kubel30 16.05.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Ja uwielbiam poduszki , tylko mój luby nie rozumie po co tyle poduszek i jak mawia : napuszonych. A my dziś na mini budowie mieliśmy inspektorków , uff Ci to dopiero potrafią podnieść człowieka na duchu . Tak wię kochani usłyszałam, że nic jeszcze nie jest tu zrobione:o No cóż trudno dobrze ,że my wiemy ile robimy i ile czasu wszystko zajmuje, od monotonnego szlifowania po nakładanie tynków, po koszenie itd. Odnośnie koszenia nadszedł czas powtórnego odpalenia kosy spalinowej, bo u nas jeszcze nie da rady kosić kosiarką. W międzyczasie sąsiad zorał nam kawałek posesji za stodołą i można było zacząć robić mały ogród warzywny. Nakupowałam różnych nasionek a moja teściowa zajęła się całą resztą . Mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy mieć swoje warzywka. Po półtora roku zmieniłam zdanie co do takiego swojego warzywniaczka. Zaraz po zakupie Wichurki głośno krzyczałam ,że ja taka miastowa nigdy ,za żadne skarby nie będę mieć warzywek a teraz co : nie mogę się doczekać To chyba starość i choć latka lecą to mnie się wydaje ,że ciągle mam te dwadzieścia latek. Pokazuję nasze wypociny przy drzwiach do piwnicy, wyszło tak Zawiasy, klamka i cały zamek były naprawiane przez męża , drzwi zostały podcięte i teraz normalnie się zamykają. A było tak Edytowane 16 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 16.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 To nie latka, tylko punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Przyjemnie schrupać na przykład świeżą marchewkę nawet jak jest pokrzywiona i nieduża za to jak paaaaaaaaachnie i ma smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Własna smaczna marcheweczka i rzodkiewieczka , mniam:p oraz pomidorki koktajlowe, mniam. Edytowane 16 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 16.05.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Drzwi wyglądają świetnie, a klamka fantastyczna! Uwielbiam takie autentyczne perełki, jednak patrząc na zdjecie drzwi i schodów, wciąż widze je białe:wave: A co to za gwoździe czarne wbiliście w te drzwi? Bardzo mi sie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Mnie też podobają się takie białe schody, pewnie kiedyś takie sobie zrobię , jednak na razie chcę nacieszyć się takimi naturalnymi. Gwiździe też są stare oryginalnie i zawijane z drugiej strony. Potraktowałam je czarnym "Hemarajdkiem". Biały, lekko postarzany robię mój wieszak- do białych szafek na buty będzie jak znalazł. Edytowane 16 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nasze doczyszczone belki, najpierw był chaos potem lekki strach później nadzieja i wielki kurz światełko w tunelu i prawie koniec:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Moja przyszła kuchnia Edytowane 16 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Choć już nie raz poznałam Wasze możliwości, to nadal nie mogę wyjść z podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Wystarczy mieć chęci , jak na razie to dużo ich mamy , ale czasem głową muru nie przebijesz. Ostatnio pisałam do męża podanie o urlop , niestety nie przyjął podania:( Edytowane 16 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.05.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 W ramach relaksu zajmuję się ogrodem. Chociaż uważam, że praca w ogrodzie ( tak zapuszczonym jak nasz) do najlżejszych nie należy. W tym roku prawie z każdej strony rośnie rzepak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.05.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ...drzwi do piwnicy są boskie:cool: a warzywka z własnego ogródka smakują najlepiej na świecie - wiem coś o tym;) poza tym na mnie praca w ogródku działa niezwykle relaksująco ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.05.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Czas podłączyć oczyszczalnię, jak widać na zdjęciu jest ona oddalona od domu dość daleko oraz czywiście oryginalny kabel jest za krótki o jakieś 9 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.05.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Mój sprzęt wygląda tak, może to nie cud techniki ale ważne by mieć na czym gotować, bo w tej chwili to nic nie mamy , jedynie na stanie mam dwie lodówki Sprzęt firmy Zelmer a lodówka do zabudowy jakaś tam.... jak pisałam wcześniej nie ma dla mnie jakiegoś szczególnego znaczenia ważne ,że klasa energetyczna AAA+. Niestety budżet się kurczy w zastraszającym tempie i nie starczy na kawiarkę Edytowane 17 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 18.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 wczoraj zupełnie przypadkiem natknęłam się na Wasz wątek i oniemiałam z zachwytu.. gratuluję wytrwałości i trzymam kciuki. Sama rzuciłam się na głęboką wodę, na początku też szukaliśmy z mężem klimatycznego poniemieckiego domu do remontu, ale ostatecznie sprzedaliśmy nasz dotychczasowy dom, kupiliśmy fantastyczną działkę na wsi, z dala od miasta ale z dobrą komunikacją, właśnie kończą nam ściany na parterze... dotychczasowy dom musimy opuścić do połowy lipca, tak więc ekipa dwoi się i troi, żebyśmy mogli jak najszybciej zamieszkać.. a Twoje schody są przepiękne. moja mama w taki sposób odkryła (pod 7-mioma warstwami farby olejnej i innego świństwa), jakie mamy fantastyczne drzwi wewnętrzne.. a cegła..sama planuję mieć dom w takim klimacie, np klatkę schodową chciałabym mieć w mniej więcej takim stylu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.05.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Kapsl witam u siebie i zapraszam jak najczęściej. Bardzo mi (nam) miło ,że zagląda do nas ktoś nowy . Ja tylko poproszę o trzymanie kciuków bo przyda się na pewno. Zdjęcie to również kiedyś widziałam oraz inne z tego domu, pięknie. U nas na tapetę dziś poszła oczyszczalnia i znając nasze zezowate szczęście to jutro trzeba strzelić małą poprawkę poziomów. Zostanie jeszcze tylko obsypać piachem ,uff na szczęście jeszcze go trochę mamy, zakopać kabel i koniec roboty. W późniejszym czasie zajmiemy się dodatkowym zbiornikiem na wodę. Pracuję nad stolikiem/blatem do łazienki i jaki mnie wkq... ogarnął jak po nałożeniu (wczoraj) trzeciej warstwy lakieru pokazały się na nim bąble:-x . Tak więc ponownie został dziś wyszlifowany i polakierowany. Doczytałam się na tym lakierze ,że lakieruje się tylko dwa razy , ciekawe zjawisko . Jestem trochę rozczarowana, bo po lakierowaniu moje jasne drewno ściemniało:( za to mojemu mężowi podoba się bardziej. Mój stolik - tu jeszcze przed lakierowaniem i po małej modyfikacji wygląda tak (obok jest wnęka na pralkę) Edytowane 18 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 18.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 pięknie Ci wyszedł ten stolik:) ja też mam mnóstwo rzeczy z tzw, odzysku, np dwa fantastyczne stojaki po starych Zingerach, w przyszłym tygodniu zamierzam je wytargać z piwnicy i powalczyć z rdzą, ale mam tyle rzeczy na głowie, że nawet nie mam czasu zrobić tabliczki z adresem.. pewnie przeznaczę na to cały weekend.oczyszczalnię w tym tygodniu powinniśmy kupić, a ja oczywiście nie wiem nadal jakiej firmy..a Wy jaką macie? My też mamy wysoki poziom wód i bierzemy biologiczną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.05.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Oczyszczalnia biologiczna firmy Eko-pol (cenowo byli atrakcyjni) , taką oczyszczalnię użytkują znajomi już od półtora roku i są zadowoleni. Chociaż my ją mamy też od półtora roku to jeszcze nie mieliśmy okazji jej dokończyć . Oczyszczalnia to straszny wydatek, bo do ceny samego ustrojstwa trzeba doliczyć koparkę, rury i piach, a że nasza jest daleko od domu to koszta są wielkie i jak do tej pory chyba największe. Mój stolik powstał ze starych drzwi i starych belek Edytowane 18 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.05.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) My mamy dość dziwną wizję co tu można zrobić fajnego z bardzo starych rzeczy lub z rzeczy z których nic nie można zrobić i tak sobie wymyśliliśmy stolik ze starego pieńka do rąbania drewna (odziedziczony , był w stodole). Jesteśmy w trakcie czyszczenia , ale dużo pracy czeka nas jeszcze przy nim, bo po pierwsze należy go oczyścić i sporo wyrównać by położyć na wierzch szkło. Edytowane 18 Maja 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartAss77 19.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tak jak dziennik Alladyn71 jeden z lepszych watkow na forum muratora, a gdzie tam żle piszę :) Twój i Alladyn71 najlepsze,najciekawsze na calym forum tyle ciezkiej pracy tyle do podziwiania i pomysłów kopalnia. Serdecznie pozdrawiam i jak zwykle niecierpliwie czekam na nowe wpisy;) PS najładniejsze schody jakie widziałam ale tyle ciezkiej pracy włozone nic dziwnego siedze i ogladam z otwarta buzią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.05.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja też, ja też mam warzywniak - chwalipięta ze mnie - prawda? Własna oczyszczalnia to bardzo fajny wynalazek. Jednak nie zazdroszczę kosztów. Mnie, na szczęście takie ominą, bo jestem podłączona do kanalizy miejskiej. Ale, nie wiem jeszcze, w jakim stanie jest moja kanaliza i czy przypadkiem się kiedyś nie okaże, że będę musiała wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts