Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome::welcome: Juchen :D . Eee a chciało Ci się tak przez pięć dni :o , no cóż mam napisać to miłe :) i fajnie ,że Ci się podoba . Odnośnie ścian to szlifowałam je ręcznie szlifierką oscylacyjną , którą chyba przy tej robocie trzy razy zabiłam , aż dostałam nową ( no warto było) , jednak nabierając wprawy w tym szlifowaniu mogę stwierdzić ,że najlepiej sprawdza się kątówka z nasadką z rzepem i pojechali : czyli brud ,syf pięć razy większy niż wcześniej , ale szybciej robota idzie . Jednak tu potrzeba dużej wprawy by dziur nie narobić , mi jakoś szło , nawet nieźle ale już miałam jakieś doświadczenie .

Przy schodach należy zaopatrzyć się w duże ilości czegoś wyciszającego i kojącego nerwy . Zapraszam do podglądania i służę radą .

Z tego co pamiętam miał wisieć w pokoju Nelki ;) :lol2:, w kuchni też będzie pasował :lol2: jak masz taką wizję....a pokażesz nam efekt ;)

Klopsiki podrzuć na obiadzik, nie będę musiała gotować :p, wystarczy sosik i mięsko.... no żeby już nie było, że nic nie robię to kaszę lub ziemniaczki ugotuję ( żurawiny nie trzeba :no:.... jeszcze mam :yes: ;) ) :lol2::lol2::lol2:

Ło matusiu ale pyszna ta żurawinka , mniam palce lizać i chyba przesadziłam z ilością dań na stole , bo teraz siedzimy na kanapie i stękamy , a muszę odmalować pokój za to mąż szaleje na dworze i przycina gałęzie ... hyyy tzn szalał bo też teraz siedzi i stęka z przejedzenia tak jak ja:D

Przed południem byliśmy na giełdzie :D - upolowałam dwa bliźniacze małe stoliczki do małej renowacji . Było też śliczne bujane krzesełko , takie jak ma Yokasta i nie mogłam go kupić :cry: nie zmieściłoby się do małego samochodu . A powiedźcie mi czy za takie krzesło bujane z poduszkami 100zł to dużo???

:welcome::welcome: Juchen :D . Eee a chciało Ci się tak przez pięć dni :o , no cóż mam napisać to miłe :) i fajnie ,że Ci się podoba . Odnośnie ścian to szlifowałam je ręcznie szlifierką oscylacyjną , którą chyba przy tej robocie trzy razy zabiłam , aż dostałam nową ( no warto było) , jednak nabierając wprawy w tym szlifowaniu mogę stwierdzić ,że najlepiej sprawdza się kątówka z nasadką z rzepem i pojechali : czyli brud ,syf pięć razy większy niż wcześniej , ale szybciej robota idzie . Jednak tu potrzeba dużej wprawy by dziur nie narobić , mi jakoś szło , nawet nieźle ale już miałam jakieś doświadczenie .

Przy schodach należy zaopatrzyć się w duże ilości czegoś wyciszającego i kojącego nerwy . Zapraszam do podglądania i służę radą .

witam dzieki za dobre rade ,ja polece odrazu kątówka majac nadzieje ze sie uda:

mozesz mi jeszcze podpowiedziec czy impregnujesz drewno po jego dokladnym zeszlifowaniu,albo malujesz je odrazu farba olejna?chodzi mi dokladnie o uzyskanie efektu twojego stolu w kuchni

Na dach ::jawdrop: a chcecie by mąż nie zechciał tam więcej ze mną pojechać :eek:? . Kochane ja poczekam , teraz muszę zająć się stoliczkami , niech no tylko wyleczę się do końca bo nadal mam kaszel :(. Obiecałam zdjęcia iiiii.... padł mam net , idzie do reklamacji a mężowski jedzie z nim w delegację , tak więc najprędzej zdjęcia w sobotę .

Wybaczycie :rolleyes::rolleyes:

Kawę i ciasto postawię w zamian :D .

Pysiaczku no przeta wiem :D . Ale tak serio serio to chodzi również o to ,że ja nie miałam w planach takiego zakupu , nawet miejsca na niego nie mam . A teraz jak go zobaczyłam to wpadłam jak śliwka i muszę podumac co i jak zrobic . I nie chciałam przepłacac , dlatego najpierw wolałam sprawdzic ceny bo wiadomo na giełdzie można kupic coś bardzo okazyjnie lub słono przepłacic , a tak teraz wiem ile one kosztują ;).

Chalę się kupiłam wczoraj pojemnik szklany na cytrynkę :D , no małe cudo - też pokażę , jak net będzie miłościwy.