anpola 25.06.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witamw czasie smażenia strasznie pryska tłuszczem. Próbowałam stosować przykrywkę na patelnie ale jeśli chcę przekręcić kotlety na drugą stronę i podnoszę przykrywkę strasznie zaczyna pryskać. Nie wiem czy to ja nie potrafię smażyć na tych kuchniach czy to może wina patelni. Stosuję garnki i patelnie typowe do kuchni indukcyjnych firmy Gipfel. Czy ktoś z Was ma podobny problem? Jak sobie z tym radzić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 25.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 uważam, ze pryskanie w czasie smażenia nie ma nic wspólnego z typem kuchenki może wystarczy delikatnie zmniejszyć moc z doświadczenia wiem, ze tłuszcz pryska głównie wtedy gdy na patelni jest woda (np smazy sie zamrozone mięso, albo kapie z przykrywki, albo olej został wlany na mokra patelnię) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/#findComment-4173345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 25.06.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 próbowałam zmniejszać moc i niestety nic nie daję ale nie wzięłam pod uwagę pary wodnej zbierającej się na pokrywce i rzeczywiście to może być powodem pryskania. Muszę spróbować zmienić pokrywki, może zbyt słabo odprowadzają parę wodną przez ten otworek w pokrywce i jak ją podnoszę woda kapie do tłuszczu i dlatego pryska. Mam płytę indukcyjną BOSCH-a i w instrukcji wyraźnie pisze by gotować z pokrywkami a może spróbować bez pokrywek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/#findComment-4173371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 25.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 ja nie uzywam pokrywek do smażenia - wolę jak jedzenie jest chrupkie, a nie "zaparowane"pokrywka sprawdza sie na poczatku smazenia np mrożonych warzyw Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/#findComment-4173430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka_ 27.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) http://www.superwnetrze.pl/Przybory-kuchenne,k448/Pokrywa-zatrzymujaca-rozpryskiwanie-32-cm-SILIT,t23863.htmlhttp://www.twenga.pl/dir-Dom,Naczynia-kuchenne,Pokrywka-460 Edytowane 27 Czerwca 2010 przez jovanka_ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/#findComment-4175154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 29.06.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Praktycznie w każdym markecie sa takie metalowe siatki, okrągłe z rączką.http://averkom.pl/sklep/product_info.php?cPath=12&products_id=46 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/144744-jak-sma%C5%BCy%C4%87-na-indukcji-by-tak-nie-pryska%C5%82o-t%C5%82uszczem/#findComment-4177841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.