zosik 08.07.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) a chyba bym mogła, tylko nie wiem czy mogę tak wątek kubelki zaśmiecać wrzucę u siebie Edytowane 8 Lipca 2011 przez zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.07.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zosik to ja widzę ,że Ty taką dość ciepłą teściową masz (sądzę po wystroju) , bo mojej to ciężko dogodzić i wszystko co mam to jest takie dziwne . Piszę o mamie , bo jak wiecie teściowa ma z nami zamieszkać i co dziwne nawet nie wybierała paneli , tak w sumie to niczego nie wybiera. Zaufała nam i tak Jej dobrze z tym Kuchnia świetna , skromna ale bardzo ciepła i te ściany w jadali ...mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 08.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Owszem, ciepła, dobra kobieta i uwieeeeelbia takie cudaczne wystroje. Jak jej powiedziałam, że wyszperałam metalową szafkę to mówi "noo, wyczyścić, pomalować na czarno albo srebrno..." no jakby mi w głowie siedziała Ale podejrzewam, że żadna z nas nie dałaby sobie wzajemnie domu meblować i urządzać. Ja jednak idę trochę w nowoczesność, a ona w ilość gadżetów i kurzołapów Ale klimat stworzyła baaardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 10.07.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Chyba każdy z nas marzy o klimacie w domku, mamy nadzieję, że uda się go nam stworzyć i ciężko nad tym pracujemy Powstały szkielety kominków , sama wycekolowałam ścianę w kuchni i chwalę się : mucha nie siada , gładka jak pupa niemowlaka . Jestem z siebie dumna , bo tak bez doświadczenia i tak ładnie. Fiu fiu no to się pochwaliłam. Stanęły w miejscu zaś sufity , gdyż czekamy na przesyłkę łączników pojedynczych do profili. Jak porównaliśmy ceny sklepowe z tymi na allegro to szczęka opadła. Na takim głupstwie możemy zaoszczędzić dwie stówki. Dwie tam dwie tu i już na coś tam jest, tak więc czekamy. W tym czasie mój mąż zalał pierwsze klocki lego czyli komin. W salonie Drugi - w naszej przyszłej sypialni, na początku pokój dziecięcy. Tu niestety będzie komin. Przedpokój pięknieje Ups... trochę się pobrudziłam:p ale warto było A w strasznych lochach powstaje komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.07.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pięknieje ten Wasz domek niemal z każdym dniem:) Patrząc na zdjecia na poczatku wątku i te teraz don nie do poznania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 10.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Wiesz Kubel'ko, jak tak sobie czytam to, co piszesz, to wiesz do kogo Was przyrównuję? do moich znajomych, którzy się budowali 2 lata i już "na dole" mieszkają. Nie chodzi mi tu o włożoną pracę, gdyż przed jednymi i drugimi składam bardzo niski ukłon i nadal podziwiam. Chodzi mi głównie o zakup materiałów - sklepy internetowe. Ci, moi znajomi chyba prawie wszystko (tak, jak Wy) kupili przez internet. No! chyba prócz cegieł, piachu i tej wielkiej lodówy do kuchni - to chyba wszystko. Ona latała po sklepach, oglądała, sprawdzała ceny i robiła fotki, a on siadał wieczorami przed kompem i szukał w necie. Kiedyś go spytałam, czy się nie obawiał - powiedział, że tak. Zaraz po tym mi dodał - ale, jak się żeniłem z M też się bałem.... Kominki Małżonek będzie sam instalował, czy ktoś inny? - oczywiście, nie pytam tu o obudowę i obmurówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 10.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 dziennikarze z Muratora powinni napisać o Was obszerny artykuł, bo jesteście wspaniałym wzorem dla wielu setek ludzi, że można zrobić coś niemożliwego! zakochałąm się w Waszym domu, jest po prostu idealny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.07.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (...) Stanęły w miejscu zaś sufity , gdyż czekamy na przesyłkę łączników pojedynczych do profili. Jak porównaliśmy ceny sklepowe z tymi na allegro to szczęka opadła. Na takim głupstwie możemy zaoszczędzić dwie stówki. Dwie tam dwie tu i już na coś tam jest, tak więc czekamy.(...) Fakt ceny w internecie sa znacznie niższe niż w sklepach, ja też wielokrotnie sie o tym przekonałam szczególnie, ze mieszkam kilkadziesiąt kilometrów od wielkich marketów budowlanych... Ja też bardzo dużo rzeczy kupowałm przez internet, bo z przesyłka było taniej niż w naszych sklepach i tzw hurtowniach materiałów budowlanych, a najwiekszym paradoksem z jakim sie spotkałam to kaloryfery "DIAMOND"... moi hydraulicy (jako firma) kupują wszystko w zaprzyjaźnionej hurtowni po "najnizszych" cenach a ja kupiłam je jeszcze taniej a gdybym kupowała w sklepie zapłaciłabym o 1/3 więcej a to juz ładnych kilka stówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 10.07.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam się KUBELKO.Tak sobie patrze na wasza prace i bardzo podziwiam WASZ wysilek,samodzielność i wspołpracę,wielki ukłon.Męczą mnie jednak te sufity czy nie można było ich wykończyc w inny sposób(zwlaszcza,ze macie piekne drewno)?Pewnie macie swoją koncepcje przemyślaną i uzasadnioną,dlatego tylko pytam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 10.07.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Dziękujemy wszystkim za miłe słowa....bardzo:hug:Sufity .... a takie mieliśmy w zamyśle od samego początku , drewnianych nie przełknąłby mój mąż , a ja również wolę gładkie.Kominki .... robimy sami , bo to nie jest zadanie ponad nasze możliwości. Nie robimy ich po nowemu ( i może i szkoda ) tylko starym sprawdzonym sposobem. Kominkami tylko będziemy się dogrzewać w okresach przejściowych lub w chłodne dni .E tam od razu do Muratora .... my nie potrzebujemy rozgłosu w gazetach, nam jest dobrze tu i teraz z Wami:) A tak w ogóle to dobrze jest nam na tej naszej Wichurce i może dlatego wszystko nas tak cieszy. Pewnie jak wykończymy dół i wprowadzimy się już na dobre - firanki ,dywany i inne takie- to górę będziemy robić już stopniowo. Tempo mamy ostatnio zawrotne i będziemy musieli trochę zwolnić. Tak długo normalny człowiek nie wydoli . Edytowane 10 Lipca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 11.07.2011 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Zgadza się - dobra wytrzymałość fizyczna człowieka jest tylko do czasu, a Wy zaiwaniacie z remontem do przodu, że aż się kurzy za Wami. Z jednej strony to dobrze (i mnie to nie dziwi), ale z drugiej strony? Myślę, że warto się nad tym zastanowić troszkę... - to jedno, a drugie - Na pierwszej fotce jest sterta "zielonych" płyt - Czy we wszystkich pomieszczeniach takie zakładacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 E tam od razu do Muratora .... my nie potrzebujemy rozgłosu w gazetach, nam jest dobrze tu i teraz z Wami:) A tak w ogóle to dobrze jest nam na tej naszej Wichurce i może dlatego wszystko nas tak cieszy. Ale kiedy to właśnie takie remonty jak Wasze i budowanie własnymi rękami nakręcają pozytywnie do budowy domu. Co ca problem i frajda budować jak się ma dużo kasy - zauważ, że takich tu mało, bo i czym się chwalić. Wybierasz co uzgodnisz z architektem, projektantem wnętrz, projektantem ogrodów - założę się że satysfakcja z mieszkania w takim domu jest zupełnie innego rodzaju A budowy i przebudowy jak Wasza Wichura i mnie natchnęły marzeniem, że może jednak, może kiedyś, może i nam się uda i będziemy mieszkać we własnym domu a nie dusić się w ciasnym mieszkanku I tako właśnie nakręca pozytywnie ,,budowlańców" Muratora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusssia2008 11.07.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Śledzę wasz dzinnik i jestem zauroczona, sami gdzieś w ciągu tygodnia staniemy się właścicielami domku do remontu i otóż mam jedno pytanko odnośnie komina ile was wyniósł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.07.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Karamina płyty zielone tylko są w łazienkach i to tylko na suficie ( i tak na prawdę na razie w jednej ), zaś w kuchni tylko na tej ścianie. Nigdzie indziej nie mamy płyt na ścianach , ten cały stos to białe na sufity.Nad przystopowaniem zastanowimy się po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.07.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Gosiek jaka ja jełopa jestem - do tej pory myślałam ,że Wy już mieszkacie w domku. Ale jeszcze na tyle przytomna by podziękować za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.07.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Śledzę wasz dzinnik i jestem zauroczona, sami gdzieś w ciągu tygodnia staniemy się właścicielami domku do remontu i otóż mam jedno pytanko odnośnie komina ile was wyniósł??? Witaj u nas Moje gratulacje z okazji nabycia domku do remontu, nadal myślę ,że warto i jeśli nawet na coś nam nie starczy to życie przed nami . Komin jest 12m z ociepleniem , na fakturkę , ze wszystkimi wypustkami , zaprawami , sznurkami coś około 2800 . Budowa to praca własna plus koszty porządnego fundamentu. Zapraszam częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.07.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Kochani dziś mija nam z mężem trzynasta rocznica ślubu i z tej okazji dostałam polnego kwiatka oraz gres na przedpokój:rotfl: jestem bardzo szczęśliwa. Wiem jedni pomyślą sobie wariatka cieszy się z czegoś co i tak trzeba kupić , a kwiatek... był piękny i wpleciony spontanicznie we włosy przez mojego męża. Czego mi więcej potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Gosiek jaka ja jełopa jestem - do tej pory myślałam ,że Wy już mieszkacie w domku. Ale jeszcze na tyle przytomna by podziękować za miłe słowa ale cicho sza... tak sobie pomieszkuję I na razie z powodów bardzo popularnych wśród budujących... niestety nic więcej nie robimy poza podglądaniem ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 11.07.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Rozumiem już jestem cicho, ale za to jaki masz piękny ogród . A mój zarasta chwastami bo nie ma czasu złapać za kosiarkę i pomidorki nie chcą się zaczerwienić bo nie ma słońca , za to będzie wysyp dyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu A takie prezenty przyziemne i nie wyszukane i polne kwiaty to ja uwazam za najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts