Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znowu kawał dobrej roboty :D Szacun wielki

Na wszystko jest odpowiedni czas - teraz byś już domu tak nie wyremontowała :rolleyes:

Za to zebraliście się w sobie i kolejną ważną budowę zakończyliście :)

A dom coraz piękniejszy i przytulniejszy, choć wydawało się, że lepiej już nie może być ;)

Czy obrzeża zostają w kamyczkach? Będą tam roślinki jakieś?

I w kwestii technicznej - to połówkowa cegła na suchym betonie? I Gdzie schody?

Dzięki dziewczyny :D.

Schody oczywiście będą , jedne szerokie na przeciwko tych dużych okien , a drugie węższe z boku , bo chodzić dookoła nie mam zamiaru . W tych kamyczkach na dzień dzisiejszy nić nie planuję , postawię jakieś kwiaty w donicach , obsadzę nasyp z boku trawami lub jakimiś iglakami .

A cegła jest cała , układana przeze mnie na suchej podsypce , na końcu zalana wodą . Mąż się nakręcił tą naszą staruszką betoniarką ;). A ja odkryłam ponownie ,że dupsko i cała reszta ma tyle mięśni:rotfl:.

Jak wszystko się dobrze poukłada to jeszcze będą tam białe okiennice , planuję dwa wiklinowe fotele , jakiś stół z krzesełkami ... w końcu taras ma 36 m2 więc chyba nie będzie ciasno .

Za to zebraliście się w sobie i kolejną ważną budowę zakończyliście :)

Oczywiście naiwnie myślałam ,że budowa tego tarasu to taki pikuś , niby tylko wylać murek (tu już poszliśmy na łatwiznę i przyjechał gotowy beton -z bez przygód się nie obeszło ) , wyrównać i donieść gruz , zasypać piachem i położyć cegłę . Po tych wszystkich wypocinach jestem mega dumna:rolleyes: ,że mam to co mam , warto było :D

Kubełku OMG jaki piękny taras!!!!

i ja chylę czoła- super robota!!!!

I zaglądaj częściej, bo ostro zaniedbujesz muratora :)

Dziękuję :) będę się starać ale z braku czasu nie mogę brać udziału tak często jakbym chciała . Męża mojego nie ma w domku , bywa tylko w weekendy a ja ciągle w biegu żyję , bo dzieci w wieku szkolnym dają mi wiele pracy a i w pracy nie jest lekko . Wracam wieczorem i jestem tak padnęta ,że już nic nie robię ... No tak ale chyba wszyscy tak mają , w dzisiejszych czasach to norma :yes: .

Mogę obiecać ,że jak coś zrobię to się pochwalę :p. Buziaczki

To że jestescie pracowici to wiadomo ale skąd te pomysłowe, gustowne realizacje? szukasz jakiś inspiracji czy masz to "z głowy" . Fakt wielkie wyczucie piękna w całym Waszym domu widać, prawdziwi artyści z Was.

życzę dalszych pięknych realizacji i dużo sił i czasu:)

Boże wobec takiego komplementu nawet ja nie mogę przejść obojętnie , dziękuję bardzo :D .

Gdzieś w głowie mi się coś urodzi, zaświta , później bardzo długo myślę jak to jeszcze ulepszyć i tak to jakoś leci . A pomysł z kamyczkami a'la angielski chodniczek na tarasie to dzieło mojego męża . Ja chyba nie włożyłam nic od siebie ;) .

Hej kubełko:D

ale dawno Cię nie było...:no: Tymczasem Wy ciężko pracowaliście:cool:

Taras wyszedł piękny:jawdrop::jawdrop: Podziwiam i zazdroszczęhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gifCzy impregnowałaś go?

Hejka :bye: nie masz czego zazdrościć , przecież nie jedna z nas chciałaby mieć już wszystko skończone jak Ty:D. Nie mniej jednak dziękuję jeszcze raz .

My stosujemy impregnaty SARSIL H-14/R . Stosowałam go na moich ścianach wewnętrznych i jestem zadowolona .

Może skończylibyśmy go szybciej , ale niestety nie mieliśmy wspólnego długiego urlopu . Więc raz ja dłubałam , a później mąż .

... przecież nie jedna z nas chciałaby mieć już wszystko skończone jak Ty:D. .

Kubełko i tu się mylisz kochana- przeca u nas taras leży odłogiem jako jedyna zewnętrzna nieskończona rzecz:bash::bash:

W środku tez kilku mebelków brakuje, ale da się żyć.:D

Nadal twierdzę, ze jesteś jedną z najzdolniejszych Forumek, pracusiu:yes:

• 2 months później...