zosik 19.11.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 O żesz Wy! Zapomniałam, że pić nie mogę Kochane jesteście - zawsze sprowadzicie człowieka na ziemię PS. Listy do M faktycznie fajne, pośmiałam się, popłakałam. Karolak boski w swojej roli, taki prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickmoni 19.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 WOW! WOW! WOW! Witaj Kubel30, że też dopiero teraz dotarłam do Twojego wątku! Czapki z głów dla Was za to, czego dokonaliście! Jesteś moim NUMEREM JEDEN tego forum Wnętrza absolutnie p-o-w-a-l-a-j-ą-c-e...a ta cegła jest piękna... Możesz być chlubą płci pieknej! Pozdrawiam serdecznie, monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.11.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 WOW! WOW! WOW! Witaj Kubel30, że też dopiero teraz dotarłam do Twojego wątku! Czapki z głów dla Was za to, czego dokonaliście! Jesteś moim NUMEREM JEDEN tego forum Wnętrza absolutnie p-o-w-a-l-a-j-ą-c-e...a ta cegła jest piękna... Możesz być chlubą płci pieknej! Pozdrawiam serdecznie, monia To ja dziękuję za takie pochwały , bardzo mi miło ... zachęcam do czytania i oglądania , pisania ... hym tylko ,że teraz nic się nie dzieje ,pocieszam się ,że nie tylko ja tak mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 21.11.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Kubełko, powiedz KOchana, poradziliście sobie z tym kominkiem? jak macie rozwiązane dopowietrzenie do kominków? my mordujemy się z hydrauliką i musimy jeszcze doprowadzić rurę dopowietrzającą do kominka, tylko włąśnie nie wiemy czy w podłodze ją puścić czy jest jakieś inne rozwiązanie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.11.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 włąśnie nie wiemy czy w podłodze ją puścić czy jest jakieś inne rozwiązanie..? My mamy w podłodze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.11.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 My też mamy w podłodze hejka i jak człowiek pracy zapracowana ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.11.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Przecież byś czuwałą nad grzecznymi dziewczynami A teraz obiecany przepis na piernik.... kubelko koniecznie zrób jest pyszny PIERNIK ŚWIĄTECZNY Jest to ciasto leżakujące, więc jeśli chcecie je jeść w święta, to już najwyższy czas je zrobić! SKŁADNIKI: 1/2 kg miodu 2 szklanki cukru 25 dkg masła ------- całość podgrzewamy stopniowo prawie do wrzenia, a następnie studzimy Do ostudzowne masy dodajemy: 1 kg mąki 3 jajka 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej - rozpuszczonej w 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 2-3 torebki przyprawy do pierników CIASTO wyrabiamy, przekładamy do kamionki, miski, przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na 5-6 tygodni w chłodne miejsce. Pieczemy na 3-4 dni przed świętami. Ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkujemy i pieczemy na posmarowanej tłuszczem blasze w temp 160-180 st. przez ok 15-20 min. Ostudzone placki przekładamy np: podgrzanymi powidłami śliwkowymi, masą z bakaliami ( do wyboru i smaku ). Całość nakrywamy arkuszem papieru, obciążamy równomiernie i odsawiamy do świąt czyli na 3-4 dni aby skruszał. SMACZNEGO Witam, czy to zimne miejsce na piernik to może być po prostu lodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 22.11.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A nie wiecie może, czy wszystkie kominki mają taką samą średnicę otworów? Nie mam pojęcia, jaką mam kupić rurę. Nie dostają się wam przez ten kanał owady i inne małe stworzonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam, czy to zimne miejsce na piernik to może być po prostu lodówka? Myślę, że tak tylko zabezpiecz szczelnie przed zapachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.11.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Kubełko, powiedz KOchana, poradziliście sobie z tym kominkiem? jak macie rozwiązane dopowietrzenie do kominków? my mordujemy się z hydrauliką i musimy jeszcze doprowadzić rurę dopowietrzającą do kominka, tylko włąśnie nie wiemy czy w podłodze ją puścić czy jest jakieś inne rozwiązanie..? Jak wiesz nasze kominki są jeszcze nieobudowane więc i rury na wierzchu są i mogę swobodnie je poobserwować . Po zaklejeniu tych naszych wyczystek w piwnicy problem zniknął , nie ma dymu i mam taki cug w tym kominku ( u dzieci) ,że zastanawiam się co jest z nim nie tak. Może dlatego ,że jeszcze nie ma obudowy? a może taki wkład jest do doopy, sama nie wiem . Grzeją rewelacyjnie , tym bardziej ,że pełnią obecnie funkcję kozy ( cały oddaje ciepło) . Ten drugi jest inny i chociaż też nieobudowany takiego spalania nie ma . Jak na razie nie mamy nic w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.11.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Myślę, że tak tylko zabezpiecz szczelnie przed zapachami No jak tak może być to i ja się pokuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.11.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) A nie wiecie może, czy wszystkie kominki mają taką samą średnicę otworów? Nie mam pojęcia, jaką mam kupić rurę. Nie dostają się wam przez ten kanał owady i inne małe stworzonka? Ja nie wiem ... nasze dwa kominki mają takie same rury , za to koza większą . Edytowane 22 Listopada 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 22.11.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Hej kapsl- może tutaj znajdziesz odpowiedź na nurtujący Cię problem http://muratordom.pl/instalacje/kominki-i-piece-wolno-stojace/doprowadzenie-powietrza-do-kominka-krok-po-kroku,35_905.htmlKubelkę Dzielną przy okazji serdecznie pozdrawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.11.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Hej kapsl - może tutaj znajdziesz odpowiedź na nurtujący Cię problem http://muratordom.pl/instalacje/kominki-i-piece-wolno-stojace/doprowadzenie-powietrza-do-kominka-krok-po-kroku,35_905.html Kubelkę Dzielną przy okazji serdecznie pozdrawiam:yes: Ja też poczytam i również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No jak tak może być to i ja się pokuszę skuś się skuś...zobaczysz jaki ma niesamowity smak....mniam, mniam, mniam kubelko dotarły, dotarły i czekały przed domkiem:wave:...brak mi słów...jak ja mam Wam podziękować....:lol2:...zrobiliście mi niesamowity prezent i nie byle jaki prezent toż to przecież ANTYK 100 letni !!!!! nadal jestem pod wielkim wrażeniem...co chwilę biegam do garażu sprawdzić czy to nie sen....dziękuję, dziękuję, dziękuję Szkoda, że na polu jest tak zimno ..i do wiosny tak daleko..... Dziękuję, dziękuję z całego serca !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Myślę, że tak tylko zabezpiecz szczelnie przed zapachami Wielkie dzięki.Po prostu obawiałam się, że jak wyniosę do piwnicy do spiżarni to po prostu zapomnę, nie mam nawyku korzystania z tego pomieszczenie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.11.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Wiesz ,że i ja się cieszę ... ostatnio dostałam tyle kopniaków ,że taki dobry uczynek zrobił mi dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Oj znam to uczucie jak coś komuś się podaruje .. teraz zastanawiam co jest lepsze ? dawanie czy dostawanie...chyba jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No i zrobiłam ten leżakujący piernik:yes: Przepis miałam taki sam jaki podała Andżelika Tylko 5-6 tygodni, to już nie zdąży się wyleżakować, zostalo niecałe 4... mam nadzieję, że to mu wystarczy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.11.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Agawi najwyżej zrobisz na sylwestra A ja lubię dawać .... dostawać też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts