Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

Jeszcze raz dzięki w imieniu poduch :D. Miałam dziś wenę na nie , zrobiłam też tą trzecią białą z czarną lamówką oraz cztery szare . Jutro jedną będę poprawiać bo zamiast wiązań wymyśliłam kokardki i tak jakoś wsiowo wygląda ,że nie wytrzymam z nią długo . Wyszły tak ;) ... materiał szary , lekka krateczka lub tyci kropeczki , jak kto woli.

DSC_0015-1.JPG

DSC_0017-1.JPG

DSC_0011-1.JPG

DSC_0003-1.JPG

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Psosinku pętelki zrobiłam z uszytych troczków ;)

A wracając do tematu poduch znalazłam taką okrągłą , jak znajdę czas to uszyję i tak pewnie one wszystkie trafią do małej .

bia%2525C5%252582a%252520boazeria%252520skosy%252520czarny%252520fotel.jpg

nie mogłam się powstrzymać , może komuś się przyda taka inspiracja- pewnie po naszych remontach w niejednym garażu stoją ;) palety.

styl%252520industrialny%252520wyspa%252520z%252520europalet%252520czarna%252520ceramika.jpg

Ku pamięci wklejam stół , o takim marzę bo ten mój chociaż stary i niezniszczony chciałbym wysłać w kosmos ... tzn na górę ;) . Są tu babki które mają tego typu stoły i zastanawiam się jak sprawuje się blat , bo z tego co wiem są one przeważnie sosnowe . My zrobilibyśmy go sami , na górę dałabym moje stare dechy , nogi trzeba by kupić bo grubych belek to już nie mam . Na pewno potrzebne są super mocowania , jakieś kątowniki do stołu , bo to już musi być stabilne . A i od razu należałoby zrobić większy bo rozkładany to wyższa szkoła jazdy .

Czemu zastanawiam się nad blatem i pytam o te z sosny , bo moje dechy choć nie sosna to też miękkie , tu potrzeba twardego lakieru , olej nie nadaje się :(

drewniany%252520bia%2525C5%252582y%252520st%2525C3%2525B3%2525C5%252582.jpg

Poduchy cudnej urody ( Ty nasza taleńciaro :wiggle: ), a co do kapy ( czyli przepięknej urody materiału ) z Ikea to mam z nich zrobione zasłonki u Miecha i po pierwszym praniu skurczyły się o 20 cm :lol2: ;)... jakoś to przeżyłam i nadal u niego wiszą, a tak poza tym malutkim szczegółem to wszystko z nimi w porządku :lol2: ( jak będziesz szyła rolety to najpierw wypierz materiał a potem uszyj [ ja teraz jestem mądra po fakcie :lol2::mad:] ).

Zdjęcia pięknej zimy zamieszczę (obiecuję na mój dusiu) :yes:

Edytowane przez Juszczakówka

Myślałam, ze zostaniesz na remontach, a Ty na stałe przeniosłaś się na galerię :wiggle:

Chyba też powinnam, bo remontu u mnie ani widu ani słychu :p

Muszę zapamiętać gdzie cię znaleźć i częściej tu zaglądać, bo nadrobienie tyyyyylu stron to nie przelewki :lol:

Idę kończyć czytanie, pozdrawiam :hug:

Widzisz Alladynko teraz nic się prawie u nas nie dzieje , więc tu jest moje miejsce :)

Ale to jest bardzooo fajne miejsce:P:wiggle: kubelko reszta poduch też cudna- jaka Ty zdolna jesteś:o

Stół bardzo fajny, a jak go zrobicie sami to będzie bajka.:rolleyes: Nie polecam tylko sosny ani brzozy na blat:no:

Ale to jest bardzooo fajne miejsce:P:wiggle: kubelko reszta poduch też cudna- jaka Ty zdolna jesteś:o

Stół bardzo fajny, a jak go zrobicie sami to będzie bajka.:rolleyes: Nie polecam tylko sosny ani brzozy na blat:no:

Racja bardo fajne :D

Co do stołu to moje drzewo też jest dość miękkie ( podobno modrzew , już kiedyś na ten temat była dyskusja) mam na myśli zaolejowane , ale już w łazience mam lakier i jest niczego sobie . W sumie jak mi się zniszczy to potraktuję je szlifierką ... w tym jestem dobra:rotfl: . Kręcą mnie takie przecierane białe nogi ;).

Jeżeli to ma być stół do jadalni to moim zdaniem sosna wystarcz,y tylko należy ją potraktować dobrym lakierem do podłóg. Ja użyłem tikurilli. Dobra tylko że droga. Pierwsza warstwa rozcieńczona 1:1 z rozpuszczalnikiem, druga 1:4 i dwie albo trzy następne bez rozcieńczania. A poduszki też mi się podobają. Powodzenia.