Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Popatrzyłem trochę na te wizualizacje i wygląda na to, że pójdą standardowo - czyli beton plus pustaki, albo cegła - taka czerwona, nie pamiętam jak ona się nazywa. Z tego szybko się buduje, mury w zasadzie to powstają błyskawicznie.

Najwięcej czasu zajmie wykańczanie - położenie instalacji, tynków, zagospodarowanie środka itp. Fasady z zewnątrz to szkło i chyba drewno - czyli też raczej łatwe i szybkie w montażu. Zaczynam wierzyć, że są w stanie w te 1,5 roku się wyrobić. Chociaż tak jak pisałem - wszystko zależy od ekip pracujących przy wykończeniach.

A powiedzcie mi - jak się orientujecie - jak tam jest z dojazdem? Duże korki - bo z tego co patrzyłam na mapie to tam ładny węzeł jest. Połączenie Marynarskiej z Rzymowskiego, czyli akurat takie miejsce gdzie może się robić ciasno.

Sama mieszkam po drugiej stronie warszawy - na Bielanach i rzadko mam okazję bywać w tamtych okolicach :)

Dojazd jest, tyle że właśnie jest to najszybsza droga na ursynów i okęcie więc rano i w popołudniowym szczycie może robić się ciasno.

Ale to jest Warszawa - tutaj nie ma ulic na których nie ma korków.

A główne ulice można objechać mniejszymi - postępu, taśmową, cybernetyki. Nie jest tak najgorzej.

Poza tym tak jak napisał baruth - okolica ma niezłą siatkę jeśli chodzi o komunikację miejską, także można się wydostać i dostać bez większych kłopotów ;)

Już raz pisałem ale się powtórzę :)

Nie wyobrażam sobie takiego budynku i w ogóle osiedla bez podziemnych garaży. Przecież każdy kto tam kupuje mieszkanie będzie miał samochód, a najczęściej 2 bo to duże mieszkania w sam raz dla rodzin.

Gdzie ci biedni ludzie mieliby parkować? :)