Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Komfortowy dzień po dniu

EMW

Recommended Posts

Szkoda, że nie można mieć wszystkiego :(. No niestety musieliśmy wybierać i ciepełko wygrało z drewnem. Planujemy wszędzie gres. Zastanawiałam się nad gresem polerowanym - który tworzyłby taką lustrzaną tafle. Ale ocieplenie później całego pomieszczenia w odbiorze wymagałoby dużo więcej zabiegów a i tak nie byłam przekonana czy by mi się to udało. Tak więc będzie gres naturalny (taki niepolerowany). W wy planujecie drewno w salonie?

hazeleyes1982, zauważyłam, że wy również macie dosyć wysoko umieszczony garaż (tak samo jak my). Nie obawiacie się że aby zrobić podjazd trzeba będzie znacznie podwyższyć wjazd i wtedy będzie to mogło wyglądać nienaturalnie. Macie jakiś pomysł na podjazd? Zastanawialiście się nad tym?

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlaczego niestety? Uwazam, że to bardzo praktyczne. Nie będziecie sobie niszczyć podłogi wychodząc na taras. My też myslelismy o gresie, ale milosc do drewna zwyciezyla. W salonie bedzie kominek, z ktorego oboje uwielbiamy korzystac i grzejniki kanałowe a w calej czesci jadalnianej tez podłogówka, wiec moze nie bedzie tak zle:-) Co do garazu, bedziemy podnosic caly teren i to dosc znacznie. Edytowane przez hazeleyes1982

• 4 weeks później...

Witam !

Zajżałem do dziennika i :jawdrop: Super; tylko pozazdrościć ! gratuluje postępów !

Wrzućcie jeszcze zdjęcia pokoi i napiszcie coś o kosztach domku w obecnym stanie.

Ja nie mogę się już doczekać swojego - zaczynam początkiem lipca.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszych etapach !

Bax, po przejrzeniu fotek okazało się, że nie zrobiliśmy zdjęcia pokojom po tynkach. Wrzucimy po kolejnej wizycie na działeczce :)

A odnośnie postępów - to faktycznie z każdym miesiącem coś się zmienia. Ale jeszcze tyle do końca zostało .....

Trzymamy kciuki za dobry start :) oby było tylko z górki :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
EMW, witam po dluzszej przerwie:-) i proszę o wiecej zdjec...na pewno duuuzo sie u Was dzieje. My skonczylismy wylewki. Teraz czekamy na montaz bram, drzwi i kominka. Piekny i bardzo odwazny gres zamowiliscie. My tez mamy swojego faworyta, ale jest jasny-bedziemy miec czarne ( granitowe ) blaty w kuchni i elementy kominka wiec byloby juz za duzo "cukru w cukrze":-) kuchnia tez fajna! Pozdrawiamy i czekamy na update:-)

• 2 weeks później...

Witaj hazeleyes1982!! Oj rzeczywiście długo nas nie było. Ale pewnie sama wiesz jak to jest, kiedy ma się cały ogrom spraw na głowie. Zaktualizowałam nasz dziennik,także prezentuje obraz tego co sie zadziało.

Jeśli chodzi o podłogi to mój pierwotny plan uwzględniał również jasny gres. A do tego ciemne ściany. Później się jednak dowiedziałam, że przy tych skosach w salonie ciemny kolor na ścianie nie sprawdziłby się. Także zamieniłam te kolory. I takim oto sposobem zdecydowałam się na ciemny gres i jasne ściany. Teraz z niecierpliwością czekam na efekt.

Ech a my faktycznie idziemy równolegle :))) Bramę i drzwi zamontowaliśmy, a teraz czekamy na pana od kominka - podobnie jak Wy

Na jaki kominek się zdecydowaliście? Masz może projekt ścianki kominkowej ? My wybraliśmy Milę z kratki.pl. Czekamy własnie na jej dostarczenie.

No i obowiązkowo również proszę o zdjęcia :))) Pewnie domek jest nie do poznania w porównaniu z ostatnimi fotkami.

Pozdrowionka

• 3 weeks później...

EMW, przepraszam, za brak odzewu. Bramy i drzwi ( oprocz wejsciowych) zamontowane. Kominek bedzie skonczony w srode ( wkleje od razu fotki). Wybralismy Spartherm z podwojna szyba ( od strony kuchni i salonu). Elewacje zaczynamy za dwa tyg, wtedy pokaze domek z zewnatrz, ok?Pozdrawiam Was cieplutko!

EDIT: fotki wklejone w watku o Komfortowym-nie chce Ci zasmiecac dziennika swoimi fotkami;)

Edytowane przez hazeleyes1982

• 2 weeks później...

EMW, nam tez Wasz kominek sie bardzo podoba-podobnie jak domek-juz widac, ze bedzie piekny. Mam kilka pytan w zwiazku z elewacja wlasnie-my zaczynamy w pon:eek:

1. jaki tynk wybraliscie?akrylowy/silikonowy/inny?

2. jaka podbitke planujecie?blacha, PCV?i jaki kolor? My chyba zrobimy biala.Jutro sie dowiem z jakiego materialu.

3. czy wiecie juz cos w kwestii tarasu?my w tym tyg wylalismy beton i podjelismy "kontrowersyjna" :-) decyzje, ze na tarasie beda deski kompozytowe...wrzuce fotki po skonczeniu elewacji, zebyscie zerkneli

Pozdrawiam Was!

• 1 month później...
Witam! Dziękujemy za odwiedzinki :) Inwestorko71 przy tej okazji muszę coś wyznać - to właśnie wasza przygoda z komfortowym nas przekonała do niego. Zakochałam się w tym projekcie po prześledzeniu Waszego dziennika. Trafiłam na niego w grudniu 2009 - tuż przed świętami - pamiętam to do dziś. Macie przepiękny domek. A słysząc, że mieszka się w nim świetnie - tym bardziej się cieszymy, że się na niego zdecydowaliśmy. Pozdrawiamy cieplutko.