Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc dla 78 letniej babci z ok Sandomierza/Tarnobrzega

Recommended Posts

Witajcie

Zwracam się z ogromna prośba o pomoc dla mojej babci niestety babcia została w tegorocznej powodzi zalana aż po dach a dom ma ok 85lat(z drewna) wiec jak się domyślacie nie zostało w nim nic dosłownie nic oprócz ścian co mogło by nadawać się do użytku.Proszę w jej imieniu o jakakolwiek pomoc nawet symboliczna.

Z poważaniem

P.s. w załączniku fotki babci domu i jednego z pomieszczeń...

P6101575..jpg

P6101541..jpg

P6101530..jpg

Edytowane przez wojtek_p28

wojtku, gdzie dokładnie w Tarnobrzegu znajduje się ten dom - wydaje mi sie, ze na trasie Tarnobrzeg- Sandomierz ( Wielowieś? Sielec? ) A moze Sobów? Wizardus - jak Go znam - pewnie natychmiast uruchomi wszelkie mozliwosci pomocy. Jak pisalam w innym watku - z Gdanska moglyby pojechac kanapa i stol z krzeslami - wszystko w idealnym stanie ( ale to pewnie sprawa przyszlosciowa - Wy pewnie szukacie innej pomocy a ja narazie szukam transportu dla duzych gabarytowo mebli)

Witam

W dniu dzisiejszym miałem okazję odwiedzić tę Panią w Jej domu uwierzcie widok makabryczny, drewniany dom, bale nasiąknięte wodą, grzyb, naprawdę masakra. Starsza przemiła Pani doświadczona powodzią po raz 3, po operacji zastawek serca – jest w 100% warta naszej pomocy, „starych drzew się nie przesadza” zgodnie z tą sentencją pozwólmy jej godnie przeżyć wspaniałą jesień życia.

APEL DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW BĘDĄCYCH W STANIE POMÓC – PISZCIE DO MNIE, BĄDŹ DO WOJTKA_P28 - CZŁOWIEKA GODNEGO ZAUFANIA – BIERZEMY NA CEL TĘ PANIĄ i DO ROBOTY - JESTEM PEWNY ŻE MOŻNA NA WAS LICZYĆ - Z GÓRY DZIĘKUJĘ

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b1.jpg

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b2.jpg

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b3.jpg

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b4.jpg

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/b5.jpg

Pozdrawiam

Grzegorz

Edytowane przez wizardus

Witam

serdecznie dziekuje za zainteresowanie jestem dozgonnie wdzieczny i w imieniu babci rowniez dziekuje. Dom znajduje sie w Trześni Wizardus wlasnie dzis byl i zrobil fotki, porozmawialismy i czekamy na decyzje Nadzoru bo mamy wniosek o ekspertyze i niestety pozostaje czekanie, wzielibysmy wszytko co nam ktos da bo babcia nie am nic nawet lozka ale nie mamy gdzie nawet tego postawic bo wszytko mokre i przygotowane do dalszego remontu.Dom jest wmiare posprzatany tynki zbite zeby moglo cokolwiek schnac.

Kazda pomoc nas interesuje nawet ta najmniejsza,

Pozdrawiamy i skladamy Bogu podziekowanie za takich ludzi jak Wy o dobrym sercu....

Dom jest wmiare posprzatany tynki zbite zeby moglo cokolwiek schnac.

Oj w Trzesni - jak widac - naprawde zywiol nie oszczedzal. Juz kilka telefonow z prosba o pomoc mialam wlasnie od mieszkancow tej miejscowosci. Wszystkie przekazuje nieocenionemu wizardusowi, jednakze bez pomocy forumowiczow nie obejdzie sie...

To czekanie na ekspertyzę techniczna budynku jest koszmarne- nie macie pojęcia co człowiek czuje gdy żyje w takiej niepewności co z jego domem :( PZU już w dniu wczorajszym było oszacowało straty w zabudowaniach oraz mienie teraz czekamy na wycenę, jak tylko będę coś wiedział odnośnie wyceny oraz ekspertyzy na pewno się z Wami podzielę.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności- brak weny i sil do tego wszystkiego :(

Co u babci hmmm tragedia decyzji z Nadzoru Budowlanego nadal nie ma już nie mówiąc o Inspekcji Technicznej bo to jeszcze dalsza droga ale nasza rodzinka wyszła naprzeciw wszystkiemu i postanowiliśmy poszukać kogoś kto by wazie remontu mógł zając się generalnym remontem bo o odbudowie nowego domu możemy zapomnieć-nas nie stać ( za 100tys to nawet nie wybudujemy w stanie surowym zamkniętym mimo ze na tych samych fundamentach a gdzie reszta ? :( ) znaleźliśmy firme z pod Tarnobrzega (w tej chwili remontują dom w Sobowie) i po oględzinach i wstępnych rozmowach stwierdził ze gdyby wszedł z remontem kolo 15 września to klucze by oddali na Boże Narodzenie Nas by nikt nie obchodziło koszt remontu bez centralnego ogrzewania wycenił na ok 70tys zl + oczywiście materiały to już do Nas by należało- jak uważacie to duża cena ?

Wszystko było by ok ale jest jedno ale firma absolutnie nie chce się podjąć lewarowania i podnoszenia domu Nam się to nie podoba, chcą po kawałku wycinać belki (max 50 cm szer i co 50 cm wstawiać stemple pionowe a w miejsce wyciętych belek wełna mineralna- co Wy o tym myślicie?

A może macie jakieś namiary na DOBRA firmę która by się podjęła tak dużego i poważnego remontu? Jeśli tak bardzo proszę o pozostawienie namiarów ew Wasze spostrzeżenia i opinie na temat wspomnianego remontu i jego wyceny

Pozdrawiam Wszystkich

• 4 weeks później...

Witaj Wojtku

Przykro mi z powodu decyzji w sprawie rozbiórki-miejmy nadzieję, że będzie to miało jakieś pozytywne strony dla Babci.Ja niestety nie poradzę Ci w kwestii budowy w takim systemie-jeśli to coś nowego to parę lat pewnie upłynie zanim jakieś wnioski na ten temat użytkownicy wniosą. Ja jestem zwolenniczką tradycyjnej metody-ale czasem nie ma innej możliwości. Ze swej strony proponuję zadać pytanie na jakimś poczytnym wątku poświęconym metodom budowania.

Pozdrowienia dla Twojej Babci.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Drodzy forumowicze i forumowiczki

Zwracam sie z prosba o pomoc w znalezieniu zetelnej, solidnej firmy ktora by sie podjela rozbiorki oraz budowy nowego domu. Dokumenty sa juz zalatwoine projekt tez (nazwa projektu LK 412) Zamiescilismy rowniez ogloszenia o sprzedazy tego domu jesli znacie kogos kto by go chetnie sobie rozebral i wziol bede wam bardzo wdzieczny za kontakt i namiar

Prosze Was rowniez jesli ktos ma na zbyciu jakies materjaly budowlane (cement,pustaki, drut zbrojeniowy itp) prosze o kontakt

Z gory dziekuje za zainteresowanie i oferowana pomoc

Pozdrawiam wszystich w imieniu swoim jak i babci.