Tomkowa 23.10.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Witam się w tym pięknym wątku, do którego przywiódł mnie wpis z zegarem na wątku DIY A tu, oprócz tego genialnego zegara i witrynki, tyle piękności!! Jak ja mogłam tu wcześniej nie trafić?? I do tego wpis Pestki z orzechówką Ja to mam nosa Pozdrawiam serdecznie, podziwiam zapał i zdolności Koniecznie muszę nadrobić lekturę całego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Witam u siebie Tomkowa , miłej lektury:rolleyes: Pestko dziękuję za przepis , jak widzisz już ktoś inny chce skorzystać ... pozbierałam dziś orzechy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Kubelko, ale w tym roku już orzechówki nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Nie? Orzechy mam , mocne trunki dokupię chociażby w nocnym , miód mam ... A co stoi na przeszkodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.10.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Kubelko, orzechówkę się robi z zielonych orzechów, zbieranych latem, lipiec-sierpień. Jak wczytasz się w przepis podany przez Pestkę, to jest tam mowa o krojeniu orzechów. A pokroić można tylko orzechy zielone, niedojrzałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tomkowa, strażniczko Orzechy zrywa się gdy są jeszcze niejadalne. Muszą mieć zielone skorópy, a w środku są białe i gorzkie jak licho. Termin zbiorów to połowa lipca do połowy sierpnia, no do końca sierpnia, bo zależy jaki jest rok. Ja w tym roku nastawiłam orzechówkę 2 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 W takim razie muszę obejść się smakiem i zadowolić czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tarnina na pewno rośnie gdzieś w pobliżu. Takie małe koloru dojrzałej węgierki kuleczki na bardzo kolczastych krzakach. Nazbieraj około kilograma i przemroź na początek w zamrażalniku. A może szybka cytrynówka Tomkowa, gdzie myśmy z Pusią te przepisy wkejały, pamiętasz? Chyba u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.10.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tomkowa, gdzie myśmy z Pusią te przepisy wkejały, pamiętasz? Chyba u Ciebie. No pewnie, że u mnie TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.10.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 To jeszcze nie mam tak strasznej sklerozy . A wyciskarkę kupiłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.10.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Jeżeli chodzi o sprawy budowlano-remontowe dach na ganku został ocieplony . Nie było tak źle , na szczęście produkcja wełny posunęła się znacznie do przodu i nie zadrapałam się na śmierć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.10.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 To jeszcze nie mam tak strasznej sklerozy . A wyciskarkę kupiłaś ? Zamawiam w nadchodzącym tygodniu. Na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.10.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Fakt, teraz jest wełna skalna. Trochę lepsza, ale też pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 27.10.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Troszkę urosłam i wypiękniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.10.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam się Tak jak Tomkową przywiało mnie tu z wątku DYI. Przepięknie u was. Cóż więcej powiedzieć, po prostu Podziwiam że tak wszystko własnymi rękoma potraficie zrobić i to jeszcze jak pięknie. Niestety tylko przejrzałam i odrobinę podczytałam te 200 stron wątku, wieczny deficyt czasu nie pozwala na przeczytanie wszystkiego. Na szczęście nie szczędziłaś zdjęć Pozwolę sobie śledzić wasze poczynania i cichutko liczę na jeszcze więcej fotorelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbonicum 03.11.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Witam i ja!! pewna zyczliwa dusza tego forum podsunela mi Twoj watek kubelku. Tak, przebrnelam przez 204 stron, to najlepsza lektura jaka ostatnio czytalam!!! Historyczno-kryminalno-przygodowo-fantazyjna ksiazka. Dziekuje za te podroz! co tu duzo mowic, az nie wiem co powiedziec.... Dom, jego budzenie sie ze snu,tchnienie w niego zycia, wasza praca, pomysly i wklad-no czegos takiego jeszcze nie widzialam!!! Jestem pod wielkim wrazeniem waszych pomyslow i zmian jakich dokonaliscie. Chyle czola!! Wszystko jest piekne, spojne, pelne zycia i milosci!! Pare pomyslow ukradlam, przepraszam:)) A wasz stol....tez taki chce miec!! Dobrze zaplace:) Wlasnie szukam stolu, a wasz mi sie najbardziej podoba i co teraz? Wszystkiego dobrego zycze i ciesze sie na nastepne zdjecia i relacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.11.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Doriko witam pięknie w naszych skromnych progach , cieszę się ogromnie ,że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.11.2015 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witam i ja!! pewna zyczliwa dusza tego forum podsunela mi Twoj watek kubelku. Tak, przebrnelam przez 204 stron, to najlepsza lektura jaka ostatnio czytalam!!! Historyczno-kryminalno-przygodowo-fantazyjna ksiazka. Dziekuje za te podroz! co tu duzo mowic, az nie wiem co powiedziec.... Dom, jego budzenie sie ze snu,tchnienie w niego zycia, wasza praca, pomysly i wklad-no czegos takiego jeszcze nie widzialam!!! Jestem pod wielkim wrazeniem waszych pomyslow i zmian jakich dokonaliscie. Chyle czola!! Wszystko jest piekne, spojne, pelne zycia i milosci!! Pare pomyslow ukradlam, przepraszam:)) A wasz stol....tez taki chce miec!! Dobrze zaplace:) Wlasnie szukam stolu, a wasz mi sie najbardziej podoba i co teraz? Wszystkiego dobrego zycze i ciesze sie na nastepne zdjecia i relacje!! Carbonicum cóż ja mogę odpisać na tak miłe słowa od Ciebie ... To balsam na moją duszyczkę , dziękuję pięknie . Kradnij ile chcesz pomysłów to mi schlebia ogromnie . Jeżeli chodzi o stół to jest bezcenny i nie oddam go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.11.2015 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Troszkę ujęć z salonu ... nastrojowo tak jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.11.2015 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Zabraliśmy się za wykańczanie ganku w środku , niestety pogoda nas nie rozpieszcza kiedy mamy wolne i nie można nic robić na zewnątrz. Na pierwszy ogień poszedł dach , a konkretnie ocieplanie . Wyszło tak Kolejnym etapem jest podłoga a właściwie to skucie starej wylewki , całej popękanej . Pierwsza warstwa poszła gładko , druga to koszmar , której nie udało się dziś skończyć . Nie wiadomo czy kolejnej nie będzie trzeba kuć, a to już jakiś koszmar będzie .Mam nadzieję uniknąć tej przyjemności. Czeka nas jeszcze schowanie w tej podłodze rury , która odprowadzać będzie wodę z dachu ... Wiem brzmi to dość tajemniczo , ale to jedyny sposób by odprowadzić sensownie i w miarę ekonomicznie deszczówkę z ganku . Jak dojdziemy do tego etapu to oczywiście pokażę nasz pomysł . Edytowane 7 Listopada 2015 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts