Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

Na początek witam Kasię , skoro Ci się podoba to zostań jak długo chcesz:D

No właśnie kobietki mąż poszedł do stodoły coś tam wymodzić w sprawie stojaka . Po kilku godzinach ustawiania tej satki udało się złapać fale ( czy cuśśśś) , dzieciaki są mega szczęśliwe :) . TV w sumie tylko dla nich i to w sumie tylko w weekendy i to pod kontrolą .

Uporałam się z zasłonami i jest fatalnie:bash::o , jakoś zrobiło się bardzo sterylnie :p . Nic nie pokażę bo mi się nie podoba , muszę kupić materiał i uszyć jakieś czerwone poduchy ... tylko nie wiem kiedy to zrobię , chyba pójdę we wtorek później do pracy i skoczę po materiał . A szyć będę w nocy :bash:

Wyniosłam z pokoju już tego naszego wielkiego benjamina i może stąd przekonanie ,że zimno jest . Jakiś ten dzień do kitu .

Cieszę się ,że wyszły Ci dekoracje Andżeliko , idę sprawdzić co wymodziłaś ;).

Gosiek mam nadzieję ,że stojak samoróbka też u nas się sprawdzi.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kubelko, super ta skarpeta na słodycze:eek::eek: w sprawie zasłonek, to NIE WIERZĘ, że są brzydkie:no::no:

Może zmęczyłaś się ich szyciem i nie dostrzegasz ich urody?:lol2: Pokaż, cooo?

Za stojakiem na pewno sobie poradzicie:wiggle:My w sobotę kupiliśmy choinkę- piękny, dorodny i pachnący świerk:rolleyes:

Kubelko, super ta skarpeta na słodycze:eek::eek: w sprawie zasłonek, to NIE WIERZĘ, że są brzydkie:no::no:

Może zmęczyłaś się ich szyciem i nie dostrzegasz ich urody?:lol2: Pokaż, cooo?

Za stojakiem na pewno sobie poradzicie:wiggle:My w sobotę kupiliśmy choinkę- piękny, dorodny i pachnący świerk:rolleyes:

Męczyłam się z nimi bo sześć sztuk musiałam uszyć , do tego wymyśliłam na troczkach a je wszystkie obrobić to już masakra . Brakuje mi teraz koloru w pokoju , na chwilę obecną dam coś czerwonego , bordowego . Moje zasłony są białe i zlewają się ze ścianą co nie bardzo mi się podoba :(

Ze stojakiem mąż sobie poradził i super to teraz wygląda , zupełnie inna bajka niż z tymi plastykami . Aga ja nie mam prawdziwej choinki tylko dlatego ,że u nas stoi bardzo długo . Będę czekać na Twoją , hym moja już stoi ubrana - bez czubka

Śliczny stojaczek- i można coś z niczego? Można:yes::D

Ja czekam na ten zasłonowy efekt z niecierpliowścią:popcorn:Kubełko, u nas zawsze żywa choinka, choć zawsze mi takich ściętych- dużych szkoda. Luby zawsze mnie pociesza, że one są sadzone na tą właśnie okazję;) Wybraliśmy świerk, bo choć zawsze się trochę sypie- a jodłanie, ale zapach bezcenny:rolleyes:

W moim rodzinnym domu też zawsze była sztuczna, bo rozbieraliśmy 2 lutego, a że w mieszkaniu ciepło - to szans nie było na żywą.

Od kilku lat dopiero kupują żywą - mama się zbuntowała :D Fakt, że nie ustoi do lutego, ale właśnie ten zapach...

Teście idą na leniucha - żeby igieł nie zbierać cały czas - co roku mają sosnę ;) Przepięknie ubrana - fakt. Ale żeby sosnę?? Jakoś mi to drzewko nie leży... Co dom to inny patent :)

W moim rodzinnym domu zawsze była żywa choinka i u nas też tak jest... od kilku lat kupujemy srebrnego świerka, ubieramy go we wigilię lub ewentualnie dzień wcześniej zależy od tego czy wigilia jest u nas czy u teściów i zawsze stoi do 2 lutego.... spadnie kilka igieł ale i tak szkoda jej rozbierać w lutym, bo jeszcze sie nie sypie:(

U nas też stoi i gdyby nie jej światełka wieczorkiem to można by pomylić święta i zamiast karpia na stół można postawić jajka;)

W tle widać zasłony ... mi się nie podoba:sick:, może jak kiedyś trafią na dół inne fotele i sofy.

DSC_0033.JPG

dla Pysiaczka , takie są w casto

DSC_0020.JPG

na przedpokoju jest kula

DSC_0040.JPG

kubełku dzięki za bombkę :hug:

Powiedz jak robisz takie ładne zdjęcia przy samym tylko świetle lampek? Chciałam wstawić zdjęcie choinki bo pięknie podświetla nam cegiełkę, ale kurcze na fotkach wychodzi to beznadziejnie :rolleyes:

Ja uważam, że zasłony wcale nie są złe :) Ale nie pokazałaś ich za dokładnie :D Co to za materiał? Są gładkie czy mają jakiś wzór?

Skoro Ci się podoba zdjęcie to pozwolę sobie wkleić jeszcze jedno :D

DSC_0003.JPG

Robię takie zdjęcia bez lampy i bez dobrego oświetlenia górnego , mam super aparat od super męża :)

A tak to moje chciejstwo wygląda z bliska , to chyba gnieciona tafta , od zawsze mi podobała . Koleżanka ma takie zgniłozielone i są pikne , moje zlały się z otoczeniem . Tu na tle mojego pięcioletniego storczyka , który kwitnie cały rok ( z malutką przerwą) , rzeczywistości nie jest tak bardzo świecąca .

DSC_0020-1.JPG

Kiedyś kupię lniane i sobie zmienię a te wylądują w sypialce na tle ciemniejszych ścian . Nie chciałam ciemnych bo lubię jasne wnętrza ale teraz to nie wiem czy nie lepiej by było z ciemnymi . Już mi się przestał podobać mój salon :p co chyba oznacza ,że jestem zmęczona .

Agawi u nas kolorowo ze względu na dzieci , mam migające światełka ( a do tego musiał nagiąć się mąż ) , misie i bałwanki , jest kolorowo i cudnie . Jednak w tym roku nie mam połowy bombek ze względu na kociczkę .

DSC_0017.JPG

DSC_0021.JPG

DSC_0022.JPG

Za rok inna ... na dole ;)