Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D dzięki Kochane :D

Jaką stratę bym miała gdybym posłuchała mego męża na giełdzie ... już wtedy widziałam ich potencjał ;) .

W stoliku kawowym (przypominam bo chyba pisałam:confused: ) blat będzie z dech łączonych na pióro , tak samo jak wyspa . Będzie w kolorze naturalnym , jak urządzac i robic to podobnie. Wymyśliłam taką samą półkę na tv .

Kupiliśmy rynny i mam niezłą rozpierduchę na podwórku . Nie ma już tego wstrętnego murka do piwnicy , zresztą wejście z dworu będzie zamurowane i skończą się problemy np. ze śniegiem ( bo zejście jest nisko - w fundamencie) . Nie mogliśmy nic wydumac sensownego odnośnie zadaszenia . Pozostaje nam jeszcze rozwalic okropnie okropny i brzydki ganek i będzie cudnie :D .

Zosik mały zarys już jest , ale to jeszcze przyszłośc . Jakby to ując;) nieważne jak będzie byleby go nie było , teraz to straszydło, upiór , brzydactwo i paskuda :p . Ma miec daszek dwuspadowy , trochę drewna , ceglany murek . Kiedyś oszklony - chociaż niegdy tego nie chciałam , ale inaczej wiatr i zimno wejdzie do domu - , dostanie wyczyszczone drzwi .

Przyszła wiosna a właściwie lato a wraz z nią zieleń .Mam już za sobą piersze koszenie tego czegoś co udaje trawnik:rolleyes: , ależ jest cudnie :) . Miłego wypoczynku , ja niestety wolne mam w kratkę .

Oj, Kubel'ko :) miło "znów widzieć" Twoje poczynania z mebelkami... ;)

piszę tak, bo... bo dawno, dawno nie bawiłam w Twoich progach - nie podpatrywałam, nie brałam lekcji z samozaparcia i wytrwałości... muszę przyznać, że troszkę mi tego zaczęło brakować :yes:

Powiedz mi, czy ruszyłaś już temat lustra z drzwi? bo jakoś... nadrabiając zaległości nie przyuważyłam wzmianki w tym temacie :D

• 2 weeks później...
Podziwiam...

Dom wygląda bosko. Mam tylko prośbę o sposób wyczyszczenia ściany do cegieł i jej uzupełnienia. Tak po chłopsku, bo się nie znam, a nie ukrywam - kusi.

Witam i dziękuję za słowa uznania :D . Jak znajdę chwilkę to po chłopsku napiszę ( ale już chyba pisałam ) jak czyszczę cegłę . Teraz jestem trochę zajęta więc wybacz ,że musisz poczekać .