ZygmuntRolicz 07.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 O, fajnie, dzięki za podpowiedź.. Miałem właśnie dziś dzwonic dziś do sklepu zeby dowiedziec się ile wyniosa mnie materiały na te 22m². teraz będę wiedział o jakie pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 07.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Tak jak radzi Parkietkomplex podkład i lakier weź wodny, szpachlę raczej tradycyjną. Słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marakuja 25.04.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Proszę, opublikuj też zdjęcia efektu finalnego, po cyklinowaniu i polakierowaniu Ten temat sprawił że teraz mamy nie lada zagwostkę co zrobić z naszym parkietem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 25.04.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Wygląda to tak:http://img594.imageshack.us/img594/5425/sam0612w.th.jpghttp://img862.imageshack.us/img862/3624/sam0613p.th.jpgA tutaj widać różnicę między pokojami. Starą jodełkę rónież rozbiorę i ułożę w okrętówkę. Zaletą okrętóki jest to ,że można wklejać niewymiarowe kawałki nawet w środek podłogi bez straty na atrakcyjności wzoru. Zastosowałem lakiery i szpachle na bazie wody, które nie rozpuszczają subitu.http://img594.imageshack.us/img594/9035/sam0614y.th.jpg Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez ZygmuntRolicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marakuja 25.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 aż mi się nie chce wierzyć że stare klepki mogą wyglądać tak nowocześnie, powiedz proszę czy to jest jakiś matowy lakier? Bo zawsze myślałam że jak się lakieruje to na błyszcząco Ja mam dębowy parkiet klejony na subicie, ale jest naprawdę mało zniszczony, zdarzają się ok. 3 mm szpary jeżeli w jakimś miejscu się rozkleja. Właściwie to chciałabym to wszystko cyklinować i lakierować w ramach odświeżenia bardziej i estetyki niż faktycznej potrzeby. Ale gdy czytam tyle złego o subicie zastanawiam się czy nie powinnam poczekać, odłożyć kasę i pozbyć się tego cholerstwa albo tak jak autor wątku je trochę unieszkodliwić. Czy wystarczyłoby zapchanie dziur pyłami (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie), i polakierowanie? (z wcześniejszym cyklinowaniem) p.s dodałam zdjęcie przemiany do wątku w którym wyszukuję przemiany parkietów, mam nadzieję że to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 27.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Lakier możesz wybrać jaki chcesz. Ja wybrałem półmat bo taki mi się bardziej podoba i jest bardzo praktyczny . Bałem się rółnież, że połysk może sie wytrzeć z czasem w niektórych- tych bardziej uczęszczanych miejscach w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dian12 01.07.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Witam chciałbym zrobić to samo co Pan ,chodzi o zerwanie parkietu i przyklejenie go od nowa na subit, czy moge do tego zastosowac klej TYTAN do parkietu kauczukowy RB-110 i grunt do tego kleju tez TYTAN, ile potrzeba kupic kleju na 20 m2 ? Edytowane 1 Lipca 2011 przez dian12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 01.07.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a to musisz się pytać fachowców albo producenta kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedkandi 02.12.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Zobaczcie jak u mnie usuwali subit, to ich filmik. http://www.youtube.com/watch?v=lhN0lplEnCI Bardzo szybko i najważniejsze, że bez kurzu !!! w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts