mania1220 22.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 no pieknie Mosci Dobrodziejko No jak nie lubie parapetow co wiesz...tak te Twoje sa przepiekne, przez to ze grube mury i te zaokroglenia na gorze. Wicherko mam pytanie, bo albo znow mi comp pokazuje na opak albo...czy ta podloga w salonie jest siwa, szara itp, a jak tak co to jest, bo wyglada na kolor ktory chcem tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 22.08.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Kubel hmmm chodzi mi o to czy zostawiasz w kolorze naturalnym czy bejcujesz np. ten próg na jasno? czy i czym konserwujesz schody? bo to surowe drewno? salon super!!!! a własnie jakie masz inspiracje okienne? zostawiasz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.08.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kubel hmmm chodzi mi o to czy zostawiasz w kolorze naturalnym czy bejcujesz np. ten próg na jasno? czy i czym konserwujesz schody? bo to surowe drewno? salon super!!!! a własnie jakie masz inspiracje okienne? zostawiasz tak? Schody i wszystkie elementy drewniane zostawiamy w naturalnym kolorze , zabezpieczone były impregnatem Vidaron, który mogę polecić. Nic z nich mi do tej pory nie wylazło , nic się nie sypie w odróżnieniu od tego Protektora , którego użyłam do szafki w łazience. Nie będziemy bejcować a jak już wszystko zniosę i wyniosę na górę to dopiero je polakieruję lakierem wodnym bezbarwnym - matowym. Progi, elementy w ceglanych ścianach , ramki, wyspa , drzwio-lustro zostały zaolejowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.08.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 no pieknie Mosci Dobrodziejko No jak nie lubie parapetow co wiesz...tak te Twoje sa przepiekne, przez to ze grube mury i te zaokroglenia na gorze. Wicherko mam pytanie, bo albo znow mi comp pokazuje na opak albo...czy ta podloga w salonie jest siwa, szara itp, a jak tak co to jest, bo wyglada na kolor ktory chcem tez. Maniu podłoga na całym dole jest jednakowa : biała przecierana Weranda Kronotexu , jest świetna bo przez te przecierki np. plam nie widać . Oj mam nadzieję ,że moje parapety będą piękne jak zabiorę się i położę na nie drewno - takie samo jak w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.08.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 cos mnie zastanawia... Jak powiesisz karnisze, to zakryjesz okna a te luki są taaaką ozdobą. Chyba bym nie zasłoniła ich jakąś szmatą.. EZS ja o te łuki walczyłam jak lwica z moim mężem więc nie zamierzam ich zasłaniać . Jestem zwolenniczką prostych firan upiętych tylko na bokach coś na kształt zasłon. Rozsunę je maksymalnie na boki by nie zasłaniały mi ani łuków ani widoku , który mam za oknem . Szczególnie miło jest po przebudzeniu jak otwierasz oczy i masz przed sobą piękne drzewa. Eee z tego nie zrezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.08.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 elegancko i latarenka na parapecie obowiązkowo stoi cuda cuda A kominek w sypialni będziecie obudowywać? Czy jakieś wnęki w nim zostawicie? Kominek będzie miał wnękę na drewno , jeden mniejszą a drugi na całą wysokość - tylko nie wiem kiedy je dokończymy Zosik było warto o wszystko powalczyć i nawet jeżeli zabraknie nam sił i czasu na szybkie wykończenie góry to te zrobione 150m2 na razie nam wystarczy. Latarenki ma takie dwie , jeszcze marzę o większej .... może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.08.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ach, piękny salon! I ta ściana ceglana! Fantastyczna! A tak od siebie - kocio będzie więcej pił, jeżeli będzie miał miseczki od wody w innym miejscu niż te z jedzeniem - to bardzo ważne dla pracy nerek i takie tam Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 23.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Jestem pod ogromnym wrażeniem... Pięknie Ci to wszystko wyszło A może pokazała byś jeszcze łazienkę Skoro na salonach jest tak cudownie to łazienka też zapewne zachwyca... (u mnie teraz temat łazienki gra pierwsze skrzypce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.08.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam Cię Alano:)W łazience mam taki bajzel , że na razie nie mogę tego widoku pokazać na forum. Obiecuję nowe fotki jak ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 24.08.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Trzymam Cię za słowo Na którejś stronie widziałam jedno ujęcie i to muszę przyznać też bardzo mi się podobało. Powiedz tylko - łazienka jasna, prosta w połączeniu z drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.08.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Tak Alano bardzo prosta , jasna a że kocham drewno ( ale to chyba widać ) to tam również są elementy drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 24.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Tak Alano bardzo prosta , jasna a że kocham drewno ( ale to chyba widać ) to tam również są elementy drewna. Tym bardziej czekam z niecierpliwością na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.08.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 AnnieA znów byłam u Was po prostu pięknie aż chce się wejść i posiedzieć , a szafeczka prezentuje się pięknie. A jak planujesz wykończyć szafki w kuchnie , chodzi mi o boki , bo pewnie z przodu powiesisz materiał? A schody superrr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartAss77 24.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pięknie tak,ze szczękę można zbierać z podłogi.. ta przestrzeń te cgły ehhh... rozumiem, że ten szklany stół to rozwiązanie tymczasowe, bo barowe, srebrne nogi nie bardzo sie łączą z tym pięknym wnetrzem.. gratulacje- pieknie jest w waszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.08.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 bardzo ladna ta podloga, dziekuje, juz poszukalam jej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 25.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Kubel dzięki za info o konserwacji drewna; widoczne boczki szafek pomaluję farbą na biało, do tego w przyszłości chcę drewniane fronty zabejcowane na biało lub pomalowane biała farbą transparentną z ciemnymi/czarnymi uchwytami muszelkami... coś stylistycznie jak tu na blogu: http://barnhouse-nad-wisla.blogspot.com/p/kuchnia.html materiał powiesiłam tymczasowo i nie w całości bo padła mi maszyna do szycia na szczęscie wczoraj zamówiłam częsci i mąż może da radę naprawić... kupiłam też wieszaki bezinwazyjne do rolet i uszyję w końcu coś do kuchni, bo mam skrojone... u nas wszystko jest na razie niskobudżetowe, żeby nie napisać bezbudżetowe Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez AnnieA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 25.08.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Annie nie przejmuj się u nas też nie wszystko jest wysokich lotów , ba nawet niektóre są bezbudżetowe:lol2: . Fakt są rzeczy które irytują człowieka do bólu , ale głową muru nie przebijesz.Wracając do mojego "barowego stołu" to mnie się podoba i kiedyś tam planujemy zmienić mu nogi na drewniane , a jak będziemy mieć dużo wolnego czasu to zrobimy sami nowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Bo właśnie te bezbudżetowe warte są pochwał i zachwytów, a że nie zawsze są tym o czym marzyliśmy... cóż głową muru nie przebijesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 25.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jak to się stało, że dopiero teraz Was odkryłam? Chylę czoła przed niesamowicie ciężką pracą, jaką wykonaliście i jestem pod ogromnym wrażeniem pomysłowości i wytrwałości. I będę śledzić postępy A jaki masz pomysł na wykończenie wnęki na drewno przy kominku? Mam takową, pomalowaną na biało jak reszta konstrukcji i... po pierwszym załadowaniu drewna przestała być biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 25.08.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Impregnacja cegły sarsilem- szału nie ma , producenci trochę przesadzają . Owszem cegła ściemniała minimalnie , liczyłam jednak na więcej. Poczekam i zobaczę jak wyschnie. Halo! To znowu ja pytam o cegłę....Jaki w końcu efekt po tej impregnacji Sarsilem?Próbuję porównywać zdjęcia przed i po impregnacji...A ile razy smarowałaś tym Sarsilem?Aż cegła przestała chłonąć środek?Czy jak?Ja właśnie próbuję wybrać jakiś impregnat-mam wielu doradców w rodzinie,a każdy radzi coś innego.Zrobiłam małą próbę Remmersem KSE 300,ale już teraz widzę,że ta stara cegła chłonie jak szalona(?!).A ten środek jest ch......e drogi,do tego nanosi się warstwy mokre na mokre(nie dopuszczając do wyschnięcia,aż cegła przestaje chłonąć)Czy powierzchnia po impregnacji Sersilem jest łatwiejsza do odkurzenia?Z góry dzięki i kolejny raz muszę napisać,że jestem pełna podziwu.Wszystko jest wspaniałe... Niebawem wrzucę też jakieś zdjęcia z moich-naszych wypocin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts