Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stulatek Kubelków

kubel30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łatwo wcale , ale dałam jakoś radę . Jak pisałam wcześniej jedną lutownicę wykończyłam i tą robiło się nieźle, później musiałam się poratować lutownicą jakąś przedpotopową 20-letnią . Ta była niewygodna i kiepsko się nią wypalało. Muszę wypróbować sposobu Juszczakówki i ściągnę od Niej napis i też postawię na blacie w kuchni ... a co ... podoba mi się ...bardzo:)

[...] Albo jeszcze inaczej wylejemy lodowisko tak jak Juszczkówka :) - dobrze pamiętam?

Bardzo dobrze pamiętasz :yes:

Co do pogody to jakaś masakra w piątek mieliśmy 6 st., w sobotę 7 szt,, a dzisiaj temp. podskoczyła aż do 10 st...... i cały czas pada deszcz, a do tego wieje zimny wiatr.....:cry: Tatry całe w śniegu.... mąż się cieszy i mówi, że w tym roku będzie szybciej wylewał lodowisko jak tak dalej będziemy mieli takie gorące lato :mad:

Moja droga super wyszła Ci ta tabliczka :yes: też muszę spróbować lutownicą ( może być taka jaką się lutuje cyną ? ), tylko też odrysuję litery wycięte z papieru i będę powoli wypalać.....

Łatwo wcale , ale dałam jakoś radę . Jak pisałam wcześniej jedną lutownicę wykończyłam i tą robiło się nieźle, później musiałam się poratować lutownicą jakąś przedpotopową 20-letnią . Ta była niewygodna i kiepsko się nią wypalało. Muszę wypróbować sposobu Juszczakówki i ściągnę od Niej napis i też postawię na blacie w kuchni ... a co ... podoba mi się ...bardzo:)

Właśnie też tak podejrzewałam, że łatwo wcale nie jest, ale efekt fajny i trwałe :yes:

Ściągaj do woli już jestem ciekawa efektu końcowego :yes::D, a jaki napis chcesz zrobić ? Ja jak pozwolisz ściągnę od Ciebie "witamy" tylko powieszę go na zewnątrz domku.

Jakbym usłyszała z ust dziecka " kocham ten domek" to naładowałabym baterie na następne kilka miesięcy......wiem czasami są chwile załamania ( ale na szczęście mało ich jest ) więcej jest pozytywu i radości , że tak pięknie odnawiacie, budujecie, tworzycie WASZ DOM i zdecydowanie lepiej jest samemu coś stworzyć. Tak jak napisała kardamina wszystko rodzi się w bólach :yes:, ale bóle zapominasz ( Twoje słowa :yes: ) pozostają wspomnienia przy trzasku ognia w kominku z lampką wina w ręku.......

Edytowane przez Juszczakówka

Ściągaj :D , bierz co chcesz - ja od Ciebie , Ty ode mnie i wszyscy zadowoleni.

Oczywiście to była zwykła lutownica do cyny , jednak trzeba to robić powoli bo inaczej przepalisz ją. Ja chciałam raz dwa i się doigrałam.

Mój napis ma docelowo też wylądować na ganku , teraz był przyczepiony do belki tylko do zdjęcia :yes: Zrobiłam jeden błąd i pokazałam tą tabliczkę dzieciaczkom i co teraz muszę zrobić? - oczywiście tabliczki z ich imionami i mają zawisnąć przed wejściem do ich pokoi. Więc dobra mamusia wyszlifowała już drewienko i ołóweczkiem napisała imiona . Resztę roboty zostawiłam na jakąś lukę czasową.

Maluchy faktycznie jak coś powiedzą to tak od serca ,że aż miło .

Och ja ja zazdroszczę tych gór , oczywiście w pozytywnym znaczeniu i zimą i latem są piękne, mogłabym siedzieć i gapić się na nie .

Dobry wieczór wszyskim obecnym :)

mam niezły zgryz..porwałam się trochę z motyką na słońce i zapragnęłam mieć drewnianą skrzynkę na listy. Własnoręcnzie zrobioną... dechy już mam, ale brakuje mi natchnienia, jakiegoś pomysłu, żeby ta skrzynka jakoś wyglądała i spełniała swoją funkcję...może ktoś z Was natknął się kiedyś przypadkiem na takie "cudo"? poradźcie mi,proszę, jak to można zrobić?

drewniana skrzynka pocztowa - na takie hasło wujek google pokazuje różności

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSH_pe7c9RZmvM1hyOsVpcJKphKeujkcNFVZmRtQL6P8j9sdHHW

http://us.123rf.com/400wm/400/400/loganot/loganot1011/loganot101100016/8241856-drewniane-skrzynki-pocztowej.jpg

a tu więcej nie koniecznie drewnianych ale zainspirować mogą ;)

http://pl.photaki.com/pictures-skrzynek-pocztowych-p2

Edytowane przez Gosiek33

Kapselku prace idą do przodu, tylko nie tak szybko jakbym chciała , a że jak z tych szybkich jestem to wydaje mi się ,że wszystko idzie jakoś wolno.

Padam ostatnio na me lico :roll: , rąk nie czuję ani krzyża , a wszystko przez to ,że postanowiłam pomóc mojemu mężowi przy sufitach. Zabrałam się za łączenie płyt klejem gipsowym. Ojjj to nasakryczne zajęcie dla baby, stoisz cały dzień na drabinie z rękoma w górze i jeszcze musisz (to znaczy ja muszę) nakładać dokładnie ( ja tak nakładam), bo to cholerstwo jak zaschnie to na amen i trudno się szlifuje. Muszę uważać na belki , na schody i... muszę wykonać ukłon w strone tych co robią to na co dzień.

Mąż mój wypadł z obiegu na kilka dni stąd moje tak wielkie zaangażowanie .

Aha i robią się podstawy pod kominki , będą proste bez udziwnień i bajerów, bez podświetleń . W salonie postanowiliśmy dodać cegłę by wszystko ze sobą się zgrało , czyli progi i wejście do kuchni. Mam tylko nadzieję, że nie będą stały za blisko ściany :( tak je ustawiłam to tak będę mieć.

AnnieA trudno mnie powiedzieć jaki jest koszt takiego stolika, bo mnie kosztował tyle co pręty i motylki jako usztywnienie , lakier (ale już go miałam) i czarny hemarajdek . Cała reszta jest z odzysku, poszliśmy do stodoły i sru wpadły nam ręce stare beli i stare drzwi z domu.

Byłam u Ciebie na blogu i muszę stwierdzić, że klimaty mamy podobne (to samo nam się podoba) i fajne schody mieć będziesz i fajnie by było jakbyś założyła wątek na Fm, wpadałabym częściej :)

Edytowane przez kubel30

kubel30 super to Wam wyszło!!!

w ogóle podziwiam i bardzo mi się u Was podoba :)

ja mam nogi od singera na podstawę więc też pokuszę się o wyczarowanie blatu łazienkowego z odzysku :)

nie dam rady niestety ciągnąć jeszcze wątku na fm, to by było za dużo o 4 zmianę ;)

jeszcze muszę kuchnię "wyczarować' za 0zł, a mam tylko zlew bez kranu.....

Edytowane przez AnnieA

Annie teście mają kuchnię za 0zł (nooo w porównaniu do kuchni na wymiar itp.)

Stelaż drewniany z półką na środku, na to blat, zamiast drzwiczek materiał. A druga strona wymurowana z cegieł (a tych Wam pewnie nie brakuje), blat - wylany beton, a na wierzchu grafitowe stare dachówki. Naprawdę robi wrażenie, i koszt nie jest wielki :)

Annie teście mają kuchnię za 0zł (nooo w porównaniu do kuchni na wymiar itp.)

Stelaż drewniany z półką na środku, na to blat, zamiast drzwiczek materiał. A druga strona wymurowana z cegieł (a tych Wam pewnie nie brakuje), blat - wylany beton, a na wierzchu grafitowe stare dachówki. Naprawdę robi wrażenie, i koszt nie jest wielki :)

zosik a mogłabyś tak fotkę tej kuchni wkleić?