zosik 21.06.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Starsi ode mnie mawiają - nie wkładaj palców między drzwi, bo ci je przytrzasną... znam takiego, co włożył i ma przytrzaśnięte Kadamina no sama się podłożyłaś, a ja musiałam to wykorzystać, po prostu musiałam hihihihhi mam nadzieję, że się nie gniewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 24.06.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 dżizas, co tu tak ucichło halllllllllllloooooooooooooooooooooo jest tu kto? Pewnie wszyscy na długi weekend wyjechali, albo robią coś pożytecznego, tylko ja durna siedzę przed kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.06.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Już jestem Niestety na długi weekend nigdzie nie pojechaliśmy bo robota nas goni okruuuutnie. Szkoda czasu a do tego pogoda nie rozpieszcza. Tak jak pisałam wcześniej męczymy się nad sufitami ,a ja do mojego wieszaka robię donice - taka twórczość z nudów. Moja nowa podłoga przyjechała z czego jestem niezmiernie szczęśliwa, za to nie byliśmy szczęśliwi jak musieliśmy znów nosić tyle paczek . Do odbioru mamy drzwi w poniedziałek, brakuje nam jeszcze grzejników . Musimy zamówić dość niskie bo 50 , oczywiście muszą być droższe od normalnych bo jakże inaczej:bash: Niebo piekło podłoga taka zwykła a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.06.2011 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Moje drzwi już są wyszlifowanie , zaimpregnowanie i wczoraj zaolejowane . Jestem zadowolona, teraz trzeba wymyślić stelaż na którym na się opierać to moje przyszłe lustro. Donice to podstawa od naszego starego rozebranego pieca . Są bardzo ciężkie i przy myciu jedną podstawę rozbiłam ,ale to nic teraz mam jedną dużą trzykomorową donicę i dwie małe ( w trakcie malowania ) tak wyglądały drzwi po zakupie domu moje donice z tego pieca Edytowane 25 Czerwca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carownica 25.06.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Kochana, zdaje się że trafił Ci się prawdziwy skarb nie jestem pewna na 100% ale drzwi i schody masz prawdopodobnie dębowe kiedyś próbowałam takie wyczyścić - trwało to i trwało, mimo że gabarytowo były o wiele mniejsze ale w końcu się udało - liczy się efekt Gratuluję pomysłu z donicami czyżby sufit miał być podwieszany? Wytrwałości życzę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.06.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Dębowe...no to niezły skarb by się trafił. Chciałabym by na temat drzewa wypowiedział się jakiś fachowiec od drewna, ale jak widać ani widu ani słychu:( .Cóż my możemy sobie gdybać , ale to nie zmienia faktu ,że wyglądają pięknie. Wyszlifowałam podstawę pod niego ze starego parapetu , jutro przy odrobinie szczęścia uda się wydrążyć specjalny rowek w którym mogłyby być zakotwiczone. Kupiłam sobie kwiatka , a co ... a po minucie już nie pamiętałam ich nazwy... ogrodniczka ze mnie nijaka. No ogrodniczki a co to za odmiana? A teraz drzwi , może ktoś coś powie na ich temat I ogrodowo jeszcze raz , sypie się kora ... o matko już poszło pięć dużych worów i wciąż mało A dlaczego skupiłam się na tym kawałku ? Chociażby dlatego, że taki mam widok z kuchni, no skoro nie widać ludzi to chociaż na kwiatki popatrzę Carownico sufit podwieszany będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 różowe kłosy - to najprawdopodobniej przetacznik kłosowy http://sadzonki.abc24.pl/?kat=19304&pro=290249 lilia wygląda na Lilium martagon http://www.sklepogrodnik.pl/lilia-zlotoglow-lilium-martagon-cebula.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Gosiek wiedziałam ,ze mogę na Ciebie liczyć , dzięki Faktycznie przypomniałaś mi teraz to przetacznik ( tak było na tabliczce), oj piękny on ,były jeszcze niebieskie chyba się skuszę. A ta lilia rosła sobie cichutko pod domem , dość dziwnie wygląda jak zaczyna "kiełkować" na wiosnę. Z ziemi wychodzą takie małe szyszeczki, później jak osiągnie już znaczną wysokość ma pączki ,a na tych pączkach mały meszek jak pajęczyna. Moja teściowa uparcie twierdzi,że to jakiś przędziorek czy jakoś tak i z uporem maniaka chce mi ją pryskać jaką chemią . Tylko ,że nic się z tą lilią nie dzieje złego , bo ten meszek jak kwiaty się rozwiną znika. Co to może być? Może ma rację, w końcu parę wiosen ma więcej na karku niż ja. A tak się zastanawiam jak pakują kwiaty sprzedawcy z neta jak kupujecie ( może ktoś ma doświadczenie ). Lecę dziś dalej kosić trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Tylko raz kupiłam w necie clematisy, ale przywieźli mi do mieszkania... w siatkach reklamówkach ale wiedziałam o tym i od razu jechałam z nimi wsadzić je w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Cholerka właśnie doczytałam ,że ten mój przetacznik lubi suchą glebę .... nie dobrze ... to ma marne szanse na przeżycie. Chyba się wstrzymam z zakupem tego niebieskiego , zobaczę co się stanie z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 My kiedyś zakupiliśmy roślinki z allegro do akwarium, owszem przyjechały w styropianowych pudełkach ale takie marne ,że szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Kupuj u sprawdzonych dostawców (mało negatywów i dużo dobrych ocen). albo w sklepach internetowych z długim stażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 26.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ja mam pół ogrodu z internetu i sklepów wysyłkowych i w sumie tylko 3 razy zdarzyło mi się, że było coś nie tak z roślinami. jak na moje oko to Twoje piękne drzwi są z dębu, lustro będzie się wspaniale prezentowało. ja ze swoimi drzwiami ze starego domu wojowałam kilka miesięcy i też przeznaczyłam je na lustro, ale póki co nadal są jeszcze drzwiami... a i panele są suuuper pozdrowienia i udanej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 26.06.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Drzwi są piękne, a z czego to postaram się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carownica 26.06.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Może licencjonowanym fachowcem nie jestem, ale pracuję z drewnem od bardzo dawna i ze zdjęć to dla mnie dąb przetacznik w ogrodzie bardzo ładny - może nie będzie tak źle i się utrzyma, niebieski też musi ślicznie wyglądać więc trzymam kciuki żeby można go było dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 26.06.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Może licencjonowanym fachowcem nie jestem, ale pracuję z drewnem od bardzo dawna i ze zdjęć to dla mnie dąb przetacznik w ogrodzie bardzo ładny - może nie będzie tak źle i się utrzyma, niebieski też musi ślicznie wyglądać więc trzymam kciuki żeby można go było dokupić A ja jestem ,,licencjonowanym" fachowcem (Leśnik i Drzewiarz). I na pewno nie jest to dąb . Na podstawie zdjęć na pewno jest to drewno iglaste . Stawiam na sosnę chociaż z bliska mogło by się okazać że zdjęcia przekłamują i mamy do czynienia z modrzewiem lub daglezją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A ja jestem ,,licencjonowanym" fachowcem (Leśnik i Drzewiarz). I na pewno nie jest to dąb . Na podstawie zdjęć na pewno jest to drewno iglaste . Stawiam na sosnę chociaż z bliska mogło by się okazać że zdjęcia przekłamują i mamy do czynienia z modrzewiem lub daglezją . Drzwi czy schody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Oj gorąco tu u nas gorąco - my chętnie posłuchamy. No tak miałam zrobić rowa w tym moim parapeciku i nie zrobiłam ... ech te plany , za to mam piękny skoszony "trawnik". A co tam trawnik mam skończoną ścianę w kuchni:rotfl: jest teraz pięknie zielono. i przymiarka parapeciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 26.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Podglądam codziennie nic nie piszę ponieważ nie mogę szczęki podnieść z podłogi jesteście moimi guru.....bardzo fajnie wszystko wyszło nie będę wymieniać co mi się podoba ponieważ WSZYSTKO jest cudnie piękne i w moim klimacie ...... Co do drzwi to też stawiam na jakieś drzewo iglaste ( nie jestem fachura w tej dziedzinie,ale mam podobne usłojenia na naszych sosnowych ). Ogródek pięknieje z dnia na dzień , a przetacznika odrapię od Ciebie jak można Dzisiaj też mieliśmy pracowitą niedzielę ( pomalowaliśmy sypialnię, kominek drewniany znaczy się atrapę kominka na biało z widocznymi słojami... te nasze dwa dzieła malarskie wyszły super.... ) nie odbyło się jednak bez porażki.... pomalowałam nakastlik...i tu na całej linii wyszedł beznadziejnie muszę go przeczyścić papierem ściernym i jeszcze raz pociągnąć lakiero-bejcą....zobaczę co tym razem wyjdzie ( mam jednak nadzieję ,że będzie o.k )...... Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 26.06.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Dzisiaj też mieliśmy pracowitą niedzielę ( pomalowaliśmy sypialnię, kominek drewniany znaczy się atrapę kominka na biało z widocznymi słojami... te nasze dwa dzieła malarskie wyszły super.... ) nie odbyło się jednak bez porażki.... pomalowałam nakastlik...i tu na całej linii wyszedł beznadziejnie muszę go przeczyścić papierem ściernym i jeszcze raz pociągnąć lakiero-bejcą....zobaczę co tym razem wyjdzie ( mam jednak nadzieję ,że będzie o.k )...... Lecę do Ciebie kobito , bo ciekawa jestem:yes: a i na pewno będzie wszystko ok. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts