Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mieczyki – na jednoroczną rabatę, bo je trzeba wykopywać czy coś. Nic o nich nie wiem. U Elfir było ostatnio i chyba Tola też komuś odpowiadała.

Nie lubię ich. Z takich wysokich to u mnie malwy są ukochane :)

Gosiek, Kubelku, znacie Garden Puzzzle?

Można sobie na zdjęciach swojego ogrodu poprzymierzać roślinki

To moja Kaśka http://gardenpuzzle.pl/users/show/9867 kombinuje ze swoimi 17 tys. m2

A ja jeszcze podpytam o tą farb z Juli - to mojego P. ulubiony sklep hihi

Czy ta kuchenna jest jakas zmywalna bardziej, już coś moze testowałaś na scianach ??

Bardzo zmywalna , staram się nie testowac za bardzo , ale już zaliczyła moja teściowa sos pomidorowy na ścianie :mad: , na szczęście zeszło , kropelki tłuszczu też zmywałam.

Mam jakieś zaćmienie umysłu i nic mi do głowy nie wchodzi

Garden puzle mnie wkurzają bo pokazują rośliny w najładniejszym stanie rozwojowym, niekoniecznie zgodnym z realiami (tz nie wszystkie kwitną w tym samym czasie ;)

Ale widzę, że córa zawzięta i pięknie jej to wychodzi :lol:

Nie mam czasu ale wolałabym sobie wklejać własne zdjęcia... ale to dopiero czasochłonne :(

Ja nie mam czasu ani cierpliwości by korzystac z takich programów , podziwiam ludzi którzy to robią i tym bardziej Pestko Twoją córkę za takie projekty:rolleyes:.

Kończę myc okna i lecę do ogrodu , bo słoneczko u nas dziś jest piękne , zaraz będę się głowic co zrobic z kolejnymi krzaczkami .

Każdy amatorski i półamatorski program ma swoje ograniczenia.

Ja kiedyś spróbowałam jak jeszcze byłam dość zielona i wyszło mi szaleństwo. Przydałby się program gdzie nasadzenia ustawiasz na planie, a potem robisz rendering i widać w 3D. Kiedyś korzystałam z takiego spiratowanego :( (sorry) o d znajomych. To było super, bo można było też zobaczyć co się dzieje z ogrodem za 10 lat i za 20. No, i oczywiście 4 pory roku.

Garden Puzzle jest prymitywny, ale też służy jakąś pomocą. Można swoje fotki wstawić i przymierzać - pomaga wyobraźni.

Kaśka ma tyle do ogarnięcia, że nie wiem jak jej to nie załamuje. Ma na szczęście duże drzewa i to sporo, a połowa to będzie pastwisko dla koni i padoki. Ale i tak okropnie dużo, 4 razy tyle co u mnie. Na razie głównie przesadza, bo poprzedni właściciele to była jakaś porażka.

W ogrodzie podjęłam walkę z tą górką , która jest pozostałością po równaniu drogi dojazdowej do domu . Miała być tak usypana tylko na chwilkę i tak ta chwilka zamieniła się w cztery lata :sick::sick: ... kto by pomyślał, że to już tyle .

W ubiegłym roku robiłam do niej już podejście , ale poddałam się gdyż trawa na niej była tak ukorzeniona , iż nie mogłam wbic łopaty . Teraz jest miękko i idzie łatwo , rąk nie czuję bo bardzo ciężka jest ta ziemia , teraz pełno w niej wody .

DSC_0108.JPG -stare zdjęcie

Pestko jakoś strasznie mnie wkurza ta górka , szczególnie przy koszeniu . Kiedyś jak już położyłam krzyżyk na nią chciałam zrobić tam jakieś nasadzenia ...później zrezygnowałam . Trawy mam w innym miejscu .

Ogrodnikiem to ja się nie urodziłam :sick: , strasznie mnie ręce bolą , muszę mieć samoobsługowy ogród , stawiam na iglaki , czasem tylko trzeba je przyciąc .

Kubełku, doniesiono mi, że planujesz kolorowe drzwi. Niniejszym witam się w Twoim wątku i kibicuję! Kolorowe drzwi są śliczne i uzależniają :)

Twoje DorkaS widziałam są boskie , takie z charakterem . Ja im dłużej myślę tym większy mam mętlik . Nasz ganek będzie obity dechami , pomalowanymi najprawdopodobniej na biało . Tak więc taki mały kontrast nie byłby może taki zły :no: . Nie chcę zwykłego kupionego siding-u w sklepie , podobają mi się zwykłe dechy ... marzenia marzeniami a czas pokaże swoje , same wiecie jak to jest.

Nie wywalaj :no: piękne przed /po , jak masz więcej to wklejaj .

W sobotę zwalamy dach , w niedzielę mąż dalej z nim walczy , w poniedziałek musimy przygotować otwory pod okna , trzeba je wyciąć do podłogi i wstawić nadproża , we wtorek montaż okien ... a później pomalutku do przodu , kończy się urlop więc i prace wolniej będą przebiegać . Z drzwiami walkę zaczynam w następnym tygodniu , jak faktycznie dam kolor to chyba tylko na same skrzydła , a futryna będzie biała .

Strasznie się cieszę na ten remoncik , normalnie jak dziecko na gwiazdkę :D