Gosiek33 31.10.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Niestety Gumiś opowiadasz jakie to ,,cwaniaki" z tych rolników, ale sam palcem nie kiwnąwszy chcesz tylko tylko tych kokosów skubnąć, bezrolnych robiąc w bambuko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Słuchajcie jak wszyscy wiemy to temat rzeka , czy to KRUS czy ZUS . Mam nadzieję ,że nie wszystkich rolników Gumis miał na myśli a tych nieuczciwych . To samo można powiedzieć o naszym świętym ZUS-ie i nikt mi nie powie , że płaci i jest zadowolony. I gdyby nie nasze podatki to nasz kraj dawno by padł co moim zdaniem robi cały czas . Mnie będąc na działalności i to przez bardzo długi okres czasu krew zalewała , bo biorąc pod uwagę nasze dochody praktycznie człowiek robił na ZUS . Praca na roli nie jest lekkim chlebem , a pomysł z agroturystyką nie jest zły, to kolejny sposób na życie dla niektórych i co w tym złego:confused: Dajmy spokój tej dyskusji , w sumie nie znamy się aż tak nawzajem by wyciągać wnioski o innych po jednym czy dwóch postach. Muszę wziąć się do roboty i zrobić podsumowanie naszej pracy , chciałabym Wam i nam również pokazać zdjęcia przed i po ...tylko jakoś ciężko mi się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Dynie urocze :yes: Dziś moja starsza córeczka też zaczęła mnie męczyć o te dynie,ale było już za późno żeby się za to zabierać...Jutro czeka mnie więc ta robota..;)A co zrobiłaś Kubelko z tym miąższem?Robiłaś już tę zupę z przepisu Twojej Babci? To czekam na fotki tej dyni Z dyni to tylko ususzyłam pestki .... tym razem mi się udało i teraz je podjadamy. Z miąższem sobie dałam spokój bo nerwów nie miałam do tego i zajęta byłam....miałam gości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 (edytowane) No to zaczynamy przed i po https://lh5.googleusercontent.com/-6EjQjw5Rgb0/TclctytUKGI/AAAAAAAAAZM/XJP-pTeFMIY/s640/100_7277.JPG [img]https://lh4.googleusercontent.com/-hz9BJRKI-8U/Tkow-IcJuKI/AAAAAAAAC7M/nAL3-NezuIE/s640/DSC_0028.JPG Edytowane 31 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 31.10.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Pysiaczku kurcze to mamy daleko... czy ja muszę mieć do wszystkich daleko , nawet na kawę nie można się umówić . Ja niedaleko Elbląga Tą sypialkę znalazłam kiedyś przypadkowo i zakochałam się . I tak wyszło ,że moja sypialka , która ma niecałe trzy lata już mi się nie podoba. Moja sypialka będzie mieć jakieś 18m2 , niby dużo ale przez kominek , który jest na środku mało ustawna jest . Jeszcze przed nami remont góry , nie zdziwiłabym się gdyby taka sypialka powstała tam a nie na dole . My z tych co się nie przejmują zmianami , co ma być to będzie . Zobacz jak pięknie urządziłaś mieszkanko , niektórym nie udaje się to nawet w wielkich domach . Wierzę w to ,że dasz radę. A za ozdoby i jesienny nastrój dziękuję , bardzo dziękuję Kubełku na tą kawkę to zawsze choć wirtualnie możemy się umówić Moja sypialnia ma tylko 12m. Naprawdę nie da rady stworzyć w niej takiego klimatu i przestrzeni Wiem co mówię Ty masz na to większe szanse, ale nie wiem jak z tego wybrniesz, skoro i ta inspiracja Ci się podoba i tapety różnorakie... Pysiaczku musiałabyś zobaczyć ten dom w całości , szczęka opada co ludzie zrobili ze starego drewnianego domu... ale kasy tam poszło ,że ho ho Mam, zobaczcie warto http://polki.pl/dom_wnetrza_galeria.html? galg_id=10004468&ph_center_01_page_no=0 Piękne wnętrza naprawdę A już te schody jak zrobili Miodzio Ukradłam Mani , tak kobieta robi mi pranie mózgu co mi się wcześniej podobało teraz się nie podoba:bash:. Ku pamięci muszę wkleić Bardzo ładna łazienka, a lustro wręcz fenomenalne! I roletka bardzo fajna Ozdoby jesienne dzieciaczków fajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Drugi przedpokój Edytowane 31 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 kubelka chyba zle zrozumialas o co nam chodzilo Nikt zlego slowa na agroturystyke nie powiedzial ani na ten sposob zycia, na temat ZUS'u, KRUSu czy innych npieknych instytucji ciagnacych kase z ludzi kazdy ma jedno zgodne zdanie - takie jak Twoje zreszta. Chodzilo o wzucanie do jednego worka jak napisala Gosia co bylo zrobione bardzo wyraznie. No ale ja sie juz nie wcinam wiecej,przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Eee tam Mania ja się niczym dziś nie przejmuję , piękny dzień ... wiem o co chodzi;) a teraz oglądaj bo się staram sklecić parę zdjęć tego mojego remontu . I stwierdzam , że jesteśmy walnięci , że się na to porwaliśmy i ,że tego dokonaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 ja sie nie przjmuje tez mam dobry dzien (moje karnisze i bateria zostaly "ustawione" do pionu w sklepie i przyjda 10 listopada, wlasnie sobie z nimi pogawedke ucielam :)..).A zdjecia - jak najbardziej lakomie ogladam a ze podziwiam nie musze mowic.A walnieta jestes jesli myslisz ze jestescie walnieci Po zdjeciach wlasnie widac ogrom Waszej pracy i skutki tej pracy i to ze BYLO i JEST warto. Bo nie sztuka kupic gotowe i meble postawic i bedzie cacy, sztuka jest dokonac pieknych przeobrazen ze starego, na tyle ze "gotowce"sie nie umywaja- to co Wy stworzyliscie ma dusze jedyna w swoim rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Pokój dzieciaków:D Pokój dziecięcy ( w przyszłości sypialka) bardzo trudno uwiecznić na zdjęciach , bynajmniej takich do pokazania bo wieczny bałagan tam panuje. Edytowane 31 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Łazienka ... moja duma , może tego nie widać na zdjęciach ale jest w niej bardzo przytulnie , a przez drewno ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.10.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Choroby nerwowej dostaję jak na zdjęcia te patrzę.. a już troszkę zapomniałam ile roboty żeście odwalili.....WIELKI SZACUN JESZCZE RAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Salon - A tu chyba przeszła największa metamorfoza i było najwięcej roboty, po powiększanie okien, zrywanie podłóg i podnoszenie legarów oraz podnoszenie sufitowego legara Edytowane 31 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Kuchnia ... tu też trochę mieliśmy roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 31.10.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Dzięki kubel! Zrobiłaś mi ogromną przyjemność tworząc Przed/Po - uwielbiam takie zestawienia!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 31.10.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 pięknie... świetna przemiana,a ja mam jeszce jedną rzecz, byłabyś w stanie naszkicować ile macie pokoi/pomieszczeń i jaki rozkład, bo to jest dla mnie jedną wielką niewiadomą... chyba że nie chcesz, to nie ma problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.10.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Ja tez lubie takie zestawienia:) śledzę wasz wątek od momentu czyszczenia ceglanej ściany, więc w zasadzie ta metamorfoza działa sie "na moich oczach" ale dzieki takim zestawieniom widać ogrom włozonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 31.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Można sobie tylko wyobrażać ile Was to wszystko kosztowało pracy,nerwów,wytrwałości i cierpliwości.W pierwszym moim poście w Waszym wątku już pisałam,że jestem pod ogromnym wrażeniem...,ale muszę to jeszcze raz powtórzyć :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::cool:Jeśli chodzi o czas,to zrobiliście to wszystko bardzo szybko i znów jestem pod wrażeniem,że się nie poddaliście.Cały dom jest piękny i nawet na zdjęciach jest widoczny błogi spokój i rodzinna sielanka .Gratuluję Wam tej SIŁY i życzę z całych sił,żeby cały ten trud został Wam wynagrodzony i Wasz dom był dla Was zawsze oazą spokoju,radości,miłości i beztroski... Trochę zagmatwałam,ale ja już tak mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Zostały jeszcze dwa pokoje ... szanując spokój moich teściów oraz to ,że te pokoje są ich nie pokazuję ich umeblowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 31.10.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 (edytowane) I robiliśmy jeszcze parę innych rzeczy , między innymi łatanie dachu( brak jakichkolwiek zdjęć), stawianie nowego komina , podnoszenie i łatanie legara na piętrze , zrywanie podłogi na górze , rozwalanie wejść przy schodach, walka z oczyszczalnia trzy razy, podłączanie wody - tu pompy ciepła , nietrafiony zakup paneli:( - będą na górze, zrywanie sufitu na pierwszym przedpokoju, przygotowanie drugiej łazienki , która ma być za jakiś czas pokoikiem córki ( a co tam przecież nie mam swojej sypialki więc poczekam na wc-cik) i wiele innych związanych z domem i ogrodem. Teraz przedstawię siebie czyli Kubelke w kilku jak dla mnie nietypowych pracach:D tu walczyłam z PILARKĄ ... co może wydawać się dosyć przewrotne to teściu tylko trzymał deski No to mnie już znacie:D , jestem zwykłą mamą ,żoną , kucharką i czasem budowlańcem i jest mi z tym dobrze:) Edytowane 9 Stycznia 2012 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts