kubel30 26.03.2014 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Farby o których pisałam , ta pierwsza jest półmatowa stopień połysku 20 , druga matowa stopień połysku 7 -troszkę się świeci I tak szara jest szara na ścianie , a nie jak moja poprzednia , która wyszła gołębia . Edytowane 26 Marca 2014 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 No wiesz, to nawet nie to, że miejsca nie mam, tylko akurat na mieczyki nie mam pomysłu po co je kupowałam (pewno dlatego, że je bardzo lubię ) Czekam na zdjęcia Twojego ogrodu, gdy już się zazieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.03.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A ja jeszcze podpytam o tą farb z Juli - to mojego P. ulubiony sklep hihiCzy ta kuchenna jest jakas zmywalna bardziej, już coś moze testowałaś na scianach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Mieczyki – na jednoroczną rabatę, bo je trzeba wykopywać czy coś. Nic o nich nie wiem. U Elfir było ostatnio i chyba Tola też komuś odpowiadała. Nie lubię ich. Z takich wysokich to u mnie malwy są ukochane Gosiek, Kubelku, znacie Garden Puzzzle? Można sobie na zdjęciach swojego ogrodu poprzymierzać roślinki To moja Kaśka http://gardenpuzzle.pl/users/show/9867 kombinuje ze swoimi 17 tys. m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.03.2014 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A ja jeszcze podpytam o tą farb z Juli - to mojego P. ulubiony sklep hihi Czy ta kuchenna jest jakas zmywalna bardziej, już coś moze testowałaś na scianach ?? Bardzo zmywalna , staram się nie testowac za bardzo , ale już zaliczyła moja teściowa sos pomidorowy na ścianie , na szczęście zeszło , kropelki tłuszczu też zmywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Mam jakieś zaćmienie umysłu i nic mi do głowy nie wchodzi Garden puzle mnie wkurzają bo pokazują rośliny w najładniejszym stanie rozwojowym, niekoniecznie zgodnym z realiami (tz nie wszystkie kwitną w tym samym czasie Ale widzę, że córa zawzięta i pięknie jej to wychodzi Nie mam czasu ale wolałabym sobie wklejać własne zdjęcia... ale to dopiero czasochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.03.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja nie mam czasu ani cierpliwości by korzystac z takich programów , podziwiam ludzi którzy to robią i tym bardziej Pestko Twoją córkę za takie projekty:rolleyes:. Kończę myc okna i lecę do ogrodu , bo słoneczko u nas dziś jest piękne , zaraz będę się głowic co zrobic z kolejnymi krzaczkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Każdy amatorski i półamatorski program ma swoje ograniczenia. Ja kiedyś spróbowałam jak jeszcze byłam dość zielona i wyszło mi szaleństwo. Przydałby się program gdzie nasadzenia ustawiasz na planie, a potem robisz rendering i widać w 3D. Kiedyś korzystałam z takiego spiratowanego (sorry) o d znajomych. To było super, bo można było też zobaczyć co się dzieje z ogrodem za 10 lat i za 20. No, i oczywiście 4 pory roku. Garden Puzzle jest prymitywny, ale też służy jakąś pomocą. Można swoje fotki wstawić i przymierzać - pomaga wyobraźni. Kaśka ma tyle do ogarnięcia, że nie wiem jak jej to nie załamuje. Ma na szczęście duże drzewa i to sporo, a połowa to będzie pastwisko dla koni i padoki. Ale i tak okropnie dużo, 4 razy tyle co u mnie. Na razie głównie przesadza, bo poprzedni właściciele to była jakaś porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ku pamięci , ach te czarne okiennice:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Czyż nie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 W ogrodzie podjęłam walkę z tą górką , która jest pozostałością po równaniu drogi dojazdowej do domu . Miała być tak usypana tylko na chwilkę i tak ta chwilka zamieniła się w cztery lata :sick: ... kto by pomyślał, że to już tyle . W ubiegłym roku robiłam do niej już podejście , ale poddałam się gdyż trawa na niej była tak ukorzeniona , iż nie mogłam wbic łopaty . Teraz jest miękko i idzie łatwo , rąk nie czuję bo bardzo ciężka jest ta ziemia , teraz pełno w niej wody . -stare zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 też mam taka górkę... moja rośnie znacie to http://starychmebliczar.pl/category/warsztaty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Kubełku, doniesiono mi, że planujesz kolorowe drzwi. Niniejszym witam się w Twoim wątku i kibicuję! Kolorowe drzwi są śliczne i uzależniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Kubelku, niwelujesz tę górkę? Jeśli nie jest w jakimś złym miejscu, zrób na niej rabatę z traw ozdobnych i bylin. Górka to fajny element w ogrodzie a okiennice są boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Pestko jakoś strasznie mnie wkurza ta górka , szczególnie przy koszeniu . Kiedyś jak już położyłam krzyżyk na nią chciałam zrobić tam jakieś nasadzenia ...później zrezygnowałam . Trawy mam w innym miejscu . Ogrodnikiem to ja się nie urodziłam , strasznie mnie ręce bolą , muszę mieć samoobsługowy ogród , stawiam na iglaki , czasem tylko trzeba je przyciąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Kubełku, doniesiono mi, że planujesz kolorowe drzwi. Niniejszym witam się w Twoim wątku i kibicuję! Kolorowe drzwi są śliczne i uzależniają Twoje DorkaS widziałam są boskie , takie z charakterem . Ja im dłużej myślę tym większy mam mętlik . Nasz ganek będzie obity dechami , pomalowanymi najprawdopodobniej na biało . Tak więc taki mały kontrast nie byłby może taki zły . Nie chcę zwykłego kupionego siding-u w sklepie , podobają mi się zwykłe dechy ... marzenia marzeniami a czas pokaże swoje , same wiecie jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Gosiek nie znałam tej strony , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak wywalić to powiedz - poniżej przykład jak kolor zmienia zwykły biały ganek: beforehttp://www.countryliving.com/cm/countryliving/images/DF/before-front-door-1109-de.jpg afterhttp://www.countryliving.com/cm/countryliving/images/pV/after-front-door-1109-de.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie wywalaj piękne przed /po , jak masz więcej to wklejaj . W sobotę zwalamy dach , w niedzielę mąż dalej z nim walczy , w poniedziałek musimy przygotować otwory pod okna , trzeba je wyciąć do podłogi i wstawić nadproża , we wtorek montaż okien ... a później pomalutku do przodu , kończy się urlop więc i prace wolniej będą przebiegać . Z drzwiami walkę zaczynam w następnym tygodniu , jak faktycznie dam kolor to chyba tylko na same skrzydła , a futryna będzie biała . Strasznie się cieszę na ten remoncik , normalnie jak dziecko na gwiazdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.03.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Tempo prac planujesz Kochanie iście zabójcze, oczywiście dla mnie Edytowane 27 Marca 2014 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts