Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie macie uchwyty w szafkach kuchennych? Jakie polecacie?

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję, trochę się zawstydziłam, bo to nie mój pomysł, po prostu takie fronty z przytwierdzonymi i odmalowanymi uchwytami nasz wykonawca miał w swojej ofercie/na wystawie (że się tak wyrażę). Robiliśmy kuchnię w WFM (Wolsztyńskie Fabryki Mebli), ale myślę, że można pogadać z innym wykonawcą i zapytać o możliwość odmalowania aluminiowych uchwytów na kolor frontów. Niestety, ja nie wiem, w jaki sposób to zostało zrobione u nas, dostaliśmy po prostu "gotowca". Dzięki takim uchwytom front się nie brudzi, nie widać na nich paluchów (gdyby rowki były wydrążone w szafce, podejrzewam, że paluchy mogłyby być widoczne). Jak już pisałam - szafki otwiera się bez problemu, nawet lodówkę czy zmywarkę. Wszelkie inspirowanie się mile widziane, praw autorskich nie ma ;) po to zamieściłam tutaj to zdjęcie, żeby podpowiedzieć jakieś - dla nas wygodne - rozwiązanie :).

Ja nie wiem jak się nazywają. My kupowaliśmy tego producenta:

http://www.magura.pl/?action=news&t=2&item=51

Poprostu ma już takie fronty z nasadzonymi uchwytami. Samemu nie da rady zrobić chyba, że ktoś ma smykałkę do takich rzeczy lub jest stolarzem lub kimś podobnym. W każdym studio będą wiedzieli o co chodzi i będa mieli takie. Tak samo każdy stolarz będzie wiedział o co chodzi.

mam takie jak u moniki13, tylko że aluminium pomalowane na kolor frontów:

http://img842.imageshack.us/img842/1977/img0584j.jpg

i bardzo je sobie chwalę. Nie ma problemu nawet przy otwieraniu zmywarki :). Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, wystające uchwyty użytkujemy od zawsze, praktycznie od urodzenia, dlatego może się nam wydawać, że są wygodniejsze niż "pchanie paluchów pomiędzy szafki".

super pomysł :) ciekawe ile takie cudo kosztuje [dodatkowo]

PliP, niestety nie znam nazwy uchwytów. Jak już pisałam - podobnie było u moniki13 - uchwyty były przytwierdzone do frontów.

nicol21, jeżeli chodzi o cenę, to faktycznie front lakierowany z tymi uchwytami był najdroższym - poza drewnem - rozwiązaniem na ekspozycji, ale być może dlatego, że dostaliśmy od razu 2w1 :)

rataj75, nie wydaje mi się, żeby miało żółknąć (na razie nic się nie dzieje), uchwyty są śliskie (bez porów, w które mógłby wchodzić brud). Nie wiem, czy to ta sama farba, choć odcień jest identyczny.

A może taka propozycja? Bardzo delikatny aluminiowy uchwyt.

http://www.artenova.pl/galeria/fronty/fronty_40a.jpg

artenova śliczne te uchwyty. Chyba się na takie zdecyduje :) Gdzie można takie uchwyty dostać? Jak one się nazywają? To jest aluminium?

Popytam mojego stolarza, ale on może ich nie znać.

artenova śliczne te uchwyty. Chyba się na takie zdecyduje :) Gdzie można takie uchwyty dostać? Jak one się nazywają? To jest aluminium?

Popytam mojego stolarza, ale on może ich nie znać.

Tu była moja wypowiedź na temat uchwytów ale muszę ją zmienić bo została nie przychylnie odebrana.

Edytowane przez artenova