kubel30 09.06.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Przyjechały moje panele ....i co tu dużo mówić . No dobrze powiem tak same panele są nawet ... ładne z jasną fugą, ale niestety odbiegają od mojej wizji i do niczego mi nie pasują na dole. Gryzą się z moimi nowymi krzesłami i ścianą ceglaną, nie będą pasować do blatu w kuchni i do parapetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.06.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 To masz teraz zagwozdkę.... a nie da się ich zamienić na inne Uproś sprzedawcę o jeden panel na wzór i dopiero gdy taki przymierzysz w domu zdecydujesz się na zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 09.06.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Oj zupełnie mi się nie opłaca ich zwracać. Sęk w tym , że one same w sobie mi się podobają tylko jakoś na dół mi nie pasują . A skoro na dół nie pasują to może dam je na górę , tylko będę musiała jeszcze domówić 10 m2 . Muszę sprawy jakoś połączyć by nie być stratną na dowozie, więc u tego samego sprzedawcy wezmę inne panele na dół. Uff do doopu jest kupować w ciemno , choć pierwszy raz mnie to spotkało i teraz mam problem. Fakt tak szybkiej dostawy nigdy nie miałam, panele są owszem szare ale z przebłyskami sinizny lub lekkiej śliwki i to mnie drażni. Popatrzcie sami może się czepiam , a wyglądają one tak ( rozłożone bez spinania na klikach) Czepiam się Edytowane 9 Czerwca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.06.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Na zdjęciach źle nie wyglądają chyba się czepiasz, a pełnię koloru i tak zobaczysz dopiero gdy poustawiasz meble i zawiesisz zasłony... i chyba od koloru zasłon, zmiennego przez padające słońce, zależeć będzie ich ostateczny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 10.06.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o kolorystykę paneli, to nie wiem - ekran monitora potrafi wprowadzić w błąd - ale, czy one aż tak strasznie wyglądają? no, nie wiem... "kawałek" podłogi, to tylko kawałek - inaczej te panele będą się prezentować, kiedy będą rozłożone po całości (a przynajmniej, na większej płaszczyźnie). Kurcze, jesteś przydładem, dlaczego osobiście "boję się" robić tego typu zakupy przez Internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 10.06.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Panele są piękne..... widziałam je na żywca, ale też mi coś nie za bardzo pasują na dół do Ciebie ( ten szary przy większej powierzchni wpada mi w róż.... ), widziałam panele bardziej wpadające w biel i oczywiście szary też jest . W bieli jakoś mi bardziej odpowiada do tych Waszych cegiełeł, schodów i ogólnie całości . Ja dałabym te panele, które masz na góre..... Mimo zmagać z panelami to... jest już tak C U D N I E u CIEBIE/WAS, że mogłabym od zaraz przeprowadzić się do Waszej "Wichury" Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 10.06.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Witaj,mnie się osobiście panele nie gryzą, na zdjęciu z krzesełkiem i ścianą wyglądają bardzo ładnie. No ale to na zdjęciu...Poza tym wnętrze ma się podobać Tobie. Może ułóż sobie roboczy fragment podłogi, pooswajaj się z nim, a jak nic z tego nie wyjdzie to na górę z nimi. A tak w ogóle to pięknie u Was, słów brakuje aby podziw opisać dla pracy włożonej w odnowienie:wave: . Pozdrawiam:) Edytowane 10 Czerwca 2011 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 10.06.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dla mnie też nie wygląda to źle. Wszystko zależy teraz od dodatków. Może właśnie wyjdzie ci lepiej niż zamierzałaś Czasami takie "katastrofy" okazują się prawdziwymi perełkami. Mi też się kilka przydarzyło a teraz myśle, że tak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remont 10.06.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ... oj, pozachwycalam sie i powzdychalam jak pieknie u Was! Ja juz bym pragnela byc choc w polowie Waszej drogi... Panele, no coz trudno powiedziec tak z odleglosci i przez ekran... musicie sami chyba zdecydowac.Ale i tak podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.06.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Kochani dzięki za odzew w sprawie paneli. Faktycznie panele mają lekko śliwkowo-różową poświatę, są lekko mleczne i świetnie będą pasowały na górę. Postanowiliśmy na dół zamówić inne, ale żeby znów się nie pomylić zamówiłam próbkę dwóch innych paneli. Jedne to te białe drapane a drugie to naturalna pinia. W związku z tym ,że znów będziemy zamawiać panele u tego samego sprzedawcy walczę o mały rabacik - tak na poprawę humoru Jak mój mąż zobaczył moją minę po przyjeździe paneli to wiedział od razu co to oznacza. Gdyby nie cegła i parapety , które mają być z tego samego drewna co schody to panele zostałby na dole , bo naprawdę są ładne. Tylko jaki ja przeżyłam szok jak zobaczyłam te przebarwienia ... Nastawiłam się na szarości a tu taka niespodzianka. Pewnie wszystko będzie wyglądać lepiej jak pomaluje się ściany , powiesi się firanki itd. ... już nie mogę się doczekać taka babska strona mojej osoby. Kardamina uwierz mi to był przypadek i nie do końca taki straszny, bo na upartego mogłabym je zostawić na dole. Wszystkie większe rzeczy zamawiamy przez neta i jak do tej pory to jesteśmy finansowo na plusie , bo co tu ukrywać w necie jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 11.06.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 To prawda, jest taniej - czasem sporo taniej. A, że faktury vat nie ma!?! cóż... one teraz są zbedne, bo US i tak teraz nie daje zwrotów za remont. uszzz... dziadoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Kardamina, kupując przez internet w legalnej firmie dostajesz fakturę bez problemu (kupowałam komin, okna dachowe, kaloryfery i wiele innych rzeczy - zawsze z fakturą) a jak chcesz zwrot z US to też dostaniesz tylko musisz wypełnić WZM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.06.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 My kupujemy zawsze na fakturę i nie ma problemów. Z tego co wiem nadal są zwroty , bo sami je robimy. Szukaj a na pewno będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 11.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Ku..... r by zapiał !!!! dowiadywałam się i dopytywałam o zwroty - to szanowny pan "wytłumaczył mi", iż takowych już nie ma. Są jedynie te rozpoczęte znacznie wcześniej teraz już zgłupłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 11.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Wiem, że kiedy kupuję "w legalnej firmie" to nie powinno być oszustwa. te legalne firmy nie bawią się w kołowanie kupujących - im się to nie opłaca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.06.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Mówimy o zwrocie różnicy vat-u , bynajmniej ja:) . Możesz w ten sposób odzyskać 15% vat- u na niektóre produkty, lista jest na stronie Ministerstwa Finansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 ... ja też mówię o tym samym;)Kardamina - polecam małą lekturkę:http://www.podatkirachunkowosc.bdo.pl/biuletyn/51/vat-i-akcyza/zasady-zwrotu-podatku-vat-za-materialy-budowlane.htm czeka się do pół roku od złożenia wniosku ale warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 11.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Panele ekstra!! Fakt jednak, że mi tez nie do końca pasuja do Twoich cegieł i fotela. Według mnie dajcie je na góre. Niezłe tempo macie, kiedy planujecie zamieszkać?? Kurcze ja na takim etapie pewnie bym juz mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.06.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Oj Dankan ja to tam już mieszkam z mężem, ale dzieci z dziadkami sprowadzamy w wakacje. Taką mamy nadzieję, ale już wiemy ,że lipiec odpada - nie wyrobimy się Można sobie planować a i tak nici z tych planów. I za dużo się tam dzieje , wszędzie jest brudno , nie ma jeszcze ciepłej wody , nie ma jeszcze sufitów... och dużo pracy przed nami. Planujemy na jutro wylać podłogę w łazience nr2 , takie mamy zacne plany. A cholerna trawa wciąż rośnie . Już mam jej dosyć ,mąż się ze mnie śmieje ,że jestem maruda a ja ,że można kosić to nasze pole przez okrągły miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 11.06.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Ja mam 190 cm a w niektórych miejscach trawa mnie przerosla!! Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts