Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fiolet we wnętrzach - meble, dodatki, akcesoria

angela_ap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciesze się że trafiłam na to forum. Równiez jestem fanką fioletu, dlatego w salonie jedna ze ścian i kominek maja taki właśnie kolor. Reszta ścian jest kremowa i na ich tle stoi fioletowa kanapa. Dodatkowo meble w kuchni tez sa w kolorze fioletowo- rożowym z szarymi blatami. Aktualnei poszukuje ciekawych obrazów z fioletem na ściane do pokoju. Tak wiec jesli ktos trafi na coś fajnego proszę o linki:)

Pozdrawiam.

Też uważam " że przesada jest niezdrowa" ale tego fioletu tak naprawde nie jest tak duzo :) Dość duży salon cały jest kremowo- beżowy - tylko ściana z telewizorem jest fioletowa. Na przeciwległej kremowej stoi fioletowa kanapa. Kominek równiez nie cały jest fioletowy tylko jeden element obudowy. Fiolet w żadnym razie nie jest domunijącym kolorem - tylko dość mocnym akcentem. Szary obraz odpada - na kremowej ścianie niekoniecznie. Może wiec czarny????? Wezme to pod uwage:) Dzięki za podpowiedź.

Witam,bardzo prosze o porade moja kuchnia będzie w kolorze bakłażanowym - ściany, może troszke jaśniejsza dokładnie noc kairu magnata szafki górne biały lakier w korpusie wenge dokładnie limba czekoladowa -kronopol, blat biały sól pieprz ,dolne szafki limba czekoladowa,jaki kolor wybrac lacobelu pod szafki i jaki kolor podłogi aby wszystko grało ładnie,proszę o pilną odpowiedz

A jak bym dał pod szafki srebrny lacobel i na podłoge gres 60x60 jasny popiel,czy by to grało kolorystycznie.Przypomne że ściany w kolorze noc kairu-magnata,biały lakier szafki góra ,blat biały nakrapiany sól pieprz,dolne szafki i wszystkie korpusy limba czekoladowa taki odcień wenge z kronopolu.

czy do salonu z białymi ścianami i podłoga w kolorze marbau, pasowalaby bakłążanowa sofa? szukałam taki zestawień w sieci, ale nic nie znalazłam :-(

Jakieś drzwi, listwy i meble masz w tym salonie? Jeśli są białe, najlepiej lakierowane, to będzie pięknie - pod warunkiem, że sofa będzie jedynym fioletowym meblem :)

zerknijcie prosze do mojego wątku (link w stopce). Schody i drzwi są ciemno brązowe. Salon połączony z kuchnią, w której są meble wenge z rudym blatem i czarnymi dodatkami - hokery, podkładki itp. Meble, które są w salonie są do wymiany - zabrałam je z mieszkania i są tymczasowe. Ale w salonie jest też wielki brązowo-ecru kominek , a w oknach rolety ecru. Więc biel nie będzie pasowała :-( za dużo mam ecru (podłoga w kuchni też kremowa). Chyba więc najlepszym rozwiązaniem byłaby czarna kanapa i ewentualnie bardzo ciemno fioletowe poduchy i jakieś duperelki typu świeczki...

A wogóle co to za meble, te białe? szukam takich ale czarnych, do sypialni

Witam wszytskich - przychodze z prosba o porade - od dwoch lat mam sypialnie ktora mnie po prostu drazni - jedneym slowem przekombinowalam w niej - wydaje mi sie ze najlatwiej bedzie ja przemalowac bo przy fiolecie nie moge juz chyba zostac chyba ze inny odcien - ten mi sie w sumie podoba ale nie z ta podloga niestety - popatrzcie na moje "cudo" i krytykujcie - zniose wszytsko - ale doradzcie prosze

taka podloga

http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Podlogi/Panele-podlogowe-Zebrano-Arusha-kolekcja-Trend-3348-big.jpg

i taka reszta

http://lh5.ggpht.com/_tY-tUr2ksPE/ScPWlGQRyxI/AAAAAAAAAFw/TIq9jLvTVIY/s512/SNV36627.JPG

Mhk,

samokrytykę złożyłaś cudowną :) Masz plusa!

Faktycznie ta podłoga z fioletami kochać się nie ma prawa. Na szybciutko moja układanka:

http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TGGAlr6Qe4I/AAAAAAAADU4/rVyiz9HApps/s640/MHK.jpg