pysiaczek 29.10.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Pysiaczku a daleko masz do mnie , bo wiesz Ty możesz sobie winko popić z moim mężem (chociaż niewinkowy) a ja z Twoim będę tapetować Kubełku tak po prawdzie to nie wiem ile to będzie, bo o ile Ty widzisz moje miejsce zamieszkania to ja Twojego już nie za bardzo i ani nie będą musiały nosić na plecach 10-20kg, a i książki będzie się kupowało w e-wydaniu, tylko ćwiczenia, może nawet samodzielnie drukować? To prawda ile razy idąc na przystanek (koło podstawówki) widzę dzieciaczki z plecakami większymi od nich! To jest masakra jakaś. A propo tapety wrócił małż i zgodził się na nią , kochany jest nawet nie musiałam się wysilać , a szkoda mógł skorzystać. Tylko teraz zastanawiam się nad kolorem bo jasna jest piękna ale te ciemne :ach i och . Dobrze ,że jeszcze mam czas . A może dobrze by wyglądała czarna bo kominek też chcę z czarnym wykończeniem . No tak ale czy będzie wszystko ze sobą pasować a szczególnie z tą moją białą podłogą No to już tapeta przeforsowana - gratuluję To ten drugi kominek to w sypialni będziesz mieć Znalazłam to wklejam bo znów zgubię tą sypialkę , a konkretnie łóżko. Bardzo mi się podoba i chyba pasowałoby do mojego domu . Przepiękna inspiracja!!! Już pokazałam mężowi i zapisałam ją sobie na przyszłość, ale jaką to przestrzeń trzeba mieć żeby taki efekt osiągnąć U nas w bloku nie da rady, chyba, że rozbijemy wszystkie ściany Bardzo ładnie i jesiennie u Ciebie Kubełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Pięęęękne foty:wiggle: i kule z mchu... Ja tu więcej nie przychodzę!!! :( Kubełko, czy mam szukać tej ciemnej tapety? Co się zmieniło przez noc? Będę ryczeć jak nie przyjdziesz . Agawi wcześniej miałam grafitowo -szare ściany w sypialni i czułam się w niej świetnie , relaks pierwsza klasa . Fakt nie miałam tapet , tylko farbę ale było przytulnie. Teraz pomyślałam o jasnej (pierwsza myśl) , bo taka ciemna jak dla mnie jest bardziej glamour i bałam się ,że nie będzie pasować do łóżka z belek i całego dołu. Jaśniejsza nie rzucałaby się tak w oczy . Druga myśl jest taka ,że mogę żałować jak nie położę ciemniej - sentyment może sama nie wiem. Mąż za to zaakceptuje to co wybiorę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Sobie tak powzdycham patrząc na Twoje ozdoby ja za to wzdycham do Twojego ogrodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Pysiaczku kurcze to mamy daleko... czy ja muszę mieć do wszystkich daleko , nawet na kawę nie można się umówić . Ja niedaleko Elbląga Tą sypialkę znalazłam kiedyś przypadkowo i zakochałam się . I tak wyszło ,że moja sypialka , która ma niecałe trzy lata już mi się nie podoba. Moja sypialka będzie mieć jakieś 18m2 , niby dużo ale przez kominek , który jest na środku mało ustawna jest . Jeszcze przed nami remont góry , nie zdziwiłabym się gdyby taka sypialka powstała tam a nie na dole . My z tych co się nie przejmują zmianami , co ma być to będzie . Zobacz jak pięknie urządziłaś mieszkanko , niektórym nie udaje się to nawet w wielkich domach . Wierzę w to ,że dasz radę. A za ozdoby i jesienny nastrój dziękuję , bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Pysiaczku musiałabyś zobaczyć ten dom w całości , szczęka opada co ludzie zrobili ze starego drewnianego domu... ale kasy tam poszło ,że ho ho Idę poszukać linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Mam, zobaczcie warto http://polki.pl/dom_wnetrza_galeria.html? galg_id=10004468&ph_center_01_page_no=0 tu jest więcej zdjęć http://ladnydom.pl/budowa/51,106565,8324451.html?i=0 Edytowane 29 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Ukradłam Mani , tak kobieta robi mi pranie mózgu co mi się wcześniej podobało teraz się nie podoba:bash:. Ku pamięci muszę wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 29.10.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jak zwykle ozdoby wykonane przez Ciebie piękne... A ten dom,to kolejny przykład po Waszym,że warto remontować stare chałupy... To domy z duszą i niepowtarzalnym klimatem. Łazienka cacy.A to lustro...z czego ta rama może być zrobiona?Szkoda tylko,że ceny wanien wolnostojących nie są już takie "ładne".Ja też po przeglądaniu niektórych wątków przechodzę pranie mózgu i moja stara wizja ostatecznego wyglądu naszego poddasza gdzieś bez pamięci zaginęła.... Podobają mi się te lampy w sypialni-praktyczniejsze od tych "stolikowych".Książkę w łóżku można poczytać w dowolnej pozycji .Tylko gdzie takie dostać w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Pysiaczku tak 2 łyżki ,masz rację budynie robią tu robotę. Napisz jeszcze w jakiej temperaturze i ile czasu piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Czejenko dziękuję .Kiedyś zastanawiałam się kto ma tyle odwagi by remontować takie ruinki, ale jak widać są ludzie z wizją i jak widać warto. Renatamama to ja też chcę wiedzieć ile i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Dziś ogarnęła nas mania amerykańskiego święta Halloween Dynie poszły pod nóż , dostało im się od męża , dzieci wymyśliły i narysowały oczy i zęby . Kubelka przytaskała mega duże kule mchowe , zapaliliśmy świeczki i .... jest tak miło ,że nic więcej do szczęścia nie trzeba. Przy okazji ścinania świerku na wieńce znalazłam maluśkie gniazdko ptaszka ... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zabrałam je i znalazłam mu nowego lokatora Edytowane 29 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 cudne klimaty a gniazdko raczej nie jest ponownie zamieszkiwane - przecież przed partnerem trzeba pochwalić się, że domek potrafi wybudować, kto takiemu odmówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Fajnie co? Gosiek a wiesz ,że najbardziej obawiałam się co mi napiszesz o tym gniazdku , uff pocieszyłaś mnie bo miałam wyrzuty sumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 http://www.emoticonsfree.org/wp-content/uploads/yolks-messengers/grin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosewa 29.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie było mnie u Ciebie jakiś czas, czy już mieszkacie na nowym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.10.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Najbardziej wzruszają mnie takie maciupkie gniazdka z trawy plecione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie było mnie u Ciebie jakiś czas, czy już mieszkacie na nowym miejscu od sierpnia na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.10.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Najbardziej wzruszają mnie takie maciupkie gniazdka z trawy plecione Mnie też , są urocze i takie delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 witam! też stale podgladam i podziwiam, a jesli przepis na placek dyniowy jest jeszcze potrzebny to proszę bardzo: - 2 szklanki pulpy z dyni - pół szklanki cukru - 1/3 szklanki miodu - szklanka śmietany - 3 jaja, łyżeczka mąki ziemniaczanej, półtora łyżeczki cynamonu, łyżeczka zmielonego ziela angielskiego, szczypta imbiur, szczypta soli. -pół porcji ciasta na placek, jajo do smarowania ciasta. Pulpa z dyni: 1,5 kg dyni, 2 łyżki cukru, sół, miąższ dyni pokroić w kostkę, do gara wlać pół szklanki wody, wrzucić dynię cukier i posolić. Dusić na małym ogniu pod przykryciem aż się rozgotuje, od czasu do czasu zamieszać, jeśli masa nie jest gładka można ją zmiksować. Ciasto na placek: 2,5 szklanki mąki, 16 łyżek masła, 1 jajko, 2 łyżki cukru, sól - z tego zagniatamy ciasto i do lodówki na godzinę. Do miski wsypać cukier, makę ziemniaczaną, cynamon, imbir, ziele angielskie, sól, wymieszać, dodać pulpę z dyni, miód, śmietanę i 3 jaja i wymieszać. Kruchym ciastem wyłożyć formę, brzegi wywinąć, jajo rozbełtać posmarować nim ciato, wylać masę dyniową, piec w temp. 180 , około godziny, jeśli będzie się za szybko przypiekać przykryć folią aluminiową. Robiłam to ciasto parę razy i mnie bardzo smakuje, jeśli chodzi o kruche ciasto to każdy ma swój przepis, czasami jest bez jajka. Smacznego! A ta pulpa ma byc gęsta czy może być wodnista, bo mi taka wodnista wyszła i ja próbuje odparowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Ja jakos dzis kuchennie. Zrobiłam ciastka, są super! I super pomysl, by kroić z wałeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts