kubel30 20.10.2015 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Aduska jestem mega zadowolona z tych krzeseł , też je kocham:D . Kupuj bo warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 cd.. jeszcze bez fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Okna będą obrabiane cegłą , parapety drewniane ta dolna decha z boku będzie wycięta i w to miejsce wejdzie cegła brakuje podstopni -białe dechy ( wiem będą wiecznie brudne ale jakoś to przeżyję ) oraz narożników przy ostatnim stopniu widać kamyczki , będą się kiedyś łączyć z podjazdem Edytowane 20 Października 2015 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.10.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :yes: Drzwi boskieee :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.10.2015 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :yes: Drzwi boskieee :yes: Ivy dzięki , fajnie ,że nie tylko nam się podoba . Mam nadzieję , że jak pomaluję ganek na biało moje stuletnie drzwi będą jeszcze piękniej się prezentować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.10.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 jest czad... jakby od zawsze tam stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.10.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Kubełko jest cudnie, a jak zrealizujesz to wszystko o czym napisałaś to już w ogóle będzie zjawiskowo. Uwielbiam Wasze klimaty ... Edytowane 20 Października 2015 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.10.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Już jest wspaniale A co dopiero jak dokończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.10.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.10.2015 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Od razu gęba mi się uśmiecha na taką piękną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Nawet nie wiecie jak bardzo cieszą mnie Wasze pozytywne wpisy dziękuję jeszcze raz :) Projektując w głowie i na papierze wizję ganku miałam mętlik w głowie i obawy jak to wyjdzie w rzeczywistości . Architektem nie jestem , na rysunku technicznym się nie znam , a wyliczenia to nie moja bajka . Najbardziej zależało mi by wyglądał jak najbardziej naturalnie , tak jakby tam stał od lat i chyba się udało . Największym wyzwaniem był nowy dach i tu przesyłam buziaczki dla mojego Kubełka ,że podjął się tego wyzwania tym bardziej ,że zrobił go zupełnie sam . I LOVEEE YOUUU KUBEŁKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Dziękuje KOBELKO . Wiesz, że sam nie dam rady mąż żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Przyszła jesień do mojego ogrodu , niestety nie można tego nie zauważyć Jak się uporałam z tym bałaganem przedwczoraj to dziś jest ich więcej ... pogoda paskudna u nas , a do ogrodu trzeba wejść . Stwierdzam ,że starodrzew ma tylko urok latem , pięknie wygląda jak jest zielono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Troszkę urosłam Edytowane 23 Października 2015 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 23.10.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Kubełko nie psiocz starodrzew ma swój urok o każdej porze roku i to dzięki niemu a nie przez niego spędzisz czas w ogrodzie, na powietrzu a nie w domu jeszcze zatęsknisz za tym grabieniem liści w styczniu Psinka urocza, my czekamy na naszego nowego domownika, ale to kocię będzie.. nasz pierwszy zwierzak.... nooo oprócz chomika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tak właśnie, nawet grabienie liści ma swój urok. Kubelko masz pięknie w domu w ogrodzie, piękny ganek (DUŻA pochwała dla męża ), piękną sunię. Super Udało ci się zebrać orzechy? Nam połowę ukradły wiewiórki Jakiś czas temu po raz pierwszy zobaczyłam rudą pomykającą po moim wierzbowym płocie. Chyba robiła wywiad orzechowy. Ale niech jej tam, nalewkę na orzechach zrobiliśmy, a tymi dojrzałymi niech się pożywia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Ok już nie będę , czasem dopada mnie niechęć nic na to nie poradzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Pestko nie zbieram orzeszków , jeżeli już to tylko laskowe , włoskie zostawiam dla myszek , świetnie sobie z nimi radzą .. swoją drogą zastanawiam się jak rozdłubują łupinki na pół bo takie później znajdujemy na wiosnę pod drzewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 A jak się robi orzechówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Sporo przepisów znajdziesz w necie. Niektórzy dodają różne przyprawy. Moja babcia robiła orzechówkę bez żadnych dodatków. Ja czasem dodaję miód, bo inaczej jest bardzo gorzka, choć jest to gorycz specyficzna. Wiele osób ją lubi. Trzeba zbierać zielone orzechy włoskie, czyli gdzieś międy połową lipca a końcem sierpnia. Muszą być już duże, ale w środku ciągle zielono-białe. Przepis jest na 20 orzechów, ale można wziąć więcej, bo to zależy od ich wielkość.A więc:20 dużych orzechów włoskich, lub wiecej małych;0,5 l spirytusu;0,5 l wódki;5-6 łyżek płynnego miodu. Trzeba pokroić w małe kawałki całe orzechy razem ze skórką. Koniecznie w rękawiczkach, bo ręce zbrązowieją. Pokrojone wrzucamy do słoja i zalewamy najpierw wódką, a potem dolewamy spirytus. Odstawiamy na co najmniej miesiąc. Trzeba od czasu do czasu miąchnąć słojem. Nalew po miesiącu filtrujemy i buteleczkę odstawiamy. Orzechy (te odlane) zalewamy na miesiąc miodowym syropem. Orzechy zalane miodem, po miesiącu fitrujemy.Słodki nalew mieszamy z alkoholem orzechowym, który już od miesiąca czeka.Nalewko-wódeczka niech postoi w chłodzie do Bożego Narodzenia. Jest świetna na kłopoty żołądkowe. Babcia rozcienczoną pół na pół z wodą serwowała wszystkim swoim wnukom, gdy niedomagaliśmy. Ale znam kilku panów, którzy za tę wodeczko-nalewkę dali by się pokroić w plasterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts