kubel30 08.03.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Właśnie umówiliśmy się z tynkarzem na jutro rano, ma przyjechać policzyć , wyliczyć i mam nadzieję nie zabić cenowo za te parę ścian. Ciekawe ile ta przyjemność będzie nas kosztować? Jak wyjdzie przyzwoita cena to dodamy jeszcze parę metrów więcej. Nam to przyśpieszy datę przeprowadzki, ale również wyczyści konto, ale z drugiej strony krócej będę musiała coś wynajmować . Tak czy siak pieniądze na coś wydam , albo na tynk maszynowy, albo na dłuższy wynajem. Wchodzimy dziś do naszej łazienki, którą robi "fachura" a tam wielki lej jak po bombie. Ziemia mokra jak ta lala , koniecznie trzeba ją wywalić i przygotować pod podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 09.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ... jak mam teraz założyć te odnowione korony?? Spróbować zamontować nad górną opaską maskującą , czy może wyciąć ją i dopasować koronę... Ja bym zamontowała nad górną opaską. Drzwi będą wyglądały jeszcze bardziej dostojnie i smukło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 09.03.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Właśnie rozwiodłam się z moim kochanym mieszkaniem:( . Do tej pory myślałam ,że jak dojdzie do podpisania aktu to się ucieszę - rzeczywistość jest inna. Jest mi smutno, bo dobrze mi się tu mieszkało:cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 09.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 zmiany na lepsze nigdy sie nie zaluje - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 09.03.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Mam taką nadzieję , że na lepsze. Teraz muszę coś wynająć i to chyba boli najbardziej.Mieliśmy dziś spotkanie z tynkarzem , zamiast 100 m2 zdecydowaliśmy się na 170 m2 . W czwartek jedziemy na budowę zobaczyć jak kładą tynki, jak będzie ok. to się decydujemy na nich. Cena do przełknięcia , 27 zł z ich materiałem na fakturę . Na plus dla nich -nie boją się mam pokazać swojej roboty i praktycznie robią wszystkie ściany z oknami, więc z głowy mamy ich obrabianie. Pozostałe ściany mąż zrobi sam, ok. pięciu . Idę poryczeć w poduszkę. Edytowane 9 Marca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 09.03.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A i najem się czekoladek:( a co mi tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 dobrze będzie... a najlepiej jak już przeprowadzicie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 10.03.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Tylko za straconymi kilogramami się nie płacze Idzie ku lepszemu i tego się trzymaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 10.03.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Dziękuję za pocieszenie:hug: dziś już z zaistniałą sytuacją się zaczęłam oswajać. A na pocieszenie taka piękna sunia dotrzymuje nam towarzystwa - nie moja- naszego kafelarza Widzieliśmy robotę tynkarzy , nawet nieźle umówiliśmy na drugą połowę kwietnia. Ach schody.... powoli moja nowa miłość Widać światełko w tunelu , tak wyglądają stopnie po wstępnej obróbce kątówką. Pyli jak cholera , jestem tak ubrana do tej roboty ,że własny mąż mnie nie poznaje a po dwóch minutach nic nie widzę przez okulary. Teraz czekają na mnie schody z drugiej strony oraz podstopnie, a co do nich to może pomalować je na biało:???: A tak rozbierał mój luby ścianę pod kanalizę na górę. Edytowane 10 Marca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 10.03.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nieźle ledwo ładniejsza pogoda się zrobiła i śnieg stoopniał a Wy juz idziecie z robotą pełna parą!! Moje gratulacje!! My zabieramy sie u nas za robotę w weekend mam nadzieję, że pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mnie byłoby szkoda malować teraz farbą kryjącą te drewniane elementy, skoro w nie ty pracy włożyłaś a drewno pięknie się prezentuje.... chyba, że zdjęcia wszystkiego nie pokazują Potraktowałabym je lakierobejcą, która zabezpieczyłaby drewno i uwypukliłaby słoje drewna. Jednak chyba na schody i tak potrzebny jest lakier i to mocny - inaczej wszystko zlezie ... chyba, że olej... ale z tym to już do działu Podłogi, schody, taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 10.03.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja tak jak Gosiek33 potraktowałbym schody lakierobejcą. Co drewno to drewno i pieknie wyglada a jeżeli jest problem ze stanem tych schodkow to troche mozna ukryc używając ciemniejszej lakierobejcy. tak jak wczesniej pisałem remontwałem schody w klatce schodowej ale oprócz tego miałem okazje zrobic renowację kilku par drzwi 100 letnich i tam to dopiero widać efekt. Fakt użyłem ciemniejszej lakierobejcy(nie pamietam koloru) ale według mnie efekt super. Zdjec schodów w najbliższym czasie nie bedę mógł zrobić ale drzwi jak bede mial okazję to pstrykne foto i wkleje. Kurcze te Wasze schody sa naprawde ładne i szkoda po takiej ilości wlozonej pracy po prostu je pomalować na kolor:no: na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 11.03.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 myślę że chodzi o pomalowanie podstopni na biało, zaś zame stopnie lakierobejcą co dałoby efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 myślę że chodzi o pomalowanie podstopni na biało, zaś zame stopnie lakierobejcą co dałoby efekt: [ATTACH=CONFIG]47416[/ATTACH] Ładne to ale nie koniecznie do tych schodów. Nadal obstaję przy zachowaniu usłojenia. Po co tyle katorżniczej pracy było by teraz zamalować to farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.03.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Ooo widzę ,że moje schody narobiły trochę zamętu w wątku , spokojnie nie mam zamiaru ich całych malować ewentualnie podstopnie (tak jak na zdjęciu od Waldka). Czekam na dopływ gotówki i jadę po szlifierkę Hitachi z trójkątną końcówką, bo tylko tak zrobię wszystkie kąty, do których w tej chwili nie mogę dotrzeć. Można pobawić się dłutkiem , ale ja nie mam tyle siły w rękach , a mąż i tak ma full pracy. Schody będziemy lakierować i oczywiście musimy czymś zabezpieczyć przed szkodnikami.Owszem czasem mam ich dość , ale im dłużej przy nich majstruję tym bardziej mi się podobają. Tak samo było ze stopniami, których moja szlifierka nawet papierem o granulacji40 nie dawała rady. W życiu nie pomyślałabym ,że nauczę się obsługi kątówki, a jednak stało się .Wiem ,że zanudzam już wszystkich tymi schodami i ktoś może powiedzieć : ile można robić jedną rzecz? Sama już marzę by mieć to za sobą bo nic innego ostatnio nie robię.I pewnie łatwiej komuś jak ma zrobić tylko jedne schody. Moje mają razem 30 stopni więc nie pozostaje mi nic jak zapakować doopu i jechać dalej do roboty.Miłego wiosennego dzionka .Na polu obok fikały już dwa zajączki - chyba wiosna idzie pełną parą. Edytowane 11 Marca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 11.03.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 dobry na robale jest HYLOTOX http://www.altax.pl/produkty/hylotox-q#daltrochę go na Twoje schody będzie potrzeba... trzeba uważać żeby się za bardzo nie nawdychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.03.2011 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Dzięki Waldek -sprawdzę jak dotrę do tego momentu, bo robale już poczyniły pewne szkody.Dostałeś wcześniej moją wiadomość na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 11.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 odnośnie sposobu czyszczenia TAK dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 11.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ja tam obstawiam przy swoim. Schody sa piękne i nie uważam, żeby pomalowanie barierek i podstopni na biało, miałoby im ująć ich piekna i charakteru. Ale to tylko moje zdanie Najważniejsze jest zdanie właścicieli, więc poczekam na koncowe efekty ich pracy ( a przy tym tempie prac to już niedługo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 11.03.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Tak jak napisalas alladyn71 - najwazniejsze jest zdanie właścicieli!! i końcowe efekty. Ja również czekam z niecierpliwością!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts