Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

Nie cierpię szklanych stołów, kiedyś mały miałam i w końcu go... skopałam, aż się rozleciał na kawałki :sick: Zimne toto, nieprzyjazne i wszystkie próby czyszczenia na nim w świetle słonecznym widać :(

Takie krzesła za to bardzo mi się podobają i w Jysku są za bardzo przystępną cenę

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za odzew w temacie stołu:D

No tak z tym stołem to bywa różnie. Mam go ok.10 lat i nie jest w cale zniszczony, parę rysek i nic poza tym. Za to bardzo dobrze się czyści, cóż może zależy od szkła:confused: Faktycznie jest zimny w dotyku i za nic na świecie nie zakładam na niego obrusów.

Chodzi o to ,że mi go szkoda , bo cholerka jest dobry na impreski (gdyż się rozkłada) , ale nie bardzo teraz mi pasuje. Postanowiliśmy spróbować go reanimować i może coś dadzą nowe nogi, ale najpewniej za jakiś czas zrobimy stary drewniany stół wiejski.

A w tych krzesłach jestem zakochana i tylko zastanawiam się czy kocimordka ich nie podrapie:D

Edytowane przez kubel30

Witam serdecznie! zarwałam pół nocy na czytanie od deski do deski oraz oglądanie zdęć Waszej WICHURY i jestem pod ogromniastym wrażeniem... aż dech zapiera to co z nią robicie (za co podziwiam Was baardzo - mi to chyba by ręce i chęci odpadły) i już się nie mogę doczekać dalszych fotek i relacji z tego pięknego miejsca....

Lojalnie uprzedzam że będę tu zaglądać i to dość często... :)

pozdrawiam

heh ta noc należała do przyjemnie spędzonych :) jako że mój mąż był na nocce w pracy to samotny wieczór przy lampce wina i Twojej wichurce mi nie groził :D

a co do ząbka to współczuję :( - to dopiero przede mną... (córcia ma dopiero 2 latka i 9 miesięcy) a więc powodzenia i spokojnej nocy! :hug:

Krzesła super jednak kotecka mogą korcić,sama mam trzy koty i wiklinę bardzo lubią,widzę że przeprowadzacie się,my czekamy aż nasi klupujący dostaną kredyt,w umowie mamy że możemy mieszkać do końca czerwca,już nie mogę się doczekać.

Witam nowego podglądacza:D my też nie możemy doczekać się przeprowadzki.

Podobno idzie wiosna? no nie wiem ile w tym prawdy, ale postanowiliśmy znów jeździć na Wichurkę do roboty. Stanęłam oko w oko z moimi schodami i zajęłam się najtrudniejszym elementem, czyli słupkiem wygiętym w łuk, oto moje wypociny na dziś:

dla przypomnienia wyglądał tak

100_9566.JPG

słupek wymazany był jakimś mazidłem ,najprawdopodobniej woskiem

100_9564.JPG

po pierwszym zabiegu czyli wiertarką ze szczotką drucianą

100_9740.JPG

100_9741.JPG

szlifierką pod dziwnym kątem:D prawie koniec

100_9752.JPG

strasznie toto pracochłonne:( ale chyba warto???

I mój mąż walczył dalej z belką na przedpokoju

100_9745.JPG

100_9744.JPG

Na górze rozprawialiśmy się dalej z podłogą , ale aparat z zimna nam się rozładował więc jutro nowe foto:lol2:

Och jak my się cieszymy, że jest coraz ładniej.

Edytowane przez kubel30

i się pytasz czy warto ... warto, warto, warto i jeszcze raz warto :yes: najpiękniejsze jest drewno z widocznym usłojeniem :D

a synek dzielny bardzo, na paniczne strachy mojej córci gdy mała była - kupiłam misia i dałam doktorowi by dziecku w nagrodę za wizytę dał... potem ciągle się dopominała, kiedy kolejna wizyta :lol2:

Oj mam nadzieję,że tylko do kontroli bo dziś scena w gabinecie wyglądała drastycznie :mój mąż trzymał małego na kolanach, ja trzymałam za głowę a stomatolog wiercił ponownie. Wcześniej miał wiercone już dwa razy, raz mało do lekarstwa , drugi raz małym wiertłem dla dzieci do końca:( , trzeci raz tylko lekkie czyszczenie, a dziś horror powiększenie dziury wiertłem dla dorosłych. Dobrze ,że stomatolog to moja dobra znajoma( czytaj sikałyśmy do jednego nocnika) i przyjechała specjalnie do gabinetu po pracy. Wczoraj już miał podany antybiotyk, ale okazało się, że nic nie pomógł i stąd dziś to powtórne wiercenie. Ufff teraz nic nie boli mojego faceta, a w sumie płakał 5 minut i stwierdził ,że tatuś go dusił.

Po drugiej wizycie dostał jajko niespodziankę i oczywiście dziś padło pytanie o następne jajko:D ach te dzieci .

Ciszę się ,że podobają się schody , a jak je skończę to z radości chyba się upiję:rotfl:

Obiecane deski z gwoździami

http://lh4.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTW6XzGDMgI/AAAAAAAAC3A/juzf-1DpubM/s640/100_9485.JPG

http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTW6UIbT6JI/AAAAAAAAC2w/26Sc2pAGNaM/s640/100_9481.JPG

http://lh6.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTW6S9HFxyI/AAAAAAAAC2o/xH22E-kch6k/s640/100_9479.JPG

A na górze leżakują i czekają deski na parapety i może jeszcze na coś.

http://lh5.ggpht.com/_n2ZckeeTuWo/TTW6Qxk4yQI/AAAAAAAAC2c/CgVQ437dXds/s400/100_9476.JPG

spora ilosc tych gwozdzi . ja tez chcialem ratowac deski z podlogi ale okazalo sie ze troszke mocno trzymaja ... bo sa dlugie

http://images39.fotosik.pl/681/3aa0d95436d0bcdbm.jpg.http://images38.fotosik.pl/679/9ca2688ad4611bc7m.jpg

...wasza stolarka jest bezbledna

witam witam ...tez jestem fanem starych klimatow jesli chodzi o domy (nowe projekty sa wg mnie ochydne )

ja remontuje 50latka i troche zaluje ze nie kupilem ponad stuletniej chalupy poniemieckiej wiekszej i w lepszym stanie chyba (wiezba , konkretna jak u was. ale zdecydowaly koszty dojazdu do pracy codziennie 50km w jedna strone...) ale jak to sie mowi nie ma tego zlego... i wyprowadze go na 'ludzi'

bede zagladal do waszego tematu bo w podobnym stylu bedziemy wykanczac , chociaz ja kieruje sie troche w strone mebli kolonialnych.

tymczesem jade na swoja wichure , pozdrawiam

Sliczna kuchnia. Baaaaardzo na tak:D Idealnie pasuje do waszego domu:yes:

Cóż nie będę orginalna - kuchnię mam wybraną i wycenioną w Ikei :yes: od kiedy pamiętam zawsze mi się podobały.

A ta wyspa achhhh cudna ja będę mieć skromną , bo przy dużym stole z sześcioma krzesłami byłoby za ciasno.