Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

U nas prace dalej trwają i trwają i końca nie widać , staramy się na maxa by trochę pójść do przodu :p

Pokazuję obiecane piętro , połowa rozebrana

100_9770.JPG

Dziś zabrałam się za czyszczenie belek przy schodach

100_9758.JPG

wyszło tak

100_9772.JPG

mąż mi pomagał bo ja to mała jestem i nie sięgam przy ścianach

100_9766.JPG

Jutro muszę zrobić barierkę od strony antresolki bo teraz widzę ,że zapomniałam.:( i znowu muszę wejść na te belki i tym razem potraktować je szlifierką ( wcześniej czyściłam je wiertarką) . Oj ale nie mam tej cyrkowej siatki .... ha ha

Edytowane przez kubel30

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wooow ale z Was pracusie!!!! super wyszły te schody!!!!!! a kuchnia z moich marzeń również wygląda podobnie :) więc jak tylko zawitam do Polski to będę musiała pobiegać po sklepach i poszukać odpowiednich frontów... mam pytanie odnośnie Twojej kuchni (juz wybranej) czy w Ikei tez mają takie fronty (chodzi mi o zdjęcie kuchni które wkleiłaś)?

:D

Ja wybrałam pospolity Adel:D i jest trochę podobny do tej kuchni chociaż pewnie nie do końca. Jak chcesz poszukać identycznych to pewnie kuchnie z wyższej półki cenowej

musisz wybrać .

W obecnym mieszkanku mam kuchnię na wysoki połysk i prawdę mówiąc to już mam jej dosyć. Kiedy nie spojrzę to zawsze są na niej jakieś ślady łapek, a mnie to bardzo irytuje . Czasem mam wrażenie ,że jestem jej niewolnikiem i z wielką rozkoszą ją zostawiam w tym mieszkanku. Za to kobietka, która kupuje moje m jest nią zachwycona.

Lubię nowoczesność i mam parę takich gratów ( yyy wszystkiego nie mogę wywalić) , ale jak mi latek dochodzi z roku na rok to skłaniam się ku klasyce.

właśnie sprrawdziłam świetne te fronty :) mi się jeszcze spodobały RAMSJÖ :)

heh coś z tym wiekiem jest... my jak zaczęliśmy budować nasz domek to miał być nowoczesny ale po 3 latach spędzonych w Irlandii Północnej nasz gust baaardzo się zmienił, takie białe swojskie kuchnie są tu w każdym domu ale gdy się wchodzi do obcej kuchni można się poczuć jak u siebie - tak domowo! a te dodatki we wnętrzach które są wszechobecne w sklepach są niesamowite...

dzięki za info :) miłej nocki

Ależ mi się podoba barierka przy waszych schodach:yes: Śliczna! Prosta i gustowna. Widzę ją pomalowaną na biało + dębowe stopnice:D

A co do kuchni, to my też wybraliśmy naszą w Ikea :p Dół fronty STAT, Góra, fronty przeszklone LIDINGO (Stat nie podobają mi się przez asymetryczność przeszklenia).

Witam wszystkich po tak pięknym wiosennym dniu, można napisać po prostu - nareszcie. Przyleciały skowronki , które to umilały nam piękny dzionek oraz pokazał się dzięcioł.

I oby tylko zima nie zechciała wrócić, a powinno być cudownie.

Na placu niby budowy pojawił się nasz kafelkarz i ostro zabrał się za odgruzowanie podłogi. W tym samym czasie mąż zabrał się ponownie za odgruzowanie drugiej łazienki

( wcześniej coś tam rozbabrał i zostawił). Chłopakom szła robota dość sprawnie. Podłogi musimy robić równocześnie w obu łazienkach bo doszliśmy do wniosku ,że jednak damy tam podłogówkę.

Ja co jest już nudne:P dalej dłubię w drewnie , jak nie schody to belki i tak do znudzenia. Wygrzebałam spod wielkiej kupy desek stare korony z futryn. Postanowiłam je odnowić i pomalować na biało tak by pasowały do nowych drzwi. Jak wyjdą paskudnie to z nich zrezygnuję.

Aaaa i zmieniłam zdanie co do drzwi - kupuję inny model.

Wasze piętro już zapiera dech :yes: a korony wybrałaś piękne, charakterne i bardzo pasujące do waszych przyszłych wnętrz :D A skąd, jeżeli można zapytać, weźmiecie te korony, bo wyglądają na stare czyt. poniemieckie? (dlatego zresztą tak mi się podobają) Nigdy takich nie widziałam, choć podobne wykończenie ma moja szafa, którą datują na lata 20-ste.

Doczytałam :oops: korony wygrzebane spod wielkiej kupy desek.

Taka kupa to skarb:p:lol2:

Edytowane przez alladyn71

Kupa drewna .....hhh moja stodoła to wielka kupa drewna, jedne wielkie składowisko "drewnianego złomu" wyniesionego z domu. Futryny rwaliśmy zaraz po zakupie Wichury i tak naprawdę to o nich zapomniałam. Niektóre są w opłakanym stanie i pewnie pójdą do spalenia :( a może nie -zobaczymy.

Dziś zamówiliśmy u kolegi nasze drzwi oraz futryny regulowane. I okazało się, o czym nie wiedziałam, że regulowane futryny mają już gotowe opaski maskujące. W tym momencie następuje mały zgrzyt :mad: jak mam teraz założyć te odnowione korony?? Spróbować zamontować nad górną opaską maskującą , czy może wyciąć ją i dopasować koronę.

Za dużo wyborów na raz jak dla mnie, jak nie pstryczki pieprzniczki, kaloryfery to dziś musiałam wybrać prawe-lewe, a skąd mam wiedzieć czy łóżko będzie pasować na tej czy na innej ścianie. OJ niby człowiek taki poukładany a i tak ma dylematy ...i czemu zajmują się tym przeważnie kobiety?

:DTak więc KOBIETKI w dniu naszego święta - zdrowych wyborów na przyszłość:D

Na drzwi musimy czekać 7 tygodni!!!