Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dechy z odzysku – świetne. :yes:

Gdyby Cię przygnało do Warszawy :D Na Pl. Wilsona 4 jest sklepik-galeria „Antresola” z różnymi duperelnościami (tuż przy wyjściu z metra). Tam kupuję banieczki i to w 2 rozmiarach, oraz najróżniejsze szklane kryształki i łezki. Mają też sporo ładnej białej porcelany, małe komódki i toaletki, lustra w stylu prowansalskim.

Bo oczywiście banieczki i inne cuda są galeriach Almi Decor i Zara Home, ale ceny odstraszają. Chyba, że trafi się nagle obniżka.

Edytowane przez pestka56

Ależ u Ciebie cudnie :)

Super, że Redakcja napisze o Was i o domku.. taki dom to nie tylko do Muratora, ale i do Werandy :) :yes:

Pamiętam jak opisywałaś jak sprzątaliście strych, ściagaliście deski ze stropu i jak siedziałaś na belce.. byłam cała przerażona... a dom rósł i zmieniał się w takie cudo :)

Mnie tam do Warszawianki daleko , jeżdżę też raz do roku ,ale męża tam wyślę jest w tych okolicach dość często . Pestko powiadasz ,że tanio w porównaniu do znanych marek , jak tak to musi to zbadać .

Ostatnio płaciłam kilkanaście złotych za banieczkę

Kiedyś wspomniałam o zrobieniu biurka dla mojej córy . Początkowo zbuntowałam się , stwierdziłam że pójdę i kupię , bo mam dość szlifowania , odnawiania i brudu z tym związanego . Tak więc zrobiłam rundkę po sklepach ,pomacałam , pobujałam na różne strony i stwierdziłam, że nie wydam kasy na badziewie.

Tak więc stanęło na szlifowaniu starych drzwi .... zapomniałam jak pięknie pachnie wyczyszczone drewno(pierwsze warstwy śmierdzą :sick:) , jakie to miłe uczucie jak rodzi się coś swojego , poczułam się lepiej .

Biurko stanęło na swoim miejscu , dziecko zachwycone , tatuś urobiony montażem - bo tym razem wymyśliłam przykręcenie go do ściany, nigdy nie wiadomo co dziecko wymyśli :no: i jest .

Tak się prezentuje ;)

https://lh3.googleusercontent.com/-AZBYLHBdny4/Us76tPuATxI/AAAAAAAAGf8/807A7qyyvSI/s640/DSC_0049.JPG

DSC_0035.JPG

DSC_0036.JPG

Mebel powinien być z duszą, a gdzie tu dusza w takim wylakierowanym nowym.

Ze mną jest tak, że owszem podziwiam kunszt projektantów i urodę tych nowoczesnych mebelków też, ale u siebie bym nie postawiła.

Kubełku, jak zabiorę się za mój orzechowy kredens, pozwolę sobie podpytywać Ciebie :yes:

Mebel powinien być z duszą, a gdzie tu dusza w takim wylakierowanym nowym.

Ze mną jest tak, że owszem podziwiam kunszt projektantów i urodę tych nowoczesnych mebelków też, ale u siebie bym nie postawiła.

Kubełku, jak zabiorę się za mój orzechowy kredens, pozwolę sobie podpytywać Ciebie :yes:

Zgadzam się z Tobą , nowoczesne też piękne , nowe -stare też , ale te odnowione lub stworzone mają to coś w sobie ;). Oczywiście podpytuj ile chcesz .

Biureczko wyszło śliczne. Pięknie się wkomponowało w pokój córci. Jestem (jak zwykle) pod wrażeniem wlożonej pracy. Ale muszę dodać, że masz bardzo uporządkowaną córeczkę:)

Ta uporządkowaną ... chyba do zdjęcia ;), ogólnie jest ok , ale jak to nastolatka nie ma czasu na chowanie ubrań i tu ja wkraczam ... powarczę , prowadzę monolog ,pogonię to i porządek jest :)