Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:mad:Pada śnieg niech to szlak , miało tylko poprószyć a u nas jakieś śnieżyce:mad:

Podłoga w kuchni została ułożona do końca

http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTnAvrr52GI/AAAAAAAAC_s/0Ol6K1ursXQ/s400/100_9549.JPG

Korzystając z okazji ,że nie ma jeszcze mrozów zamurowaliśmy przejście( oczywiście tylko kawałek) . Ciągnie się ono za nami jak jakiś smród i nie możemy zamurować go do końca :bash:

Byliśmy już dziś lekko zmęczeni i stwierdziliśmy ,że następnym razem znowu trochę zrobimy i takim sposobem dojdziemy do końca.

http://lh6.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTnAw5SxERI/AAAAAAAAC_0/cnv7onmLH7c/s400/100_9551.JPG

Edytowane przez kubel30

witam.

mało bywam ostatnio na forum i dlatego dopiero zauważyłem wasz temat.

siedlisko naprawdę piękne, no i niestety coś za coś, myślę o śniegu, ale w naszych terenach jest to zjawisko zimową pora bardzo częste, doznaje tego prawie na codziennie na własnej skórze, bez dobrych łańcuchów ani rusz.

włożyliście kawal roboty w remont ale naprawdę warto bo dom jest przepiękny.

co do drewna to mogę trochę porad wam dać bo to mój fach, jeżeli jesteście tym zainteresowani

a na początek ten prom, który nawet wielu elblążanom nie jest znany

przeprawa_Nogat.JPG

Witam

Tak to ten prom:) i faktycznie niektórzy go nie znają , a szkoda bo droga nie jest najgorsza i to fajny skrót nad morze , szczególnie przydatny latem do omijania części zakorkowanej drogi.

Dzięki za info. , dobrze wiedzieć do kogo się zwrócić o poradę. I przyznam się ,że już kiedyś zaglądałam do Twojego dziennika i jak dobrze pamiętam to piękny głaz odkopaliście na działce.

Podłoga od czego tu zacząć -temat rzeka.

Ta stara zostaje jako podkład, bo skoro już jest wypoziomowana , nie skrzypi i możemy zaoszczędzić to czemu nie.

Nowa to niestety jedna wielka niewiadoma. Budżet rozpisany co do grosza , a znając życie i tak nie starczy na wszystko. Trzeba wydawać pieniążki ostrożnie, bo nie chcemy brać kredytów. Przez cały ostatni rok plan był taki, że na górę pójdą nowe dechy a stare śmierdzące wywalimy , a na dół panele. I tu zaczynają się schody , bo jak zaczeliśmy rozglądać się za panelami to są albo drogie , albo tanie plastikowe, które będzie trzeba wymienić za trzy lata. Więc mąż zaczął poszukiwania i tak szukał i szukał, aż w końcu znalazł piękne deski modrzewiowe.

Teoretycznie wybór padł na takie

http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TT2TART-z2I/AAAAAAAADBA/mj62OiU3KZM/s800/1422697905_2.jpg

Najwyżej zabraknie na listwy, bo musimy kupić ok. 250m2 tej podłogi:bash:

A teraz ta zła wiadomość dla nas - nasz kafelkarz podał cenę za łazienkę i jestem zrozpaczona . Owszem zawsze możemy wziąć kogoś innego z branży, ale jest to ryzyko ,że ktoś spierniczy kafle i inne takie. Już moja mama chciała zaoszczędzić i skończyło się to poszarpanymi kaflami , wygnaniem kafelkarza, zrywaniem i kończeniem samemu.

I musimy wziąć pod uwagę, że musi jednak do nas dojechać , robi perfekcyjnie (robił naszą łazienkę w mieszkaniu), nie pije, sprząta, sam kupuje na fak. na nas zaprawy , kleje( ma dojście do tańszych) i mam do niego pełne zaufanie.

Jednak cena mnie powaliła =4800zł .

Jak myślicie dużo , czy może nie potrzebnie się denerwuję? Robi całą łazienkę : ściany muruje ,kafle , sufit, prąd, hydraulikę , drzwi.

Edytowane przez kubel30

....

Jednak cena mnie powaliła =4800zł .

Jak myślicie dużo , czy może nie potrzebnie się denerwuję? Robi całą łazienkę : ściany muruje ,kafle , sufit, prąd, hydraulikę , drzwi.....

sama cena ogólna nic nie mówi - podaj ile m2 ma łazienka - inna sprawa to taka że z reguły kasują za robienie jakiś półek, murki-obudowy wanien, szlifowanie kantów .... montaż urządzeń....