agawi74 25.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki za przepisik:wiggle: Zrobię na pewno, bo takich jeszcze nie tworzyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ty się kobieto oszczędzaj! Moja mama też z tych co wszystko potrafią same i trzeba pokazać chłopu, że da radę bez niego... Życie i praca na wsi, lata pracy na kuchni i w pralni, dwie działki i jedno pole. A teraz problemy z kręgosłupem, z biodrami, nadgarstkami, że wózek inwalidzki jej grozi Także dbaj o siebie Zosik dzięki za troskę , oszczędzam się ile się tylko da w moim przypadku . Chyba nie myślisz ,że ja ten piasek cały przewiozłam ... ho ho to ja musiałbym do tej pory leżeć na łóżku i mieć pod ręką jakiegoś rehabilitanta . Piasku do przewiezienia zostało ok. 10ton , więc luzik kilka dni i po kłopocie , tylko sęk w tym ,że ja mam takiego męża który położyłby mnie na kanapie i kazał ciągle odpoczywać . Więc kategorycznie dostałam zakaz ... ale nie dam się I wiesz ja nie z tych co próbują coś pokazać nawet mężowi, On wie do czego jest zdolna jego żona a bez niego nie chcę żyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dzięki za przepisik:wiggle: Zrobię na pewno, bo takich jeszcze nie tworzyłam;) A proszę bardzo , co będziemy się oszczędzać kulinarnie . Dzis na tapecie murzynek , bo moje dzieci go uwielbiają , a że mam gorszy nastrój to sobie podjadam . Agawi tu masz namiar na mistrzynię słodyczy , już parę razy z tych przepisów korzystałam ... zobacz paluchy wiedźmy wyglądają okrutnie ale jak smakują . http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?16,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Andżeliko coś Ty uczyniła rudzielcowi??? ...faktycznie niektóre są odludkami ale co poradzić. Wnęki to ja nigdy do samej góry nie poukładam , bo z drabinki musiałabym korzystać , no chyba ,że dorobię się fajnego schodka drewnianego Najlepsza jest moja mama: córeczko ale ty tam półeczki sobie zrobisz ?:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 kubel niesamowicie klimatycznie u Ciebie....Ach jak mi się podoba.Mój domek planuję w troche bardziej nowoczesnym stylu ale ocieplę go dodatkami, cegłą, wikliną , drewnem.... Dlatego tez zachorowałam na krzesła podobne do tych które masz w jadalni. one nie są przypadkiem z jysk? Byłam w tym sklepie w sobote i sprawdzałam jak sie na nich siedzi. Jak dla mnie bez zarzutu tylko martwi mnie siedzisko a w zasadzie jego trwałość...a jak u Was się te krzesełka użytkują.? Chyba, ze macie z jakiejś innej firmy.... Agi pisz tak jeszcze to mnie podnosi na duchu i witam u nas serdecznie. Tak krzesełka są z Jyska , jestem z nich zadowolona, jednak jak to pisałam już komuś na priv nie są to krzesełka na wieki. Pewnie za jakiś czas mąż będzie musiał je wzmocnić od spodu. Są wygodne a siedzisko dość wytrzymałe , tylko trochę się bujają na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.10.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 kubelku bardzo fajna wnękna na drewno A co planujecie na kominek od przodu dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Pysiaczku tylko na prosto płytą, cegła już wymurowana jak widziałaś . W moim zamyśle ma być prosty i nawiązywać lekko do elementów ceglanych w domu , w tym pokoju mam takie progi przy tych długich oknach. A tak w ogóle to miałam problem z tym kominkiem , nie miałam koncepcji jak go wykończyć . Wiedziałam tylko ,że ma być taka długa wnęka . W tym naszym drugim planuję też wnękę na drewno ale już tak jak ma Juszczakówka , przód prosty z dodatkiem czarnych kafli . Strasznie podobają mi się stare ugryzione zębem czasu belki drewniane , może w tym drugim tak zrobimy. I przez ten dodatkowy komin wszystko będzie większe ... niech to szlak Fajnie ,że Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Agawi tak wyglądają paluchy . zdjęcie pożyczone z bloga , moje wyszły podobnie - nie jest to takie trudne a tu mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 looo matko strach zjesc te paluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.10.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ale tu słodko a paluchy łał .Ja włąśnie piekę babkę .Taką szybką 4 jaja całe ubijam z pół szklanki cukru ,4 budynie śmietankowe,2 łyżki mąki i 2 łyżeczki proszku przesiać przez sito dodać do utartych jaj wymieszać dodać pół szklanki oleku ,ja daję pół roztopionej ,wystudzonej palmy dodaje do masy wylewam na blaszkę taką do babki i dopiekarnika. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) A jakie dobre są , szczególnie pazurki:lol2: Muszę spróbować takiej babki , jeszcze nie robiłam, dzięki Renatamama3:D Chyba każdy zna tablice korkowe , takie przeważnie są w pokojach dziecięcych i u nas zawsze takowe były... były bo nadal leżą na strychu. I będą tam leżeć bo mi się już nie podobają a jeszcze gorzej nie podoba mi się to sobie powiesiła między półkami moja córa:o jakiś koszmarny worek a na nim plan lekcji . No cóż dziecko twórcze , ale obiecałam jej coś w zamian i teraz tworzę właśnie taką ramkę . Kto chętny to niech poczeka do wieczorka , może komuś się spodoba ... jak wyjdzie:jawdrop: Edytowane 26 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To pokazuję ramka na byle co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 A to nie moje , mistrzostwo zaplatania , muszę wkleić by nie zapomnieć ( na przyszłość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 oszukujesz :) kupilas :) to nie jest mozliwe ze potrafisz wszystko zrobic , no way:) Nie chcesz przypadkiem za rok na wakacje (robocze) do mnie przyjechac? Masz taaaakaaa glowe do wszystkiego ze mi juz rece opadaja. Super ta tabliczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 26.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 No,super ta ramka... "Owinęłaś"ją gumką?Powiedz mi Kubelko,te Twoje kule z mchu jakoś zraszasz,czy podlewasz żeby nie uschły?I czy one są tylko z mchu,czy cuś jest w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 No ja cię od razu oszukujesz , ja to nawet miałam specjalną pomocnicę : Jaga intensywnie zabierała mi sznureczki. Tak pracowałyśmy Maniu jak znajdę czas to wpadam ;D , powiadasz super to wspaniale , mi też się spodobała chyba zrobię sobie podobną. Jak zdjęłam ją z tej komody to jakoś pusto tam się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.10.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 No,super ta ramka... "Owinęłaś"ją gumką?Powiedz mi Kubelko,te Twoje kule z mchu jakoś zraszasz,czy podlewasz żeby nie uschły?I czy one są tylko z mchu,czy cuś jest w środku? Czejenko to nie jest gumka to tasiemka taka cieniutka , a dokładnie sznureczek od taśmy od firany, kiedyś mi trochę zostało Mój mech jest przyklejony do papierowej kuli i niczym go nie podlewam . Jak padnie to pomaluję je , posypię np. brokatem i dekoracja świąteczna gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Kubelko, widziałam paluchy wiedźmy:lol2: Są boskie, jak zrobisz to wklej swoją fotkę plizzzz:wiggle: Zaraz wkleję też u siebie:) A rameczka Ci wyszła cudnie:) Qrczę, ja nie mam takich zdolności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.10.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ale fajna Jaga i rameczka . Zaglądam tylko nie piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.10.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 kubelku to jeszcze jakiś drugi kominek u Ciebie ma być? Jednak coś musiałam przeoczyć nadrabiając ten wątek Świetną tą ramkę córci zrobiłaś A Jaga ma śliczne imię Ale tu słodko a paluchy łał .Ja włąśnie piekę babkę .Taką szybką 4 jaja całe ubijam z pół szklanki cukru ,4 budynie śmietankowe,2 łyżki mąki i 2 łyżeczki proszku przesiać przez sito dodać do utartych jaj wymieszać dodać pół szklanki oleku ,ja daję pół roztopionej ,wystudzonej palmy dodaje do masy wylewam na blaszkę taką do babki i dopiekarnika. Smacznego Renata na pewno tylko 2 łyżki mąki do tej babki mają być? To pewnie przez te budynie co? Fajny i faktycznie szybki przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts