baruth 25.06.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Witam wszystkich, Ktoś słyszał o tym projekcie? Buduje to Layetana i całość po hiszpańsku - śródziemnomorsku... podobno ma być sporo zieleni. Będę wdzięczny za jakieś opinie o osiedlu i samym deweloperze. I o samym miejscu, w którym to powstaje, jeśli ktoś z Warszawy jest ps. Mam nadzieję, że dobry dział wybrałem Edytowane 25 Czerwca 2010 przez baruth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek984 28.06.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Projekt fajny, tylko trochę drogo, szczególnie, że w okolicy głównie biurowce, a dojazd też nie za łatwy.O deweloperze nie słyszałem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 28.06.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Developer widać doświadczony Pooglądałem u nich na stronie co budowali i robi to wrażenie. Nie wiem jak wyglądają ich inwestycje w Polsce, ale na świecie kilka fajnych budynków zbudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek984 28.06.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Właśnie ciekawe jak się sprawdzą w Polsce, i w budownictwie mieszkaniowym... bo te budynku z zagranicy wyglądają nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 28.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Akurat powoli rozglądamy się z mężem za mieszkaniem i chcielibyśmy żeby było to nowe budownictwo. Wcześniej nie słyszałam o tym osiedlu. Ceny stosunkowo wysokie, ale faktycznie z tego co poczytałam to developer wygląda na poważną firmę. Zainteresowały mnie te różne warianty wykończenia mieszkań. Jest tu może ktoś od developera żeby wyjaśnić jak to wszystko wygląda od strony technicznej no i cenowej oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 29.06.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Jeszcze odnośnie do wykończenia - podobno można skorzystać z usług projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 29.06.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 A ten projektant to w cenie metra kwadratowego czy za jakąś ekstra opłatą jest? I w zasadzie co on projektuje - układ mieszkania, czy od razu wszystko łącznie z kafelkami i szafkami w kuchi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 29.06.2010 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Myślę, że projektuje wszystko od koloru ścian zaczynając, na szafkach kończąc. Przynajmniej tak to zwykle wygląda. A czy jest za dodatkową opłatą niestety nie mam pojęcia.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 29.06.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Widzę koledzy trochę bardziej zorientowani A nie wiecie czy w grę wchodzi opcja wzięcia mieszkania w stanie developerskim, ale... równoczesne skorzystanie z usługi projektanta? Bo jeślibyśmy się decydowali na to chcielibyśmy z mężem zatrudnić naszą zaprzyjaźnioną ekipę (robili nam remont mieszkania 3 lata temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 29.06.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Widzę koledzy trochę bardziej zorientowani A nie wiecie czy w grę wchodzi opcja wzięcia mieszkania w stanie developerskim, ale... równoczesne skorzystanie z usługi projektanta? Bo jeślibyśmy się decydowali na to chcielibyśmy z mężem zatrudnić naszą zaprzyjaźnioną ekipę (robili nam remont mieszkania 3 lata temu). No wiesz jak proponują projektanta to powinien być dostępny dla wszystkich, a skoro go mają na etacie to pewnie będziesz mogła sobie skorzystać z jego porady. Każde działanie jest dobre żeby zadowolić klienta więc nie sądzę żeby Ci robili problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 29.06.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Myślę, że projektant będzie dostępny w szczególności w przypadku stanu deweloperskiego. Bo co można jeszcze projektować w opcji "wchodzisz i mieszkasz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 29.06.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Myślę, że projektant będzie dostępny w szczególności w przypadku stanu deweloperskiego. Bo co można jeszcze projektować w opcji "wchodzisz i mieszkasz"? A no widzisz myślę, że niekonecznie masz rację. Bo możesz sobie zaprojektować zanim cokolwiek tam zrobią. I będziesz mógł sobei wybrać jakie płytki, jaki wzorek, jaki kolor na ścianach, gdzie walnąć lustro, a gdzie wieszak. Kolor szafek. Robisz taki projekt, a ekipa musi zrobić tak jak na obrazku. Przynajmniej ja tak to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 30.06.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No to by było właśnie coś w sam raz dla nas. Wziąć projektanta, a wszystko wykonać samemu. Wiadomo jak to z pieniędzmi jest. Najlepsze było by właśnie to, że można by stopniowo wykańczać, a nie wszystko na raz. A w ogóle ktoś wie jak budowa wygląda i na kiedy planują oddać osiedle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 30.06.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Budowa chyba jeszcze na dobre nie ruszyła. Na razie jest ogrodzony teren, a oddać mają pod koniec 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 30.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 W półtora roku chcą osiedle postawić? Mają rozmach Co prawda doświadczenia im odmówić nie można, ale termin jest - hm... ekspresowy. Na to wychodzi, że w przyszłym roku można by zacząć mieszkanie projektować. Szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 30.06.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No widzisz Hiszpan przyszedł, Hiszpan potrafi. Chociaż z tym to trzeba by się wstrzymać do czasu, aż faktycznie postawią to osiedle Na świecie dawali radę to może i u nas sobie poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 30.06.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Sama jestem ciekawa jak zamierzają to zrobić. Może będą budować jak stadion narodowy 24 godziny na dobę Tak jak pisałam sam projekt i założenia tego osiedla są fajne i chętnie rozważę zakup mieszkania, a póki co z uwagą będę śledziła co się dzieje na budowie. Macie może namiar na kogoś, kto też się interesuje tym osiedlem? Razem zawsze raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek984 30.06.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Zgaduję, że ten koniec 2011 to będzie stan deweloperski A na to, czasu jest chyba dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 30.06.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No w stan developerski to jestem w stanie uwierzyć Jakby się wyrobili z oddaniem wykończonych mieszkań to byli by mistrzami świata. No ale tak jak pisałem, mają sporo doświadczenia - na pewno wiedzą ile czasu im zajmie postawienie budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 30.06.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ja się tam nie znam, wcześniej nie kupowałem mieszkań, ale na logikę zawsze chyba się podaje termin gołych ścian, czyli pierwszych oddań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts