Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fiolet we wnętrzach - meble, dodatki, akcesoria

angela_ap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ponowie pytanie , A jak bym dał pod szafki jasny popiel gres i na podłoge gres 60x60 jasny popiel,czy by to grało kolorystycznie.Przypomne że ściany w kolorze noc kairu-magnata,biały lakier szafki góra ,blat biały nakrapiany sól pieprz,dolne szafki i wszystkie korpusy limba czekoladowa taki odcień wenge z kronopolu,bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.

A co powiecie o dodatkach w postaci fioletowej narzuty na łóżko? Nie było chyba wcześniej takiego pomysłu, a jesli tak to musiało mi to umknąć

Tak jak na tym zdjęciu?http://www.kelman.pl/foto/products_large/Muebles_benicarlo_sypialnia_piles1_2.jpg\

źródło: kelman.pl

Narzuta, ewentualnie fioletowy wazon. Zrobiliście mi ochotę na prze aranżowanie mojej sypialni :D

Joliska - super propozycja kolorów dla mhk. Dzięki za podanie na forum konkretnych nazw farb (te nazwy dotyczą szaroniebieskich odcieni czy beżowo-oliwkowych? - ) . Bardzo przyda mi się twoja propozycja ponieważ mam u siebie kuchnię w podobnym kolorze jak podłoga mhk ("oliwka", chyba Kronopolu) a inne meble w kolorach jak mhk, podłoga jest parkiet dąb olejowany. Do tego zestawu dość intuicyjnie wybrałam kolory podobne do dwóch ostatnich przez ciebie zaproponowanych, z bazy NCS. Na dzień dzisiejszy szukam ładnego niebieskiego do sypialni, więc przyjrzę sie bliżej temu co zaproponowałaś z chłodnych tonacji.

Jeśli chodzi o fioletowy wątek to muszę przyznać, że to super kolor, chociaż długo się opierałem, ale na żonę nie było siły. Mamy więc jedną ścianę w sypialni w fioletowej, ale nie jaskrawej tapecie. pozostałe ściany są białe. Czarna wykładzina na podłodze (tak to też pomysł żony) i dodatki, pościel lampka -ale efekt super polecam.