardzo intensywnie mysle nad swoja kuchnia i do tej pory myslalam o wyfrezowanych lub aluminiowych rowkach, ale pomysl Ilony Agaty zweryfikowal wszystkie dotychczasowe pomysly. Nie wiem, czy to jest praktyczne, ale wyglada cudnie. Moglabys napisac jak na taki zajefajny pomysl wpadlas?( zartuje, oczywiscie) Tak na powaznie, chcialabym wiedziec, w jaki sposob te rowki sa pomalowane? Ew. gdzie mozna kupic-juz gotowe? Wizualnie swietnie wtapiaja sie w kolor i strukture blatow. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, jesli sie mocno zainspiruje tym rozwiazaniem Edytowane 9 Lutego 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts