Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ przestrzeń - jestem jakaś monotematyczna, ale bardzo mis się to podoba A co będziecie robić z tym - dodatkowym rozumiem - zbiornikiem, na deszczówkę?

Czasem myślę ,że za dużo tej przestrzeni do obrobienia :sick: i to wieczne koszenie , ale efekty już są jest coraz więcej trawy :wiggle:

Nasza oczyszczalnia jest biologiczna , czyli trzecia jej część -komora to już woda II gatunku . Produkujemy taką ilość wody ,że potrzebujemy drugiego zbiornika , czyli ta już oczyszczona będzie się przelewać do zbiornika . Chcemy ją wykorzystywać do podlewania , a jak będzie jej za dużo to będzie wypływać rurą do naszej rzeczki i oczka - jeszcze ich nie ma :o ale baza pod nie już wykopana . W połowie drogi będzie spotykać się z deszczówką .

Jak wkopiemy do końca rury to cyknę zdjęcie będzie bardziej czytelnie.

A teraz jadę do budowlanego bo trzeba działać :lol2:

właśnie na słup bluszcz albo np. hortensje pnącą albo jeszcze inne pnącza- stworzy kompozycję ze starymi swierkami i rabatką u podstawy. Ładnie macie, tylko ten teren jest chyba w całości nie do opanowania, taki wielki. Odpuść więc sobie niektóre zakątki, wpuść dziką przyrodę, bedzie Wam lżej. Ja tak z dobrego serca radzę:yes:

Zgadzam się z Wam co do słupa , może tego nie widać ale na nim już wije -plecie się wiciokrzew a z drugiej strony bluszcz , muszę poszukać zdjęcia .

Szkoda tylko , że nie mogłam pozbyć się go całkowicie z działki , obok postawili mi skrzynkę na prąd i dalej już kabelek jest w ziemi .

Witaj :)

Od niedzieli sukcesywnie ogladam watek od poczatku. Podziwiam za ogrom pracy jaka wlozyliscie w ten dom. Efekt jest piekny i niesamowity. Wyobrazam sobie jaka satysfakcję musicie odczuwac :) nie moge wyjsc z podziwu!

Robisz tez piekne dekoracje (ta narzute z Ikei tez mam, na razie w jednym kawalku sle tez jej przeznaczeniem sa poduszki :D

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Tak dawno nie pisałam ,że normalnie mowę mi odjęło i nie wiem jak zacząć . Przecież znów nie będę pisać , że długo mnie nie było bo w sumie to widać . Podsumowując : mój dziennik to już chyba tylko kronika :( . Pozdrawiam oczywiście i dziękuję za wpisy.

Tak więc minęło lato , nastały chłodne wieczorki i znów palimy w kominkach ... cóż mam poradzić ,że mi zimno . Na szczęście udało nam się wypić kawkę na tarasie :D . Nawet nie przypuszczałam ,że może być tak miło . Taras nie do końca jest ukończony , brakuje konstrukcji drewnianej i dokończonego murka z cegieł . Musimy jeszcze go obsypać ziemią i obsadzić roślinkami .

Ale najważniejsze ,że już jest . Pracy przy nim była cała masa , w życiu już bym drugi raz go nie robiła ;) Nie mam już zdrowia do takich wyzwań . .

Zaraz wkleję jakieś zdjęcia , tylko muszę sobie przypomnieć jak :lol2:

Edytowane przez kubel30