Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich na tym forum. Pisze pierwszy raz bo wczoraj sie zarejestrowalem i jestem tutaj nowicjuszem 100%owym. Troszke czytalem o tym remoncie wichury i naprawde mam szacunek dla was bo jestescie wytrwali i robicie to z sercem. Ale mam pytanie, moze orientuje sie ktos do kogo mialbym sie udac zeby sie dowiedziec tak fachowo w jakim stanie znajduje sie dom z roku 1915? Pozdrawiam wszystkich:)

No 7 kg to ja miałam mniej więcej na półmetku a na koniec 18 (w obu przypadkach równo) tylko, ze moje maluszki były troszkę większe -3950g i 4640g :) i potrzebowałam ok. miesiaca aby pozbyc sie nadwyżki;) ale moja bratowa przy pierwszysm dziecku (syn) 8 kg a przy drugim (córka) 21kg i troche jej zostało:(

uuuuuu

tyle się napisałam i zezarło posta...piszę jeszcze raz.....

Kilka dni u Was mnie nie było i tyle nowośći, informacji...:) Nadrobiłam iiiii .... :)

Zaczniemy od wnęki na drewno....kubelko podoba mi się bardzo ( ale co innego mogę napisać jak u nas też jest taka ... tylko o połowę krótsza :yes::D ).

Poukładasz drewna do samej góry i jeszt cudnie ;).

Niebiskoki zwierz wymiata :yes: nasz zielonooki nie jest takim pieszczochem :( ( a szkoda :cry: marzył mi się piszczoch i mamy odludka ;) ). Jednak kochamy go miłością nieodwzajemnioną :):):).

kubelko i Ty musisz kusić ciachami ( jak nadwaga bokami się wylewa :cry::cry::p:cry: ).... a kawusi nie odmówię :no::lol2: ... chociaż kawa ( lubię kawę ;) ).

Edytowane przez Juszczakówka

Zosik ku mojej rozpaczy nic w domciu nie robię :cry: , zimno , ciemno i jeszcze parę innych i nic się nie chce, ale chętnie patrzę do innych aktywnych i zazdraszczammmmm :yes:

Agawi moje ciaseczka to nic innego jak:

- wymieszana mąka z cukrem w proporcji 3do1 ,

- łyżeczka proszku ,

- trzy kakao, 3/4 kostki masła

- dwa jajka

Wszystkie składnik mieszam rączką , zagniatam na plastelinę , mrożę 2 godz. i piekę 12min w 180C funkcja dwie grzałki.

Ułatwiam sobie życie i przed zamrożeniem robię małe wałeczki , później ciach nożem i na blachę (po tych dwóch godzinkach).

Jak najdzie mnie ochota to robię na nie polewę lub smaruję masą krówkową:D :yes:

Juszczakówko dobrze że jesteś i ,że mi tu nie odpłynęłaś w siną dal promem . Ciastek tak się nie boję , ale przy tych moich łasuchach to mogłabym serwować czekoladę rano , bitą śmietanę na obiad , torty i bezy na kolację .

Żeby było śmieszniej to na każde święta więcej robię ciast i ciasteczek , pralinek niż potraw . Zawsze te pierwsze zejdą a te drugie mogę wywalić, ale jak to się mówi latami się uczymy .

Koty są specyficzne chociaż moje to jak psy się zachowują ,biegną do mnie jak tylko wejdę do domu i tak śmiesznie kitą rzucają na boki , do tego gadają po swojemu do mnie , a o samotnym spaniu mogę zapomnieć .

A teraz czekam na kolejne wymysły i wykony Kubelki, choć wspominała, że teraz będzie rzadziej, ale na bank coś zrobi :)

No to teraz się uśmiałam sama z siebie : pewnie ,że coś zrobi PIASEK SOBIE POTACZKOWAŁA do stodoły , bo zaraz szlak go trafi i po zimie go nie będzie lub będzie boisko do siatki plażowej. Tylko się nie pytajcie co na to mój mąż , bo tylko się za głowę złapał wieczorem;) ... ale znając życie to jak On będzie miał czas to będzie lać :bash:

Wszystko jest bez sensu :bash::bash::bash::bash::bash:

Ty się kobieto oszczędzaj! Moja mama też z tych co wszystko potrafią same i trzeba pokazać chłopu, że da radę bez niego... Życie i praca na wsi, lata pracy na kuchni i w pralni, dwie działki i jedno pole. A teraz problemy z kręgosłupem, z biodrami, nadgarstkami, że wózek inwalidzki jej grozi :bash: Także dbaj o siebie :)

kubel niesamowicie klimatycznie u Ciebie....Ach jak mi się podoba.Mój domek planuję w troche bardziej nowoczesnym stylu ale ocieplę go dodatkami, cegłą, wikliną , drewnem.... Dlatego tez zachorowałam na krzesła podobne do tych które masz w jadalni. one nie są przypadkiem z jysk? Byłam w tym sklepie w sobote i sprawdzałam jak sie na nich siedzi. Jak dla mnie bez zarzutu tylko martwi mnie siedzisko a w zasadzie jego trwałość...a jak u Was się te krzesełka użytkują.? Chyba, ze macie z jakiejś innej firmy....