Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już jestem :yes: Niestety na długi weekend nigdzie nie pojechaliśmy bo robota nas goni okruuuutnie. Szkoda czasu a do tego pogoda nie rozpieszcza.

Tak jak pisałam wcześniej męczymy się nad sufitami ,a ja do mojego wieszaka robię donice - taka twórczość z nudów.

Moja nowa podłoga przyjechała z czego jestem niezmiernie szczęśliwa, za to nie byliśmy szczęśliwi jak musieliśmy znów nosić tyle paczek . Do odbioru mamy drzwi w poniedziałek, brakuje nam jeszcze grzejników . Musimy zamówić dość niskie bo 50 , oczywiście muszą być droższe od normalnych bo jakże inaczej:bash:

Niebo

DSC_0002.JPG

DSC_0006.JPG

piekło

DSC_0107.JPG

podłoga :) taka zwykła a cieszy

DSC_0104.JPG

DSC_0106.JPG

Moje drzwi już są wyszlifowanie , zaimpregnowanie i wczoraj zaolejowane . Jestem zadowolona, teraz trzeba wymyślić stelaż na którym na się opierać to moje przyszłe lustro. Donice to podstawa od naszego starego rozebranego pieca . Są bardzo ciężkie i przy myciu jedną podstawę rozbiłam :eek: ,ale to nic teraz mam jedną dużą trzykomorową donicę i dwie małe ( w trakcie malowania )

DSC_0110.JPG

DSC_0112.JPG

tak wyglądały drzwi po zakupie domu

100_7286.JPG

moje donice

DSC_0130.JPG

DSC_0128.JPG

DSC_0131.JPG

z tego pieca

100_9365.JPG

100_7336.JPG

Edytowane przez kubel30

Kochana, zdaje się że trafił Ci się prawdziwy skarb :) nie jestem pewna na 100% ale drzwi i schody masz prawdopodobnie dębowe :) kiedyś próbowałam takie wyczyścić - trwało to i trwało, mimo że gabarytowo były o wiele mniejsze :) ale w końcu się udało - liczy się efekt ;) Gratuluję pomysłu z donicami :) czyżby sufit miał być podwieszany? Wytrwałości życzę i pozdrawiam :)

Dębowe...no to niezły skarb by się trafił. Chciałabym by na temat drzewa wypowiedział się jakiś fachowiec od drewna, ale jak widać ani widu ani słychu:( .Cóż my możemy sobie gdybać , ale to nie zmienia faktu ,że wyglądają pięknie. Wyszlifowałam podstawę pod niego ze starego parapetu , jutro przy odrobinie szczęścia uda się wydrążyć specjalny rowek w którym mogłyby być zakotwiczone.

Kupiłam sobie kwiatka , a co ... a po minucie już nie pamiętałam ich nazwy... ogrodniczka ze mnie nijaka.

DSC_0007.JPG

DSC_0005.JPG

No ogrodniczki a co to za odmiana?

DSC_0031.JPG

DSC_0028.JPG

A teraz drzwi , może ktoś coś powie na ich temat

DSC_0002.JPG

DSC_0003.JPG

I ogrodowo jeszcze raz , sypie się kora ... o matko już poszło pięć dużych worów i wciąż mało

DSC_0024.JPG

DSC_0014.JPG

A dlaczego skupiłam się na tym kawałku ? Chociażby dlatego, że taki mam widok z kuchni, no skoro nie widać ludzi to chociaż na kwiatki popatrzę:)

DSC_0034.JPG

Carownico sufit podwieszany będzie.

Gosiek wiedziałam ,ze mogę na Ciebie liczyć , dzięki :)

Faktycznie przypomniałaś mi teraz to przetacznik ( tak było na tabliczce), oj piękny on ,były jeszcze niebieskie chyba się skuszę.

A ta lilia rosła sobie cichutko pod domem , dość dziwnie wygląda jak zaczyna "kiełkować" na wiosnę. Z ziemi wychodzą takie małe szyszeczki, później jak osiągnie już znaczną wysokość ma pączki ,a na tych pączkach mały meszek jak pajęczyna. Moja teściowa uparcie twierdzi,że to jakiś przędziorek czy jakoś tak i z uporem maniaka chce mi ją pryskać jaką chemią . Tylko ,że nic się z tą lilią nie dzieje złego , bo ten meszek jak kwiaty się rozwiną znika. Co to może być? Może ma rację, w końcu parę wiosen ma więcej na karku niż ja.

A tak się zastanawiam jak pakują kwiaty sprzedawcy z neta jak kupujecie ( może ktoś ma doświadczenie ).

Lecę dziś dalej kosić trawę :)

ja mam pół ogrodu z internetu i sklepów wysyłkowych i w sumie tylko 3 razy zdarzyło mi się, że było coś nie tak z roślinami. jak na moje oko to Twoje piękne drzwi są z dębu, lustro będzie się wspaniale prezentowało. ja ze swoimi drzwiami ze starego domu wojowałam kilka miesięcy i też przeznaczyłam je na lustro, ale póki co nadal są jeszcze drzwiami... a i panele są suuuper :) pozdrowienia i udanej niedzieli :)

Może licencjonowanym fachowcem nie jestem, ale pracuję z drewnem od bardzo dawna i ze zdjęć to dla mnie dąb :yes: przetacznik w ogrodzie bardzo ładny - może nie będzie tak źle i się utrzyma, niebieski też musi ślicznie wyglądać więc trzymam kciuki żeby można go było dokupić :)

A ja jestem ,,licencjonowanym" fachowcem (Leśnik i Drzewiarz). I na pewno nie jest to dąb . Na podstawie zdjęć na pewno jest to drewno iglaste . Stawiam na sosnę chociaż z bliska mogło by się okazać że zdjęcia przekłamują i mamy do czynienia z modrzewiem lub daglezją .

A ja jestem ,,licencjonowanym" fachowcem (Leśnik i Drzewiarz). I na pewno nie jest to dąb . Na podstawie zdjęć na pewno jest to drewno iglaste . Stawiam na sosnę chociaż z bliska mogło by się okazać że zdjęcia przekłamują i mamy do czynienia z modrzewiem lub daglezją .

Drzwi czy schody???

Podglądam codziennie :yes: nic nie piszę ponieważ nie mogę szczęki podnieść z podłogi :jawdrop::no: jesteście moimi guru.....bardzo fajnie wszystko wyszło nie będę wymieniać co mi się podoba ponieważ WSZYSTKO jest cudnie piękne i w moim klimacie :D......

Co do drzwi to też stawiam na jakieś drzewo iglaste ( nie jestem fachura w tej dziedzinie,ale mam podobne usłojenia na naszych sosnowych ;) ).

Ogródek pięknieje z dnia na dzień , a przetacznika odrapię od Ciebie jak można :lol2:

Dzisiaj też mieliśmy pracowitą niedzielę ( pomalowaliśmy sypialnię, kominek drewniany znaczy się atrapę kominka na biało z widocznymi słojami... te nasze dwa dzieła malarskie wyszły super....;) ) nie odbyło się jednak bez porażki.... pomalowałam nakastlik...i tu na całej linii wyszedł beznadziejnie :( muszę go przeczyścić papierem ściernym i jeszcze raz pociągnąć lakiero-bejcą....zobaczę co tym razem wyjdzie ( mam jednak nadzieję ,że będzie o.k )......

Edytowane przez Juszczakówka

Dzisiaj też mieliśmy pracowitą niedzielę ( pomalowaliśmy sypialnię, kominek drewniany znaczy się atrapę kominka na biało z widocznymi słojami... te nasze dwa dzieła malarskie wyszły super....;) ) nie odbyło się jednak bez porażki.... pomalowałam nakastlik...i tu na całej linii wyszedł beznadziejnie :( muszę go przeczyścić papierem ściernym i jeszcze raz pociągnąć lakiero-bejcą....zobaczę co tym razem wyjdzie ( mam jednak nadzieję ,że będzie o.k )......

Lecę do Ciebie kobito , bo ciekawa jestem:yes: a i na pewno będzie wszystko ok.

Edytowane przez kubel30