kubel30 20.01.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Oj prawda to prawda, dla mnie dość bolesna bo pewnie jak dojdę do wybierania podłóg to już kasy mieć nie będę a postaw się i zastaw się nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.01.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 coś długo nie wychodzi :lol2:mężu wracaj jutro tam wejdziesz:lol2:http://lh3.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTiS6BmOOLI/AAAAAAAAC8o/uxaXLWf-v0Y/s400/100_9508.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.01.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 O kurcze. Myslałam, że Twój mąż ma pomalowane pazurki A to rękawiczki...... Ty, a może jaki skarb wygrzebał i chce ukryć przed Tobą????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.01.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Kurcze skarbów nie ma ,jedynie co znalazł to dwa zgony -zmumifikowane krety- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.01.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A wiesz, że jak patrzyłam na to zdjęcie, to od razu mi przyszło do głowy, że tak grzebiąc, to można jakie zwłoki wygrzebać... Brrrr Szkoda, że nie znaleźliście jakiejś skrzyneczki ze złotymi monetami, to by było jak znalazł na podłogi i pare antyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 21.01.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Jakby kryli trupa to w piwnicy:D a tam widziałam piękną cegłę na ziemi....pewnie nie będziecie zrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.01.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Cegieł nie zrywamy, zostają jako baza pod kominek tylko jeszcze trochę mąż wyleje betonu. Wcześniej stał na nich duży piec i są w bardzo dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.01.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) :mad:Pada śnieg niech to szlak , miało tylko poprószyć a u nas jakieś śnieżyce:mad: Podłoga w kuchni została ułożona do końca http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTnAvrr52GI/AAAAAAAAC_s/0Ol6K1ursXQ/s400/100_9549.JPG Korzystając z okazji ,że nie ma jeszcze mrozów zamurowaliśmy przejście( oczywiście tylko kawałek) . Ciągnie się ono za nami jak jakiś smród i nie możemy zamurować go do końca Byliśmy już dziś lekko zmęczeni i stwierdziliśmy ,że następnym razem znowu trochę zrobimy i takim sposobem dojdziemy do końca. http://lh6.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTnAw5SxERI/AAAAAAAAC_0/cnv7onmLH7c/s400/100_9551.JPG Edytowane 21 Stycznia 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 21.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 witam. mało bywam ostatnio na forum i dlatego dopiero zauważyłem wasz temat. siedlisko naprawdę piękne, no i niestety coś za coś, myślę o śniegu, ale w naszych terenach jest to zjawisko zimową pora bardzo częste, doznaje tego prawie na codziennie na własnej skórze, bez dobrych łańcuchów ani rusz. włożyliście kawal roboty w remont ale naprawdę warto bo dom jest przepiękny. co do drewna to mogę trochę porad wam dać bo to mój fach, jeżeli jesteście tym zainteresowani a na początek ten prom, który nawet wielu elblążanom nie jest znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.01.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 WitamTak to ten prom:) i faktycznie niektórzy go nie znają , a szkoda bo droga nie jest najgorsza i to fajny skrót nad morze , szczególnie przydatny latem do omijania części zakorkowanej drogi.Dzięki za info. , dobrze wiedzieć do kogo się zwrócić o poradę. I przyznam się ,że już kiedyś zaglądałam do Twojego dziennika i jak dobrze pamiętam to piękny głaz odkopaliście na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 21.01.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Miałem okazję płynąć tym promem kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.01.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ba prom pływa cały rok. Jak są mrozy to panowie muszą płynąć raz na godzinę , by woda nie zamarzła nawet w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.01.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Fantastyczne wnętrze uzyskaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 22.01.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Cegła we wnętrzach, to jest to.... To przejście wygląda super, a teraz ta podłoga dodaje miejscu uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.01.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Podłoga od czego tu zacząć -temat rzeka.Ta stara zostaje jako podkład, bo skoro już jest wypoziomowana , nie skrzypi i możemy zaoszczędzić to czemu nie.Nowa to niestety jedna wielka niewiadoma. Budżet rozpisany co do grosza , a znając życie i tak nie starczy na wszystko. Trzeba wydawać pieniążki ostrożnie, bo nie chcemy brać kredytów. Przez cały ostatni rok plan był taki, że na górę pójdą nowe dechy a stare śmierdzące wywalimy , a na dół panele. I tu zaczynają się schody , bo jak zaczeliśmy rozglądać się za panelami to są albo drogie , albo tanie plastikowe, które będzie trzeba wymienić za trzy lata. Więc mąż zaczął poszukiwania i tak szukał i szukał, aż w końcu znalazł piękne deski modrzewiowe.Teoretycznie wybór padł na takie http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TT2TART-z2I/AAAAAAAADBA/mj62OiU3KZM/s800/1422697905_2.jpgNajwyżej zabraknie na listwy, bo musimy kupić ok. 250m2 tej podłogi:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.01.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Wybraliśmy drzwi firmy DRE stylus10 białe szer.100 , ale chcemy podjechać do nich i zobaczyć jak wyglądają (jak będzie można) Wzór http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TT2lh4G49eI/AAAAAAAADBQ/6dlyrbE3YRQ/s800/stylus10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 25.01.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 w jakiej cenie znaleźliście te deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.01.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 cena desek 61zł + koszt transportu 1.5 zł za kilometr x 2 (liczą w dwie strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.01.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) A teraz ta zła wiadomość dla nas - nasz kafelkarz podał cenę za łazienkę i jestem zrozpaczona . Owszem zawsze możemy wziąć kogoś innego z branży, ale jest to ryzyko ,że ktoś spierniczy kafle i inne takie. Już moja mama chciała zaoszczędzić i skończyło się to poszarpanymi kaflami , wygnaniem kafelkarza, zrywaniem i kończeniem samemu.I musimy wziąć pod uwagę, że musi jednak do nas dojechać , robi perfekcyjnie (robił naszą łazienkę w mieszkaniu), nie pije, sprząta, sam kupuje na fak. na nas zaprawy , kleje( ma dojście do tańszych) i mam do niego pełne zaufanie. Jednak cena mnie powaliła =4800zł .Jak myślicie dużo , czy może nie potrzebnie się denerwuję? Robi całą łazienkę : ściany muruje ,kafle , sufit, prąd, hydraulikę , drzwi. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 26.01.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 .... Jednak cena mnie powaliła =4800zł . Jak myślicie dużo , czy może nie potrzebnie się denerwuję? Robi całą łazienkę : ściany muruje ,kafle , sufit, prąd, hydraulikę , drzwi..... sama cena ogólna nic nie mówi - podaj ile m2 ma łazienka - inna sprawa to taka że z reguły kasują za robienie jakiś półek, murki-obudowy wanien, szlifowanie kantów .... montaż urządzeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts