kola75 02.07.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Zazwyczaj to się podaje termin, ale możliwości wprowadzenia się do gotowych mieszkań. Dlatego mnie to zdziwiło. Półtora roku to naprawdę tempo jak w pociągach TGV Ciekaw jestem jaką technologią chcą to budować, żeby się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 05.07.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 No ja się tam nie znam, jeszcze wcześniej nie kupowałem. Może jest tak jak mówisz, ale wtedy z terminem może być ciężko. Na stan deweloperski moim zdaniem to jak najbardziej realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 06.07.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Popatrzyłem trochę na te wizualizacje i wygląda na to, że pójdą standardowo - czyli beton plus pustaki, albo cegła - taka czerwona, nie pamiętam jak ona się nazywa. Z tego szybko się buduje, mury w zasadzie to powstają błyskawicznie. Najwięcej czasu zajmie wykańczanie - położenie instalacji, tynków, zagospodarowanie środka itp. Fasady z zewnątrz to szkło i chyba drewno - czyli też raczej łatwe i szybkie w montażu. Zaczynam wierzyć, że są w stanie w te 1,5 roku się wyrobić. Chociaż tak jak pisałem - wszystko zależy od ekip pracujących przy wykończeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 06.07.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Taka firma raczej nie może sobie pozwolić na byle jaką ekipę, więc tutaj bym się nie bał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 06.07.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 A powiedzcie mi - jak się orientujecie - jak tam jest z dojazdem? Duże korki - bo z tego co patrzyłam na mapie to tam ładny węzeł jest. Połączenie Marynarskiej z Rzymowskiego, czyli akurat takie miejsce gdzie może się robić ciasno. Sama mieszkam po drugiej stronie warszawy - na Bielanach i rzadko mam okazję bywać w tamtych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 06.07.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Warszawy nie znam, ale patrząc na mapę nie wygląda to źle. Z różnych stron można dojechać, metro niedaleko, kilka linni tramwaju, kilka autobusów... Poza tym jeśli są tam biurowce, to choćby ze względu na nie dojazd sensowny musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 06.07.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Dojazd jest, tyle że właśnie jest to najszybsza droga na ursynów i okęcie więc rano i w popołudniowym szczycie może robić się ciasno. Ale to jest Warszawa - tutaj nie ma ulic na których nie ma korków. A główne ulice można objechać mniejszymi - postępu, taśmową, cybernetyki. Nie jest tak najgorzej. Poza tym tak jak napisał baruth - okolica ma niezłą siatkę jeśli chodzi o komunikację miejską, także można się wydostać i dostać bez większych kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 06.07.2010 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Boczne uliczki to błogosławieństwo. Jeśli się je pozna, można sporo czasu zaoszczędzić, nawet jeśli odległość będzie ciupkę większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 07.07.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Czyli wygląda to wszystko bardzo sensownie Mam co prawda samochód ale po warszawie poruszam się głównie skuterem - oszczędza i czas i pieniądze. Samochód zostawiam sobie na zimę. A jeszcze do tych samochodów - garaż podziemny będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 07.07.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Na 100% pewny nie jestem, ale garaże mają być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 08.07.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ale czy podziemny czy naziemny. Czy może z dachem czy odkryty? Różnica jest - szczególnie zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 08.07.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Tego właśnie nie jestem pewny, ale chyba podziemny. Zobacz sobie mapkę na ich stronie , jest tam wjazd do garaży... wątpię, żeby to było gdzieś na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 08.07.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Przy takiej inwestycji garaż podziemny to tak zwany must be Nie wyobrażam sobie kupić mieszkania na tak prestiżowym osiedlu, bez miejsca parkingowego Także zara82 spokojna głowa - garaże muszą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara82 08.07.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Dobrze wiedzieć - garaż , szczególnie przy małych dzieciach i po powrocie z zakupów to wręcz błogosławieństwo. Jak można sobie windą wjechać z zakupami zamiast tarabanić się z siatami z samochodu do budynku. Coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 09.07.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Trzeba się jeszcze do windy zatarabanić Ale to już chyba pikuś. Takie garaże to teraz są chyba domyślnie przewidziane w podziemiach, byłem w wielu nowych takich budynkach i zawsze były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 09.07.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Już raz pisałem ale się powtórzę Nie wyobrażam sobie takiego budynku i w ogóle osiedla bez podziemnych garaży. Przecież każdy kto tam kupuje mieszkanie będzie miał samochód, a najczęściej 2 bo to duże mieszkania w sam raz dla rodzin. Gdzie ci biedni ludzie mieliby parkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 11.07.2010 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Na parkingu np Ale taki trzeba by gdzieś wydzielić, a biorąc pod uwagę sporą liczbę mieszkań, on sam musiał by być spory. Więc garaże raczej pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 12.07.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 I dobrze, parking podziemny to świetna sprawa Ciekawe czy miejsca na nim będą już wliczone w cenę mieszkania czy trzeba będzie zaskórniaki wyciagnąć i dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baruth 12.07.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Takie miejsca są zwykle dodatkowo płatne. Ktoś w końcu może nie mieć samochodu i takiego miejsca nie potrzebować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola75 13.07.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 No to jak nie ma samochodu to może odsprzedać miejsce Przy takich cenach mieszkań, parking powinien być już przypisany do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts