EMW 20.05.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Szkoda, że nie można mieć wszystkiego . No niestety musieliśmy wybierać i ciepełko wygrało z drewnem. Planujemy wszędzie gres. Zastanawiałam się nad gresem polerowanym - który tworzyłby taką lustrzaną tafle. Ale ocieplenie później całego pomieszczenia w odbiorze wymagałoby dużo więcej zabiegów a i tak nie byłam przekonana czy by mi się to udało. Tak więc będzie gres naturalny (taki niepolerowany). W wy planujecie drewno w salonie? hazeleyes1982, zauważyłam, że wy również macie dosyć wysoko umieszczony garaż (tak samo jak my). Nie obawiacie się że aby zrobić podjazd trzeba będzie znacznie podwyższyć wjazd i wtedy będzie to mogło wyglądać nienaturalnie. Macie jakiś pomysł na podjazd? Zastanawialiście się nad tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 (edytowane) Dlaczego niestety? Uwazam, że to bardzo praktyczne. Nie będziecie sobie niszczyć podłogi wychodząc na taras. My też myslelismy o gresie, ale milosc do drewna zwyciezyla. W salonie bedzie kominek, z ktorego oboje uwielbiamy korzystac i grzejniki kanałowe a w calej czesci jadalnianej tez podłogówka, wiec moze nie bedzie tak zle:-) Co do garazu, bedziemy podnosic caly teren i to dosc znacznie. Edytowane 21 Maja 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 16.06.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam ! Zajżałem do dziennika i Super; tylko pozazdrościć ! gratuluje postępów ! Wrzućcie jeszcze zdjęcia pokoi i napiszcie coś o kosztach domku w obecnym stanie. Ja nie mogę się już doczekać swojego - zaczynam początkiem lipca. Pozdrawiam i powodzenia w dalszych etapach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 16.06.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Bax, po przejrzeniu fotek okazało się, że nie zrobiliśmy zdjęcia pokojom po tynkach. Wrzucimy po kolejnej wizycie na działeczce A odnośnie postępów - to faktycznie z każdym miesiącem coś się zmienia. Ale jeszcze tyle do końca zostało ..... Trzymamy kciuki za dobry start oby było tylko z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 26.06.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 firewall niestety nie udało nam się znaleźć takich gotowych drzwi u żadnego producenta. Byliśmy więc zmuszeni zamówić je u stolarza. A projekt jest naszego autorstwa, więc tym bardziej dziękujemy za Twoje pochlebne słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 29.06.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Z wzoru możesz skorzystać jak najbardziej. Zresztą będzie nam bardzo miło A dane kontaktowe do stolarza poszły na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.07.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 EMW, witam po dluzszej przerwie:-) i proszę o wiecej zdjec...na pewno duuuzo sie u Was dzieje. My skonczylismy wylewki. Teraz czekamy na montaz bram, drzwi i kominka. Piekny i bardzo odwazny gres zamowiliscie. My tez mamy swojego faworyta, ale jest jasny-bedziemy miec czarne ( granitowe ) blaty w kuchni i elementy kominka wiec byloby juz za duzo "cukru w cukrze":-) kuchnia tez fajna! Pozdrawiamy i czekamy na update:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 03.08.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witaj hazeleyes1982!! Oj rzeczywiście długo nas nie było. Ale pewnie sama wiesz jak to jest, kiedy ma się cały ogrom spraw na głowie. Zaktualizowałam nasz dziennik,także prezentuje obraz tego co sie zadziało. Jeśli chodzi o podłogi to mój pierwotny plan uwzględniał również jasny gres. A do tego ciemne ściany. Później się jednak dowiedziałam, że przy tych skosach w salonie ciemny kolor na ścianie nie sprawdziłby się. Także zamieniłam te kolory. I takim oto sposobem zdecydowałam się na ciemny gres i jasne ściany. Teraz z niecierpliwością czekam na efekt. Ech a my faktycznie idziemy równolegle )) Bramę i drzwi zamontowaliśmy, a teraz czekamy na pana od kominka - podobnie jak Wy Na jaki kominek się zdecydowaliście? Masz może projekt ścianki kominkowej ? My wybraliśmy Milę z kratki.pl. Czekamy własnie na jej dostarczenie. No i obowiązkowo również proszę o zdjęcia )) Pewnie domek jest nie do poznania w porównaniu z ostatnimi fotkami. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) EMW, przepraszam, za brak odzewu. Bramy i drzwi ( oprocz wejsciowych) zamontowane. Kominek bedzie skonczony w srode ( wkleje od razu fotki). Wybralismy Spartherm z podwojna szyba ( od strony kuchni i salonu). Elewacje zaczynamy za dwa tyg, wtedy pokaze domek z zewnatrz, ok?Pozdrawiam Was cieplutko! EDIT: fotki wklejone w watku o Komfortowym-nie chce Ci zasmiecac dziennika swoimi fotkami;) Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 EMW, nam tez Wasz kominek sie bardzo podoba-podobnie jak domek-juz widac, ze bedzie piekny. Mam kilka pytan w zwiazku z elewacja wlasnie-my zaczynamy w pon:eek: 1. jaki tynk wybraliscie?akrylowy/silikonowy/inny? 2. jaka podbitke planujecie?blacha, PCV?i jaki kolor? My chyba zrobimy biala.Jutro sie dowiem z jakiego materialu. 3. czy wiecie juz cos w kwestii tarasu?my w tym tyg wylalismy beton i podjelismy "kontrowersyjna" decyzje, ze na tarasie beda deski kompozytowe...wrzuce fotki po skonczeniu elewacji, zebyscie zerkneli Pozdrawiam Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 26.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dzień dobry. Mieszkam już od trzech lat w KOMFORTOWYM Wpadłam na chwilę by zobaczyć co się dzieje na forum i życzyć powodzenia.KOMFORTOWY to dobry wybór!!!!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 26.10.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam! Dziękujemy za odwiedzinki Inwestorko71 przy tej okazji muszę coś wyznać - to właśnie wasza przygoda z komfortowym nas przekonała do niego. Zakochałam się w tym projekcie po prześledzeniu Waszego dziennika. Trafiłam na niego w grudniu 2009 - tuż przed świętami - pamiętam to do dziś. Macie przepiękny domek. A słysząc, że mieszka się w nim świetnie - tym bardziej się cieszymy, że się na niego zdecydowaliśmy. Pozdrawiamy cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts