kubel30 31.01.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Elektryka robi się dalej, ale bez mojego udziału:( ,ja zaś zajęłam się z powrotem schodami. Temat schodów powrócił do mnie jak bumerang , no cóż nie chce mi się ale wyboru nie mam:p Nienawidzę ich:evil:http://lh4.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TUbmgF_tnKI/AAAAAAAADDY/TUTmH7A_Bfc/s400/100_9561.JPG Ktoś mi zakłóca pracę -musiałam odebrać.Proszę zwrócić uwagę na czym stoję , swoją drogą niezłe rusztowanie:lol2: ławka szkolna + stolik nocny sosnowy zakupiony 13 lat temu w ikei. Strój typowo wyjściowy.http://lh3.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TUbmipbGCXI/AAAAAAAADDg/7j4L6uquOf4/s400/100_9563.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 31.01.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Teraz schodów nienawidzisz, ale jak je skończysz.....cóż...... pokochasz je jak ściany, które też własnoręcznie skuwałaś Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Schody będą przepiękne... jak już się ze skrobaniem uporasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.02.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Dziś wszystko psułam , na początek poleciała lampa(tzn dałam jej niezłego kopa przez przypadek) dzięki której coś przy tych moich schodach widziałam, a później popsułam multiszlifierkę . Teraz bez niej nie wyczyszczę tych wszystkich zakamarków w schodach. Naprawiać się nie opłaca , więc czeka mnie nowy zakup:sick: na samą myśl robi mi się słabo. Na koniec zimnego dnia zawitały do naszego ogrodu sarenki. Wczoraj też były , chyba nas lubią -jeszcze:Dhttp://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TUg6I651-xI/AAAAAAAADFU/Q9FRjyudwlY/s640/100_9583.JPG http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TUg6KaaLO2I/AAAAAAAADFc/gFa6qojF4NY/s640/100_9584.JPG Przy schodach pomagał mi dziś mąż , robił drugie oraz belkę w suficiehttp://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TUg59CvcQUI/AAAAAAAADEw/X0k9r81BRPI/s640/100_9574.JPG Edytowane 5 Lutego 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Strój w sam raz do pracy, ale maseczki nie widze! Kubel, nie zamierzam ze swoich podatków finansować leczenia Twojej pylicy! Mężu Kubela, jeśli mnie słyszysz, to wytarzaj ją w śniegu w sposób absolutnie nie zabawny i wytłumacz, że taka robota to nie robota. jak chcesz mieć zdrową kobite, to przypilnuj!!! Sarenki cudne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.02.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Strój w sam raz do pracy, ale maseczki nie widze! Kubel, nie zamierzam ze swoich podatków finansować leczenia Twojej pylicy! Mężu Kubela, jeśli mnie słyszysz, to wytarzaj ją w śniegu w sposób absolutnie nie zabawny i wytłumacz, że taka robota to nie robota. jak chcesz mieć zdrową kobite, to przypilnuj!!! Sarenki cudne..... :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.02.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No i masz te maseczki? Ale będzie pięknie. Nie moge sie doczekać malowań i i takich różnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.02.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mam nadzieję ,że niedługo będę malować ściany:D i będę w końcu mogła pokazać Wam coś innego niż gołe mury.Najważniejsze, że nasz kolega elektryk pochwalił męża za kabelki i będzie mógł kontynuować elektryczną drogę do skrzynki:lol2: i do pierwszej dyndającej żarówki.Jutro jadę męczyć dalej schody, albo one mnie. A maseczkę muszę kupić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.02.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kurcze" ktoś "tu chorobę mi wykrakał , czuję się fatalnie .Ja baba ze stali , prawie jak mors z potarganym włosami zatrułam się czymś , przez co musieliśmy wracać wczoraj wcześniej do domu. A na naszej mini budowie okazało się, że musimy wyjąć okna balkonowe i podnieść je ok 2 cm. bo jak położymy dechy to nie otworzę okien:o Dobre co? Tak jest jak się coś zmienia w trakcie , okna były policzone pod panele i stąd taki problem. Na szczęście idzie odwilż i będziemy mogli zająć się murowaniem i łataniem komina oraz tymi oknami, które są już otynkowane z zewnątrz:mad: komin z ogromną jamą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 04.02.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dobre, dobre - mini budowa...Podziwiam i trzymam kciuki za wytrwałość i pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 05.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Śliczne macie widoki przez te okna, trochę roboty przez z tym podnoszeniem ale dla drewnianych podłóg warto:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 05.02.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Wybraliśmy drzwi firmy DRE stylus10 białe szer.100 , ale chcemy podjechać do nich i zobaczyć jak wyglądają (jak będzie można) Wzór po co jechać do Gronowa , DRE tam sprzedaje tylko dla firm. miałem takie jedno złe przeżycie tam na pierwszym pietrze, niby 20 procent rabatu , porady nic a nic chociaż sam kierownik niby sprzedaży, i tak teraz siedzę na kilkunastu drzwiach w jasnym buku, i białych łazienkowych z szybą. a w DDD to samo i taniej i z poradą, lub w Nowince ( Gronowo G.), tam gdzie Stogowski ma swoją bazę, firma nazywa sie chyba BOBA, jezeli tam to naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.02.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Zastanawiałam się czy Dre w Gronowie ma jakieś wystawione drzwi na wystawce, bo generalnie to nigdzie białych nie widziałam . Nie chcę u nich kupić a jedynie zobaczyć, kupuję u naszego dobrego kolegi w sklepie i chyba już taniej nie dostanę . Ale do DDD pojadę . Dzięki:D Edytowane 5 Lutego 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.02.2011 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Właśnie wróciliśmy z Wichury i ............... zabiłam wiertarkę Mąż mówi ,że jestem niszczyciel sprzętu i jak tak dalej pójdzie to całą kasę wydamy nie na remont a na sprzęt. A nie mówiłam ,że te schody mnie wykończą . Sprawa wygląda beznadziejnie i co ja teraz zrobię. Edytowane 5 Lutego 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 06.02.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wykończyłaś wiertarkę i szlifierkę.....to z kim będziemy imprezowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 06.02.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Została duża szlifierka i młot elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.02.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 młotem w schody a próbowałaś chemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 06.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Komin to pestka:) przy okazji wyrabuj ile siegniecie w środku. ja mam za soba 4 kominy któe byly do przemurowania w 50% jak nie wiecej i poszlo 6 palet cegly 200setki. dokładnie posprawdzajcie czy nie ma szczelin w miedzystropiach - warto tam nawet zaingerowac nowa cegla jesli juz murujecie komin i spac spokojnie kolejne 100 lat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.02.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 młotem w schody a próbowałaś chemię? Jakaś przeciwna jestem wszelkiej chemii Wolałam je opalić , a szło to bardzo mozolnie, teraz szlifuję maszynką lub ręcznie. Jednak są takie zakamarki do których mam ograniczony dostęp i tam pójdzie w ruch dłutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.02.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Komin to pestka:) przy okazji wyrabuj ile siegniecie w środku. ja mam za soba 4 kominy któe byly do przemurowania w 50% jak nie wiecej i poszlo 6 palet cegly 200setki. dokładnie posprawdzajcie czy nie ma szczelin w miedzystropiach - warto tam nawet zaingerowac nowa cegla jesli juz murujecie komin i spac spokojnie kolejne 100 lat;) Dzięki za rady, każda podpowiedz cenna. Kominy mąż planuje rozebrać do wysokości kalenicy jeśli będzie taka potrzeba, bo były już poprawiane przez psełdo dekarzy od razu po zakupie . I to była nasza pomyłka, że w ogóle pozwoliliśmy tym gościom wejść na nasz dach. Niestety sami byliśmy wtedy bardzo zapracowani i nie mogliśmy nawet ich dopilnować Po jednej takiej ekipie to mamy dość i jak tylko pogoda pozwoli to latem mąż wchodzi na dach i cały będzie przekładać. Nasze podejście do sprawy wygląda tak -jak możesz zrobić sam i potrafisz to działaj ,bo wiesz jak jest zrobione . Sobie nie spierniczysz najwyżej dłużej będziesz robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts