Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

Dzięki za inspiracje :rolleyes: , szukam ciągle w sieci jakiś pomyśłów więc każda Wasza podpowiedź jest na wagę złota .

U nas praca idzie do przodu , tak więc na dzisiejszy dzień stoją gotowe dwa otwory na duże okna , muruje się przód . Ja jestem w trakcie oczyszczania drzwi , jedną częśc już wyczyściłam , dziś postaram się zrobic ją do końca . Śmierdzi ta stara farba jak diabli :sick: , dobrze że robię to na dworzu i pogoda dopisuje , bo padłabym od smrodu :rotfl: .

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale będzie śliczny ganek :-) Stół koniecznie powiedz męzowi ze musi być :rolleyes:, to zdjęcie mam od dawna w ulubionych :-) Impregnat do cegły zamowiony, teraz bede musiła sie zmobilizowac zeby polożyć ją wreszcie u siebie :-) Pooglądałam zdjęcia Twojej cegiełki po raz milion pierwszy i nadal strasznie mi sie podoba , może mnie zmobilizuje do pracy :-)

Przeuroczy ganeczek:) Ivy, impregnat zamawiałaś on line?

Ja dziś jadę upolować fugę do naszej cegły i jak tylko znajdę chętnych do zajęcia się moimi Diablątkami, to zaczynam fugowanie:)

A wszystko przez cegły u Kubełków.

tak zamówiłam online bo nie mam kiedy biegac po składach :-) Musze sie zmobilizować z ta moją ceglą , bo az głupio :rolleyes:

Gosiek nie choruj mi tu :hug:

Dziewczynki a nie chcecie same spróbowac zrobic fugę, to naprawdę proste jest . Taka swojska jest piękna , taka piaskowa :yes:. Teraz lekcja szybkiego robienia fugi takiej jak mam ja i jak ja sama na oko to robię , a oko mam dobre więc i Wam wyjdzie. Tak więc na trzy kielnie pisku lub inne ustrojstwo np.łopatkę trzeba dodac jedną kielnię wapna , wymieszac z wodą ( mało ) , nakładamy fugówką lub palcem i tu proponuję rękawiczki założyc bo paluszki skórę stracą , nakładamy po cwili nadmiar ścieramy suchą szmatką , na koniec wycieramy na mokro ale tylko cegłę . Należy uważac tylko by tej zaprawy nie rozmazac po cegle bo zostanie biały nalot. Piasek najfajniejszy jest z drobnymi kamyczkami , nie taki jak do piaskownicy tylko budowlany.

Edytowane przez kubel30

To ja już zapisuję przepis na fugę.... u siebie tez planuję cegiełkę w przedpokoju mimo, że on niewielki. Cegła będzie z rozbiórki przycięta na płytki.

Drzwi są piękne :) Zastanawiam się dlaczego te dziesiąt/set lat wcześniej wszystko co drewniane malowano takimi wstrętnymi olejnymi farbskami..... już zdecydowałaś jaki kolorek dostaną ??

Ganeczek przepiękny ;)

Aaaaa i lekarstwo na cito mężuś musi przygotować :D :D :D

ZABIŁAM OPALARKĘ :cry::cry::cry: to straszne , bez niej koniec roboty ...padła mi po tylu latach wspólnej, wspaniałej pracy ... tyle wspomnień z nią mam ,aż żal :cry:

I tak zostałam bez ważnego i nie wiem czy nie najważniejszego sprzętu :( , została mi do opalenia jeszcze jedna strona drzwi . No niech to szlak :mad:

Edytowane przez kubel30