Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 7 months później...

Witam się po dłuższej przerwie , w sumie to już chyba przyzwyczailiście się do tych moich zaniedbań :rolleyes:

Tak więc żyjemy , pracujemy i czasem nadal coś remontujemy , a nawet coś tworzymy .

Obiecuję nadrobić czas i coś wkleić wieczorkiem ... Zdradzę ,że właśnie kupiłam starą witrynkę do kuchni i mam tylko nadzieję ,że będę, tak samo jak teraz,zadowolona kiedy zobaczę ją na żywo .

:bye:

Cześć , nie uwierzycie ale zapomniałam jak wstawia się zdjęcia :eek: , dawno nie zaglądałam na piccasa i muszę się poedukować na nowo.

Proszę o cierpliowość :D.

Wczoraj późno w nocy wróciłam z moją nową witrynką , moją boską witrrrryynką ... jest super . Jutro pobiegam z aparatem bo dziś byłam cały dzień w pracy i nic nie zrobiłam.

To od początku:yes:

Jakiś rok temu , a konkretniej w listopadzie ponownie narodził się pomysł nowego stołu do kuchni.

Chciałam iść na łatwiznę więc zaczęłam poszukiwania w sklepach , w internecie i stwierdziłam ,że taki piękny nowiuśki spod igły nie spełni mojego marzenia o stole idealnym. A i owszem znalazłam stoły przepiękne tylko nie na moją kieszeń , ręcznie robione ,lekko postarzane są w cenie "kosmicznej".

Tak więc narysowałam mężowi projekt, wręczyłam do ręki , poszukałam resztek parapetów i futryn ( znikome ilości już zostały) , włączyliśmy maszyny i tak zaczęła się nasza przygoda ze stołem.

I trwała ona i trwała aż do maja tego roku:P

Nawet jak dla mnie to długo, ale cóż październik to kiepski okres na rozpoczynanie takich robót.

Na początek trochę zdjęć jak to wyglądało.

DSC_0099.JPG

DSC_0115.JPG

DSC_0095.JPG

Edytowane przez kubel30

Udało się coś wkleić :yes:, to wklejam dalej .... ale mnie to nerwów kosztuje bo już wszystkiego zapomniałam :mad:

DSC_0096.JPG

DSC_0098.JPG

DSC_0093.JPG

DSC_0105.JPG

W przypadku stołu postanowiliśmy przyłożyć się porządnie i wszystkie elementy łączyć na kołki , kliny .

Oj trudne i żmudne to postanowienie , tym bardziej ,że elementy były różnej grubości i łączenie ich niejednokrotnie nas dobijało :sick:. Jak z jednej strony weszło to z drugiej wyszło.

Niestety po opaleniu i wyszlifowaniu dech nabrały one wilgoci zaczęły się po jakimś czasie wypaczać :o.