wojtek_p28 24.06.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Witajcie Zwracam się z ogromna prośba o pomoc dla mojej babci niestety babcia została w tegorocznej powodzi zalana aż po dach a dom ma ok 85lat(z drewna) wiec jak się domyślacie nie zostało w nim nic dosłownie nic oprócz ścian co mogło by nadawać się do użytku.Proszę w jej imieniu o jakakolwiek pomoc nawet symboliczna. Z poważaniem P.s. w załączniku fotki babci domu i jednego z pomieszczeń... Edytowane 25 Czerwca 2010 przez wojtek_p28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 24.06.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 WitajDaj namiary do mnie na priv zobaczymy co bądziemy mogli zdziałaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.06.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 wojtku, gdzie dokładnie w Tarnobrzegu znajduje się ten dom - wydaje mi sie, ze na trasie Tarnobrzeg- Sandomierz ( Wielowieś? Sielec? ) A moze Sobów? Wizardus - jak Go znam - pewnie natychmiast uruchomi wszelkie mozliwosci pomocy. Jak pisalam w innym watku - z Gdanska moglyby pojechac kanapa i stol z krzeslami - wszystko w idealnym stanie ( ale to pewnie sprawa przyszlosciowa - Wy pewnie szukacie innej pomocy a ja narazie szukam transportu dla duzych gabarytowo mebli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 25.06.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Chętnie podjedziemy do babci pomóc sprzątać. Info przesłałem na priv. Jesli uznasz to zapotrzebne - daj znać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 25.06.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) WitamW dniu dzisiejszym miałem okazję odwiedzić tę Panią w Jej domu uwierzcie widok makabryczny, drewniany dom, bale nasiąknięte wodą, grzyb, naprawdę masakra. Starsza przemiła Pani doświadczona powodzią po raz 3, po operacji zastawek serca – jest w 100% warta naszej pomocy, „starych drzew się nie przesadza” zgodnie z tą sentencją pozwólmy jej godnie przeżyć wspaniałą jesień życia.APEL DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW BĘDĄCYCH W STANIE POMÓC – PISZCIE DO MNIE, BĄDŹ DO WOJTKA_P28 - CZŁOWIEKA GODNEGO ZAUFANIA – BIERZEMY NA CEL TĘ PANIĄ i DO ROBOTY - JESTEM PEWNY ŻE MOŻNA NA WAS LICZYĆ - Z GÓRY DZIĘKUJĘ http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b1.jpghttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b2.jpghttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b3.jpghttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b4.jpghttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b5.jpgPozdrawiamGrzegorz Edytowane 25 Czerwca 2010 przez wizardus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 25.06.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witamserdecznie dziekuje za zainteresowanie jestem dozgonnie wdzieczny i w imieniu babci rowniez dziekuje. Dom znajduje sie w Trześni Wizardus wlasnie dzis byl i zrobil fotki, porozmawialismy i czekamy na decyzje Nadzoru bo mamy wniosek o ekspertyze i niestety pozostaje czekanie, wzielibysmy wszytko co nam ktos da bo babcia nie am nic nawet lozka ale nie mamy gdzie nawet tego postawic bo wszytko mokre i przygotowane do dalszego remontu.Dom jest wmiare posprzatany tynki zbite zeby moglo cokolwiek schnac.Kazda pomoc nas interesuje nawet ta najmniejsza,Pozdrawiamy i skladamy Bogu podziekowanie za takich ludzi jak Wy o dobrym sercu....Dom jest wmiare posprzatany tynki zbite zeby moglo cokolwiek schnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Oj w Trzesni - jak widac - naprawde zywiol nie oszczedzal. Juz kilka telefonow z prosba o pomoc mialam wlasnie od mieszkancow tej miejscowosci. Wszystkie przekazuje nieocenionemu wizardusowi, jednakze bez pomocy forumowiczow nie obejdzie sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 26.06.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 niestety Trześń potrzebuje bardzo pomocy wielu ludzi bez darczyńców nie ma szans na normalne życie i funkcjonowanie tak jak np moja babcia sami widzieliście zdjęcia one świadczą jak jest ciężko ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 29.06.2010 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 To czekanie na ekspertyzę techniczna budynku jest koszmarne- nie macie pojęcia co człowiek czuje gdy żyje w takiej niepewności co z jego domem PZU już w dniu wczorajszym było oszacowało straty w zabudowaniach oraz mienie teraz czekamy na wycenę, jak tylko będę coś wiedział odnośnie wyceny oraz ekspertyzy na pewno się z Wami podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 13.07.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności- brak weny i sil do tego wszystkiego Co u babci hmmm tragedia decyzji z Nadzoru Budowlanego nadal nie ma już nie mówiąc o Inspekcji Technicznej bo to jeszcze dalsza droga ale nasza rodzinka wyszła naprzeciw wszystkiemu i postanowiliśmy poszukać kogoś kto by wazie remontu mógł zając się generalnym remontem bo o odbudowie nowego domu możemy zapomnieć-nas nie stać ( za 100tys to nawet nie wybudujemy w stanie surowym zamkniętym mimo ze na tych samych fundamentach a gdzie reszta ? ) znaleźliśmy firme z pod Tarnobrzega (w tej chwili remontują dom w Sobowie) i po oględzinach i wstępnych rozmowach stwierdził ze gdyby wszedł z remontem kolo 15 września to klucze by oddali na Boże Narodzenie Nas by nikt nie obchodziło koszt remontu bez centralnego ogrzewania wycenił na ok 70tys zl + oczywiście materiały to już do Nas by należało- jak uważacie to duża cena ? Wszystko było by ok ale jest jedno ale firma absolutnie nie chce się podjąć lewarowania i podnoszenia domu Nam się to nie podoba, chcą po kawałku wycinać belki (max 50 cm szer i co 50 cm wstawiać stemple pionowe a w miejsce wyciętych belek wełna mineralna- co Wy o tym myślicie? A może macie jakieś namiary na DOBRA firmę która by się podjęła tak dużego i poważnego remontu? Jeśli tak bardzo proszę o pozostawienie namiarów ew Wasze spostrzeżenia i opinie na temat wspomnianego remontu i jego wyceny Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 09.08.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 W dniu 6. sierpnia 2010 ok gdz 17 zapadła ost decyzja z Inspekcji Technicznej budynku- Dom do rozbiurki pozostalo tylko czekanie na oficjalne udokumentowanie tej decyzji (ok 2 tyg w Urzedzie Gminy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 09.08.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Bardzo Was prosze o rade- czy takie domy maja sens budowy , czy sa one cieple przytulne i przedewszystkim trwale pytam odnosnie budowy domu dla babci. Bardzo Wa prosze o rady z gory bede Wam bardzo wdzieczny oto adres stronki na temat budowy tych domowhttp://www.etsdom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka6 10.08.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witaj WojtkuPrzykro mi z powodu decyzji w sprawie rozbiórki-miejmy nadzieję, że będzie to miało jakieś pozytywne strony dla Babci.Ja niestety nie poradzę Ci w kwestii budowy w takim systemie-jeśli to coś nowego to parę lat pewnie upłynie zanim jakieś wnioski na ten temat użytkownicy wniosą. Ja jestem zwolenniczką tradycyjnej metody-ale czasem nie ma innej możliwości. Ze swej strony proponuję zadać pytanie na jakimś poczytnym wątku poświęconym metodom budowania.Pozdrowienia dla Twojej Babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Galon 21.08.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam. Proszę o kontakt. Może będę mógł coś pomóc, lub poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 07.09.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Skan decyzji o rozbiórce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p28 11.09.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Drodzy forumowicze i forumowiczkiZwracam sie z prosba o pomoc w znalezieniu zetelnej, solidnej firmy ktora by sie podjela rozbiorki oraz budowy nowego domu. Dokumenty sa juz zalatwoine projekt tez (nazwa projektu LK 412) Zamiescilismy rowniez ogloszenia o sprzedazy tego domu jesli znacie kogos kto by go chetnie sobie rozebral i wziol bede wam bardzo wdzieczny za kontakt i namiarProsze Was rowniez jesli ktos ma na zbyciu jakies materjaly budowlane (cement,pustaki, drut zbrojeniowy itp) prosze o kontaktZ gory dziekuje za zainteresowanie i oferowana pomocPozdrawiam wszystich w imieniu swoim jak i babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts