Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tym wolnym jest kiepsko , ja mam wolne jeszcze do końca tygodnia , mąż mój jeszcze tylko jutro:o.

Trudno ile zrobimy tyle będzie , oczywiście nie wyrobimy się tak jak chciałam , marzycielka ze mnie , jak zawsze niepoprawna optymistka :p.

Przez podnoszenie nadproży wszystko się przeciąga ,a dodając do tego całkowitą rozbiórkę przodu i murowanie go na nowo muszę przyznac , że pomyliłam się w obliczeniach :o. Do tego trzeba pomurowac wieniec , spiąc wszystko z domkiem .... tak więc przełożyłam wstawianie okien na kolejny poniedziałek :o.

Teraz fajnie wszystko idzie , mamy troszkę wolnego więc gonimy , później pójdzie wolniej ale damy radę . Ja jestem dobrej myśli , już tam widzę w oknach firanki a przed drzwiami krzewy .

Zostawiliśmy fundament bo jest dobry , po co ładowac się w niepotrzebne koszta . Schody zaś całe do rozwalenia :(

Ja właśnie myślę z czego by tu schody zrobić. Początkowo miały być z lokalnego piaskowca, ale już sama nie wiem:(

Wiem za to, że Mężuś będzie musiał trochę zmodyfikować fundament pod nie, bo wpadły mi w oko schody z obrazka u Ciebie (taki jeden sobie skradłam jako inspirację:) I różnią się od pierwowzoru:P

Z cegły byłyby piękne :rolleyes:, najchętniej połączyłabym je z innym materiałem ... jakim:confused: .

Nie przejmuj się ja tak często zmieniam zdanie , że mój mąż już o nic nie pyta :p. On zdrowszy ja szczęśliwsza :D . Kradnij Ella ile chcesz , jak znajdziesz coś pięknego to wklej u mnie .