kubel30 27.05.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 No to jeszcze kilka ... tu równam teren i siejemy trawkę by było jej coraz więcej a to nas czeka na milion procent w tym roku , ciężka sprawa z tym dodatkowym zbiornikiem no to na tyle:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.05.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ależ przestrzeń - jestem jakaś monotematyczna, ale bardzo mis się to podoba A co będziecie robić z tym - dodatkowym rozumiem - zbiornikiem, na deszczówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.05.2013 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ależ przestrzeń - jestem jakaś monotematyczna, ale bardzo mis się to podoba A co będziecie robić z tym - dodatkowym rozumiem - zbiornikiem, na deszczówkę? Czasem myślę ,że za dużo tej przestrzeni do obrobienia i to wieczne koszenie , ale efekty już są jest coraz więcej trawy Nasza oczyszczalnia jest biologiczna , czyli trzecia jej część -komora to już woda II gatunku . Produkujemy taką ilość wody ,że potrzebujemy drugiego zbiornika , czyli ta już oczyszczona będzie się przelewać do zbiornika . Chcemy ją wykorzystywać do podlewania , a jak będzie jej za dużo to będzie wypływać rurą do naszej rzeczki i oczka - jeszcze ich nie ma ale baza pod nie już wykopana . W połowie drogi będzie spotykać się z deszczówką . Jak wkopiemy do końca rury to cyknę zdjęcie będzie bardziej czytelnie. A teraz jadę do budowlanego bo trzeba działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.05.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Powodzenia A jak juz dużo trawy miec będziesz, to zaczniesz nasadzenia roślin zadarniających, żeby nie było tyle do koszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 28.05.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Kubełko kawał dobrej roboty już za Wami troszkę przed Wami Ale efekty są piorunujące :)i te stare drzewa ! rabatka przy słupie pięknie wygląda. Może na słup puścić jakiś bluszcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 28.05.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 właśnie na słup bluszcz albo np. hortensje pnącą albo jeszcze inne pnącza- stworzy kompozycję ze starymi swierkami i rabatką u podstawy. Ładnie macie, tylko ten teren jest chyba w całości nie do opanowania, taki wielki. Odpuść więc sobie niektóre zakątki, wpuść dziką przyrodę, bedzie Wam lżej. Ja tak z dobrego serca radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 28.05.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Kubel najszybciej rosnący wieloletni jest winobluszcz i polecam go gorąco - u siebie puściłam na słup i dorósł do 4-5 metrów, lub coś szybkiego np. wilec ale to jet roślina jednoroczna i musiałabyś mieć dużo wcześniej wysiane; ogród kwitnący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.05.2013 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Zgadzam się z Wam co do słupa , może tego nie widać ale na nim już wije -plecie się wiciokrzew a z drugiej strony bluszcz , muszę poszukać zdjęcia .Szkoda tylko , że nie mogłam pozbyć się go całkowicie z działki , obok postawili mi skrzynkę na prąd i dalej już kabelek jest w ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.05.2013 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Kurcze nie mogę znaleźć zdjęcia tych krzewów , później zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 29.05.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witaj Od niedzieli sukcesywnie ogladam watek od poczatku. Podziwiam za ogrom pracy jaka wlozyliscie w ten dom. Efekt jest piekny i niesamowity. Wyobrazam sobie jaka satysfakcję musicie odczuwac nie moge wyjsc z podziwu! Robisz tez piekne dekoracje (ta narzute z Ikei tez mam, na razie w jednym kawalku sle tez jej przeznaczeniem sa poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 29.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Piekny masz tez ogrodek i skalniaczki! Bede Cie podgladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.05.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Kubelku ale piękna ta Żuławska ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Ależ cudnie Do koszenia pewnie traktorka używacie.. jak jeszcze nie to pewnie zaczniecie... Na słup hedera... ale Ty już coś posadziłaś . Czekam na dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 14.06.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Czytam i dopinguję, pięknie wszystko wygląda. Ja też właśnie rozpoczęłam remont staruszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zazulam 20.08.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Kubełku - normalnie podziwiam Wasz zapał skontaktuję się na priv bo chcę zobaczyć Wasz tarasik, którym się Twój szanowny małżonek chwalił już w czerwcu Gorące pozdrowionka zza rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 20.08.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 No, coś tam pozmieniane w ustawieniach i mogłam wreszcie podziwiać śliczny pokoik Kornelii oraz piękną Kubełkę Jak tam plany tarasowe? Udało się zrealizować? PS. Nawet ten słup pasuje do Waszego otoczenia, a przez to, że macie takie duże tereny jakoś nie kuje w oczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.09.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Tak dawno nie pisałam ,że normalnie mowę mi odjęło i nie wiem jak zacząć . Przecież znów nie będę pisać , że długo mnie nie było bo w sumie to widać . Podsumowując : mój dziennik to już chyba tylko kronika . Pozdrawiam oczywiście i dziękuję za wpisy. Tak więc minęło lato , nastały chłodne wieczorki i znów palimy w kominkach ... cóż mam poradzić ,że mi zimno . Na szczęście udało nam się wypić kawkę na tarasie . Nawet nie przypuszczałam ,że może być tak miło . Taras nie do końca jest ukończony , brakuje konstrukcji drewnianej i dokończonego murka z cegieł . Musimy jeszcze go obsypać ziemią i obsadzić roślinkami . Ale najważniejsze ,że już jest . Pracy przy nim była cała masa , w życiu już bym drugi raz go nie robiła Nie mam już zdrowia do takich wyzwań . . Zaraz wkleję jakieś zdjęcia , tylko muszę sobie przypomnieć jak Edytowane 24 Września 2013 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.09.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.09.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Kronikarsko , czyli prawie od początku:) [img]https://lh5.googleusercontent.com/-H3jMNBwxqUY/TaRm8leKDLI/AAAAAAAAEoI/m_9jMiRB8oY/s640/DSC_0005.JPG[/img] cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.09.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Edytowane 24 Września 2013 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts