kurt76 24.06.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam,Uklad na dzialce mam taki, ze taka brama jak w temacie bylaby optymalna.Jednak wielu ludzi ostrzega mnie przed tym, ze wzgledu na problemy z napedami.Niestety nie moge zrobic bramy przesuwnej. Czy pozostac przy jednym skrzydle, czy bezwzglednie zrobic 2 skrzydlowa, mimo, ze mniej mi to pasuje (funkcjonalnie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malczik 25.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Jednoskrzydłowa brama 3.5 metrowa traci na stabilności (siłownik będzie mocno obciążony). Chyba że zostanie wykonana z odpowiednich materiałów, i odpowiednio zamontowana (slupek o śr. scianki min 3-4mm, konstrukcja przęsła). Wiąże się to z dość wysokim kosztem. Wszystko zależy od konstrukcji i modelu. Odpowiednio dobrany siłownik będzie niezbędny (odpadają mechanizmy marketowe i te budżetowe). Zwrócenie się w kierunku siłowników do zastosowań przemysłowych bedzie dobrym pomysłem. Tutaj koszt będzie znaczny. Choć można szukać siłowników z powolnym startem, i hamowanych przy domykaniu.Wtedy przęsło nie powinno się "gibać". Wszytko zależy od budżetu i wykonawcy. Dobrze przemyślane i zamontowane posłuży odpowiedni czas, źle dobrane komponenty będą robić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monter1 29.06.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 montaż montaż i jeszcze raz montaż musi być wykonany perfekt .Stanowczo odradzam robienie bramy w pełni wypełnionej np sztachetami czy blachą ,typ brama żagiel może zdewastować nawet najleprzy siłownik bramowy.Koniecznie siłownik do 5m .Odbojniki na zamknięciu i otwarciu to mus !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts