kubel30 28.01.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 a zapomniałam jeszcze o jednym. Nie dodajesz alkoholu ? Ja dodaję spirytus dzięki czemu faworki nie piją tłuszczu i są bardziej kruche, a moja ciotka daje piwo. Kochana tak się robi kruche fawory , drożdżowe nie mogą być kruche i możesz mi wierzyć nie piją tłuszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.01.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 U nas mrozik ... brrr zimno -12C (ale to i tak lepiej niż wczoraj -17C ) , w kominkach napalone, miło popatrzeć za okno ... dobra znikam bo robimy pokój małej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 28.01.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Hej kubelko wkleiłam piękną zimę i mebelek... a o faworkch to mogę pomarzyć nie wskazane teraz ze względu na tuszę i chyba się uduszę :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.01.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ja faworki zawsze robię na cieście drożdżowym , tak jak moja babcia :) . Żartujesz?:jawdrop: pierwsze słyszę Ja od mojej babci i mamy znam przepis na ciasto tylko z 8-10 żółtkami i spirytus i ocet. Są kruchutkie i cieniutkie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.01.2012 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Żartujesz?:jawdrop: pierwsze słyszę Ja od mojej babci i mamy znam przepis na ciasto tylko z 8-10 żółtkami i spirytus i ocet. Są kruchutkie i cieniutkie:rolleyes: A widzisz można zrobić je inaczej , spróbuj a będziesz robić tylko takie . Daję zbliżenie na nie , są grube i mięciutkie , moje dzieci je uwielbiają . Ja jak się zapowiadam z wizytą u mojej babci to z góry wiem ,że na stole będą one stać . Co babcia to inna kuchnia . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 29.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 I ta znowu o FAWORKACH człowiek ledwo oczy otworzy i już ślinka leci uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :mad::lol2::lol2::lol2: Powiedz mi co Ty tu robisz o 6:57 toż to nocka przecie w niedzielny wolny dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.01.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) No niestety urlop mi się skończył , dziś byłam w pracy .... za to czwartek mam wolny , może uszyję nowe zasłonki- roletki czy cuś . Kupiłam patyczki do zawieszenia , materiał mam , nie mam tylko ( i aż ) koronki . Strasznie podobają mi się zasłonki zawijane w ruloniki tak jak ma Yokasta lub Kasia ... i właśnie podobnych mi się zachciało . Będą na zmianę i przydadzą się w słoneczne mroźne dni . Ale jak nie kupię koronki to nici z szycia Edytowane 29 Stycznia 2012 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 29.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ten niestety za duży jest Kubelku, czy Ty ten fotel widziałaś gdzieś w polskim sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 02.02.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 stuk puk? a co tu się tak cicho zrobiło?? Wimech, dzięki, za info, ciągle się biujam z tą podłogą, uparłam się na amen na te panele pod podłogówkę, nawet znalazłam:http://www.komfort.pl/html.run?_Instance=komfort&_PageID=161&_RowID=363247&_CatID=22&_rCatID=2&_rrCatID=&_subCatID=22ale co dziwne, jak szukam płytek na podłogę to nigdzie nie mogę znaleźć info, czy się dana płytka nadaje pod ogrzewanie podłogowe, czy nie. Oświećcie mnie proszę, Kochani, czyżby wszystkie płytki nadawały się pod podłogówkę? A tak w ogóle to ile macie stopni? u mnie teraz jest -18, ale wczoraj rano mieliśmy -27 ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.02.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kasiu niestety nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.02.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kapselku jestem tylko nie ma o czym pisać , no może jedynie o tych mrozach można by coś skrobnąć . U nas zimno ,brr rano - 21C , teraz - 19C , nic się nie chce. Całe szczęście dziś siedzę w domu , ale od rana miałam coś do roboty. Ach mrozy dopadły również mój samochód :bash:padł mi komputer i coś jeszcze zamrzło :mad:, akumulator naładowany i lipa , nie chce jechać .... zimie mówię stanowczo nie , ba nawet udało mi się połamać wycieraczkę ... nie ma co zdolna jestem . Dogrzewam się kominkiem , bo emerytom jak nas nie było poprzestawiał się piec i nie dogrzewał domu . Temp. spadła na piecu dość nisko , oni nie potrafili ustawić go na nowo więc musiałam przejść szybki kurs telefoniczny u męża (delegacja i dość długa ) i ustawić wszystko sama . Nie wspomnę ,że dla mnie to też chińszczyzna ale dałam radę . Melduję ,że kupiłam koronkę i mogę szyć roletkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.02.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kapselku ja nie sprawdzałam płytek , więc nie wiem czy trafiłam - bo są ciepłe czy może wszystkie się nadają na podłogówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 02.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) o kurcze, pokaże tę koronkę, proszęęęę uwielbiam koronkowe wykończenia i szlag mnie trafia, bo mam całe mnóstwo różnych (jeszcze po prababci) koronek, materiałów, tasiemek a kurde blaszka kompletnie nie nadaję się do szycia. zepsułam już dwie maszyny (do tego stopnia,m że nie dało się ich naprawić) i strasznie nad tym ubolewam, bo pomysłów mam całą masę, tylko nie umiem tego wykonać z piecem to rzeczywiście niefajnie, całe szczęście że Kubełka zawsze na posterunku, Ty to sobie Dziewczyno naprawdę ze wszystkim poradzisz:) Przypominasz mi trochę moją Mamę, która też, czego się nie dotknęła to potrafiła wyczarować cuda:) no z tymi płytkami to sobie muszę na spokojnie wieczorem poszukać informacji na forum, jak już dzieciaki pójdą spać, bo w dzień cudem mogę się dorwać do komputera, bo jest wojna (w ciągu 2 tygodni spaliły mi się trzy laptopy w domu i obecnie korzystam z komputera dzieci). Och, ale Ci fajnie z tym szyciem i w ogóle, my się musimy jeszcze męczyć w tych zapyziałych blokach przez dobrych kilka miesięcy.. a na dodatek przy tym mrozie nic się nie da zrobić, mimo, że koza jest rozgrzana do czerwoności, to w domu jest -10 stopni (wszystko ucieka przez dach, którego jeszcze nie ociepliliśmy). No nic, nie marudzę, tylko życzę owocnego szycia i duuużo ciepła Edytowane 2 Lutego 2012 przez kapsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kubełko, u nas podobna temperatura:P Samochód działa pewnie tylko dlatego, ze w nocy stoi w garażu:wiggle: Pychotkowe te faworki, muszę spróbować takie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 02.02.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 stuk puk? a co tu się tak cicho zrobiło?? Wimech, dzięki, za info, ciągle się biujam z tą podłogą, uparłam się na amen na te panele pod podłogówkę, nawet znalazłam: http://www.komfort.pl/html.run?_Instance=komfort&_PageID=161&_RowID=363247&_CatID=22&_rCatID=2&_rrCatID=&_subCatID=22 ale co dziwne, jak szukam płytek na podłogę to nigdzie nie mogę znaleźć info, czy się dana płytka nadaje pod ogrzewanie podłogowe, czy nie. Oświećcie mnie proszę, Kochani, czyżby wszystkie płytki nadawały się pod podłogówkę? A tak w ogóle to ile macie stopni? u mnie teraz jest -18, ale wczoraj rano mieliśmy -27 ;/ Witam. Z tego co się orientuje płytki na podłogówkę nadają się wszystkie. Panele jak z przeznaczeniem na podłogówkę to montować, ale z osobną regulacją bo jednak inną ma przewodność cieplną ceramika ogólnie pojęta, a drewno z którego odpadów są zrobione panele. Jest taki mądry człowiek na forum Adam_m. Trochę złośliwy i nerwowy, ale ma dużą wiedzę i chętnie się z nią dzieli. A jeżeli chodzi o temperatury, rano o 8 -22, w południe -19. JEST ŻEŹKO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 03.02.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Pisałam i wcięło :mad: Więc tak po koronę musiałam udać się do pasmanterii i tu spotkałam mnie niespodzianka typu cena:o , nie wspomnę ,że o tych pięknych to mogłam pomarzyć bo przy 11m to cena już nie jest atrakcyjna . Tak więc szczerze zazdroszczę tych po babci:) . Oczywiście walnęłam się w wyliczeniach i moje troczki są trochę za krótkie , no ale jakoś to przeżyję . Z założenia to bardziej ozdobne roletki niż praktyczne chociaż jak będzie potrzeba to można rozwinąć do końca ... tylko po co ??? Do kompletu planuję białe do ziemi zasłony wykończone taką samą koronką . Do wyboru maiłam dwa materiały i taki Padło na pierwszy bo ten drugi wpada w zieleń i do niczego nie pasuje ( no ale już kiedyś o tym pisałam) A wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 03.02.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Miałam napisać : zimno u nas -24C brrrr:o Małej dokończyłam serduszka z wełenki a ja kombinowałam skąd wziąć drucik ... a wystarczyło włożyć pozostałości po kablach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 03.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 ROLETKI, ROLETKI, ROLETKI rewelacyjne pełen szacun dla zdolnej kubelki. Pięknie wygląda len z koronką , ja jakoś nie mogę coś zabrać się za szycie ( maszyna od tgodnia stoi na stole i czeka ). Super pomysł z serduszkami, kurcze ale masz dużo ukrytych talentów !!!! Zazdroszczę tych zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 pieknie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 03.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 wspaniałości, piękne, delikatne, a serduszka usztywniałaś jakimś drucikiem? wyszły naprawdę słodko - walentynkowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts