Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie jak wszyscy wiemy to temat rzeka , czy to KRUS czy ZUS . Mam nadzieję ,że nie wszystkich rolników Gumis miał na myśli a tych nieuczciwych . To samo można powiedzieć o naszym świętym ZUS-ie i nikt mi nie powie , że płaci i jest zadowolony. I gdyby nie nasze podatki to nasz kraj dawno by padł co moim zdaniem robi cały czas . Mnie będąc na działalności i to przez bardzo długi okres czasu krew zalewała , bo biorąc pod uwagę nasze dochody praktycznie człowiek robił na ZUS .

Praca na roli nie jest lekkim chlebem , a pomysł z agroturystyką nie jest zły, to kolejny sposób na życie dla niektórych i co w tym złego:confused:

Dajmy spokój tej dyskusji , w sumie nie znamy się aż tak nawzajem by wyciągać wnioski o innych po jednym czy dwóch postach.

Muszę wziąć się do roboty i zrobić podsumowanie naszej pracy , chciałabym Wam i nam również pokazać zdjęcia przed i po ...tylko jakoś ciężko mi się za to zabrać:(

Dynie urocze :D:yes: Dziś moja starsza córeczka też zaczęła mnie męczyć o te dynie,ale było już za późno żeby się za to zabierać...Jutro czeka mnie więc ta robota..;)A co zrobiłaś Kubelko z tym miąższem?Robiłaś już tę zupę z przepisu Twojej Babci?

To czekam na fotki tej dyni :D Z dyni to tylko ususzyłam pestki .... :rotfl: tym razem mi się udało i teraz je podjadamy. Z miąższem sobie dałam spokój bo nerwów nie miałam do tego i zajęta byłam....miałam gości:)

No to zaczynamy przed i po :D

https://lh5.googleusercontent.com/-6EjQjw5Rgb0/TclctytUKGI/AAAAAAAAAZM/XJP-pTeFMIY/s640/100_7277.JPG

100_7330.JPG

100_7338.JPG

100_7918.JPG

DSC_0001.JPG

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-hz9BJRKI-8U/Tkow-IcJuKI/AAAAAAAAC7M/nAL3-NezuIE/s640/DSC_0028.JPG

DSC_0087.JPG

DSC_0090.JPG

DSC_0018.JPG

DSC_0006.JPG

DSC_0096.JPG

Edytowane przez kubel30

Pysiaczku kurcze to mamy daleko... czy ja muszę mieć do wszystkich daleko , nawet na kawę nie można się umówić . Ja niedaleko Elbląga :D

Tą sypialkę znalazłam kiedyś przypadkowo i zakochałam się . I tak wyszło ,że moja sypialka , która ma niecałe trzy lata już mi się nie podoba.

Moja sypialka będzie mieć jakieś 18m2 , niby dużo ale przez kominek , który jest na środku mało ustawna jest . Jeszcze przed nami remont góry , nie zdziwiłabym się gdyby taka sypialka powstała tam a nie na dole . My z tych co się nie przejmują zmianami , co ma być to będzie .

Zobacz jak pięknie urządziłaś mieszkanko , niektórym nie udaje się to nawet w wielkich domach . Wierzę w to ,że dasz radę.

A za ozdoby i jesienny nastrój dziękuję , bardzo dziękuję:p

Kubełku na tą kawkę to zawsze choć wirtualnie możemy się umówić ;)

Moja sypialnia ma tylko 12m. Naprawdę nie da rady stworzyć w niej takiego klimatu i przestrzeni :no: Wiem co mówię ;)

Ty masz na to większe szanse, ale nie wiem jak z tego wybrniesz, skoro i ta inspiracja Ci się podoba i tapety różnorakie... :lol: ;)

Pysiaczku musiałabyś zobaczyć ten dom w całości , szczęka opada co ludzie zrobili ze starego drewnianego domu... ale kasy tam poszło ,że ho ho

Mam, zobaczcie warto :D

http://polki.pl/dom_wnetrza_galeria.html? galg_id=10004468&ph_center_01_page_no=0

Piękne wnętrza naprawdę :yes: A już te schody jak zrobili :o Miodzio :p

Ukradłam Mani , tak kobieta robi mi pranie mózgu co mi się wcześniej podobało teraz się nie podoba:bash:. Ku pamięci muszę wkleić

62bcbbbe4508.jpg

Bardzo ładna łazienka, a lustro wręcz fenomenalne! I roletka bardzo fajna :yes:

Ozdoby jesienne dzieciaczków fajowe :wiggle:

kubelka chyba zle zrozumialas o co nam chodzilo :( Nikt zlego slowa na agroturystyke nie powiedzial ani na ten sposob zycia, na temat ZUS'u, KRUSu czy innych npieknych instytucji ciagnacych kase z ludzi kazdy ma jedno zgodne zdanie - takie jak Twoje zreszta. Chodzilo o wzucanie do jednego worka jak napisala Gosia co bylo zrobione bardzo wyraznie. No ale ja sie juz nie wcinam wiecej,przepraszam :(

ja sie nie przjmuje tez mam dobry dzien (moje karnisze i bateria zostaly "ustawione" do pionu w sklepie i przyjda 10 listopada, wlasnie sobie z nimi pogawedke ucielam :):)..).A zdjecia - jak najbardziej lakomie ogladam a ze podziwiam nie musze mowic.A walnieta jestes jesli myslisz ze jestescie walnieci :) Po zdjeciach wlasnie widac ogrom Waszej pracy i skutki tej pracy i to ze BYLO i JEST warto. Bo nie sztuka kupic gotowe i meble postawic i bedzie cacy, sztuka jest dokonac pieknych przeobrazen ze starego, na tyle ze "gotowce"sie nie umywaja- to co Wy stworzyliscie ma dusze jedyna w swoim rodzaju.

Można sobie tylko wyobrażać ile Was to wszystko kosztowało pracy,nerwów,wytrwałości i cierpliwości.W pierwszym moim poście w Waszym wątku już pisałam,że jestem pod ogromnym wrażeniem...,ale muszę to jeszcze raz powtórzyć :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::cool:Jeśli chodzi o czas,to zrobiliście to wszystko bardzo szybko i znów jestem pod wrażeniem,że się nie poddaliście.Cały dom jest piękny i nawet na zdjęciach jest widoczny błogi spokój i rodzinna sielanka :D.Gratuluję Wam tej SIŁY i życzę z całych sił,żeby cały ten trud został Wam wynagrodzony i Wasz dom był dla Was zawsze oazą spokoju,radości,miłości i beztroski...:yes::wiggle:

Trochę zagmatwałam,ale ja już tak mam...:lol2:

I robiliśmy jeszcze parę innych rzeczy , między innymi łatanie dachu( brak jakichkolwiek zdjęć), stawianie nowego komina , podnoszenie i łatanie legara na piętrze , zrywanie podłogi na górze , rozwalanie wejść przy schodach, walka z oczyszczalnia :o trzy razy, podłączanie wody - tu pompy ciepła , nietrafiony zakup paneli:( - będą na górze, zrywanie sufitu na pierwszym przedpokoju, przygotowanie drugiej łazienki , która ma być za jakiś czas pokoikiem córki ( a co tam przecież nie mam swojej sypialki więc poczekam na wc-cik) i wiele innych związanych z domem i ogrodem.

Teraz przedstawię siebie czyli Kubelke w kilku jak dla mnie nietypowych pracach:D

100_7290.JPG

100_7933.JPG

tu walczyłam z PILARKĄ ... co może wydawać się dosyć przewrotne to teściu tylko trzymał deski

100_7924.JPG

100_8100.JPG

100_7480.JPG

100_7708.JPG

100_7634.JPG

100_8733.JPG

100_9298.JPG

100_9391.JPG

100_9368.JPG

100_9182.JPG

100_9560.JPG

100_9623.JPG

100_9659.JPG

DSC_0001.JPG

DSC_0013.JPG

DSC_0046.JPG

DSC_0023.JPG

DSC_0026.JPG

No to mnie już znacie:D , jestem zwykłą mamą ,żoną , kucharką i czasem budowlańcem i jest mi z tym dobrze:) :D

Edytowane przez kubel30