pestka56 08.10.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 No, właśnie, Kubelko i Maniu, tak Was obie porównuję i podziwiam . Pewnie trochę dla tego, że mam podobne podejście do urządzania domu i otoczenia. Poza tym zazdroszczę Wam, bo moje domowe marzenia, ciągle bardziej są marzeniami, niektóre nawet w powijakach. Nawet to co zrobiłam i uszyłam ciągle nie stoi i nie wisi na swoim miejscu. Ale mam nadzieję, że niedługo też będę się chwalić na stałe rozstawioną maszyną i warsztacikiem do renowacji mebli, a nie mizernymi próbami i sprawdzaniem, czy umiem, czy wiem jak co zrobić. Na razie siedzę w ogrodzie. Wczoraj posadziłam 6 krzewów winorośli. Na wiosnę dostaną stosowną pergolę Dziś rozkładam kompozycję cebulkową – pierwszy etap sadzenia na trawiasto-bylinowej łące. Kubelko, miejsce na ognisko wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 08.10.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Kubełko, pięknie u Was, a miejsce na ognisko powaliło mnie na kolana. Mogłabym oglądać Wasz dom bez końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 09.10.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Pięknie miejsce na ognisko, cudowne, dom powala.Powiedz mi proszę jak sobie poradziliście z chwastami na działce moja była bardzo zachwaszczona.Staram się teraz założyć trawnik cóż z tego, gdy chwasty nie dają za wygraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Super to miejsce na ognisko,kilka dni temu sadziłam drzewa i zostawiłam polankę na podobne miejsce z ogniskiem Basiu koś jak najczęściej trawnik, króciutko, najlepiej z mulczowaniem, syp dużo nawozu, trawa w końcu udusi wszystkie chwasty tylko oczywiście już w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 10.10.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Dziękuję bardzo Mój trawnik jeszcze nie do końca przypomina trawnik bo jeszcze jakieś zielsko wychodzi. Oczywiście koszenie jak najczęściej , u mnie raz w tygodniu. Jak kupiliśmy dom to na początku poszedł w ruch roundap i starane . Pokrzywy padały i wyrastały w innym miejscu , a nam nie pozostało nic jak tylko kosić . Trawka ładnie się rozrasta i pewnie za jakiś czas pokryje całą działkę . Na wiosnę muszę posiać trawę w miejscach zacienionych pod leszczynami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 12.10.2015 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Kupiłam takie porcelanowe gałki:) , no śliczne są ... nie mogłam sobie odmówić Będą pasować u małego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 15.10.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Piękne gałeczki, rozumiem że nie mogłaś się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Gałki nadal czekają , niestety nie starczyło czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 .... za to dokończyłam zegar do pokoju małego . Jeszcze nie wisi , a leży na stole w kuchni i odmierza czas na leżąco . Parę migawek z kawką w tle i w całej krasie ... na żywo bardziej niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Po długich poszukiwaniach kupiliśmy lampy na zewnątrz ganku i tarasu . Po wielogodzinnym przeszukiwaniu neta , sklepów internetowych , stacjonarnych kupiliśmy je . Lampy które wiszą na tarasie będą wykorzystane na tarasiku z tyłu domu . Mamy w planach zacząć praca nad nim na wiosnę . Może się uda , bo jak wszyscy wiemy plany są po to by je zmieniać . W sumie jesteśmy w tym miestrzami ;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Zegar znakomity. Mam nadzieję, że młodemu się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2015 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dziś ja kończyłam swój mały projekt (zegar) a mąż swój czyli podłączenie grzejnika na ganku . Teraz psina będzie miała ciepło , bywały już dni , że wpuszczałam ją do domu na noc bo na ganku było zimno . Noce może jeszcze bez przymrozków ale naszej księżniczce było zimno, a ja nie mogłam patrzeć w te je błagające czarne ślepia . Teraz nadszedł czas na wykończeniówkę w środku , na zewnątrz zostanie mi malowanie elewacji ale to już wiosną , bo teraz deski są mokre od wiecznego deszczu , który jak mam wolne to pada . Najważniejsze ,że schody są pomurowane , zostało tylko dokręcić /podkleić podstopnie i już ... Te małe braki nie przeszkodziły mi w przystrojeniu ganku jesienną kompozycją . Zdjęcia zrobię w tygodniu jak tylko wyjdzie słonko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 19.10.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 A lampkami na taras się pochwalisz? Zegar superowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.10.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Piękny zegar, czekam na zdjęcia w pokoju młodego I pokaż te lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.10.2015 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Jak zwykle niezawodna, tworzysz piękne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Lampy niby zwykłe a cieszą . Najważniejsze ,że są duże , bo tych małych pod dostatkiem wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Jeszcze małe sprostowanie kiedyś wklejałam inne zdjęcie lampy która mi się strasznie podobała , jednak okazała się za małą i moje wcześniejsze wyobrażenia legły w gruzach . Ta (tak mi się wydaje ) wpasuje się idealnie w charakter domu. Jedynie czego się obawiam to tego ,że wyjdą z produkcji zanim dojdziemy do etapu podjazdu. Trzeba przemyśleć sprawę zakupu kilku latarenek stojących na później:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 20.10.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Piękny zegar, piękna lampa! Nie czekaj ze zdjęciami, aż wyjdzie słońce, bo się możemy nie doczekać!! A tak z innej beczki, jesteś zadowolona z tych krzeseł jadalnianych z Jyska? choruję na nie, od kiedy je u Ciebie zobaczyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Ganek .... i jak zawsze miało być szybko wyszło inaczej . Na początku był chaos , dla przypomnienia po zburzeniu wszystkiego co tylko możliwe ... no pech skasowałam lub tak dobrze ukryłam zdjęcia kładzenia dachu i lania stopni ,że nie mogę tego etapu pokazać .... ok lecimy dalej ... prawie rok później nadszedł czas na montaż elewacji i układanie schodów Aktualnie wygląda tak.....to już prawie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts