zosik 27.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 zosik dziękuję,bardzo chętnie zobaczę fotki.A czy teście rozcieńczali ten olej z wodą,czy tak smarowali? Nie rozcieńczali. Smarowali tyle razy olejem aż kolor cegły ich satysfakcjonował, kilka razy i później sidoluxem też aż ich efekt zadowolił. M. mówi, że kupa roboty, ale duuuużo taniej. Fotki pozwolę sobie wrzucić tutaj, bo Kubelka też mówiła, że chętnie zobaczy Twoje A że w temacie i masa osób tu zagląda - to może komuś się przyda http://img571.imageshack.us/img571/3823/img1904s.jpg http://img546.imageshack.us/img546/6189/img1905w.jpg http://img545.imageshack.us/img545/4742/img1909j.jpg Nie błyszczą się aż tak bardzo, zdjęcie robione przy sztucznym świetle i akurat tak się odbijało. Nie stojąc pod takim kątem do światła sztucznego - nie widać świecenia. Na dwóch pierwszych zdjęciach jest obudowany cegłami komin, dlatego fugi takie równe na ostatnim jest ściana odkryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 27.08.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Kubel łazienkę masz prześliczną!!! )) tylko tak zię zastanawiam gdzie trzymasz całą chemię? proszek, płyny i ubranka do prania? aaa już dojrzałam - chcesz półeczki zrobić w tej wnęce nad pralką... jakie drzwi planujesz żeby to zamknąć? dzięki za ogrodowe komplementy ech pracy fakt sporo i trudno logistycznie bo z synkiem za rączkę... ale coś tam powoli juz widać... teraz zamawiam truskawki, jeszcze pikuję powojniki i mimozy, dosadziłam trochę ziółek wieloletnich... z domowych rzeczy to zrobiliśmy 2 lampy (recykling przez przemalowanie ) i przemalowałam stary stół na biało w ciągu tygodnia mam nadzieję krzesła i stołeczki domalować. Może jutro uda się coś tam zamontować... Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez AnnieA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 28.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 zosikrzeczywiście bardzo fajnie to wyszło...A ta fuga była w oryginale taka ciemna,czy ściemniała od oleju?Zastanawiam się,czy smarując samym sidoluxem-bez oleju-cegła byłaby jaśniejsza...?Mam dosyć małe okienka i nie chciałabym jeszcze bardziej przyciemniać salonu przez tę ścianę.Chociaż taki efekt jak u Twoich teściów bardzo mi się podoba :)Jeszcze raz dziękuję za fotki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 A ta luneta to prezentem dla młodej była, tak? Czy ja już wątki mylę? Reasumując :D:D pięknie, jasno, czysto, ciepło i przyjemnie To pamiętasz co teraz? WINKO i kanapa :D:D i relax Zasłużony w pełni O tak winka nie było bo ze zmęczenia nie mam sił i pewnie jeden łyk i padnę na tej kanapie, a relaks jak najbardziej:) Dzięki za pochwały a luneta to prezent córci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 ..siedzi, nic nie mowi. Tylko bebni palcami w blat i sie zastanawia czy Kubelek ma jakis wolny pokuj to sie wprowadzi... Maniu jeszcze nie ma ale ma materac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 dojrzałam na fotach, że to Azteca Może dommo...? Tak to dommo są fantastyczne , jak ktoś chce mieć szarości to też takie mają ... ach może do drugiej łazienki... tylko kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Kubeldzięki za info...Łazienki śliczne...:rolleyes:Fajny wieszak na ręczniki przy wannie.Bo ta gałąź to wieszak,tak?Super blat pod umywalkę.Sami robiliście z jakichś drzwi?A mogę wiedzieć gdzie takie okucia zdobyłaś?A syfon z umywalki jest widoczny?Acha ,a cegłę przy schodach jaką farbą malowałaś? Ach,kiedy my będziemy na etapie Waszych prac............. zosik dziękuję,bardzo chętnie zobaczę fotki:wave:.A czy teście rozcieńczali ten olej z wodą,czy tak smarowali? Tak to stara gałąź przytachana przez mego męża , który oznajmił mi : pewnie coś z tego wymyślisz- a jak wyczyściłam i mam wieszak . Blat to stare drzwi z piętra i miały już takie okucia, a syfon wystaje pod umywalką . Jest prosty , kiedyś walnę fotkę to pokarzę teraz takiej nie mam. Ścianę malowałam zwykłą farbą białą , dość żmudne zadanie , ale efekt fajny bo cegła wygląda jak z aksamitu. Będziecie zobaczysz czas szybko leci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 AnnieA nad drzwiczkami się jeszcze zastanawiam i coś mi już świta w głowie ale jeszcze nie zakumałam co. Teraz ważniejsza jest szafa i szafki na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Pokazuję - jeszcze niedokończona ale postanowiłam skorzystać z szybkiego neta i coś już pokazać i taki dostałam prezencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Tak więc brakuje wyspy i brak czasu na jej dokończenie , ale co najważniejsze materiał na nią już jest gotowy . Dorabiamy z tego samego drewna półki na końcu blatu i takie same będą parapety. Obiecuję ,że jak tylko się z tym uporamy to się pochwalę. I jeszcze jedno mam powieszone lustro na przedpokoju ... rama będzie malowana na biało . Odnośnie kuchni miało być w miarę lekko i jasno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.08.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 :jawdrop: Jestem u Ciebie pierwszy raz I jestem OSZOŁOMIONA!!!! To niesamowite, czego dokonaliście Uwielbiam TAKIE DMY, stare, z duszą Cudownie!!! Łazienka, kuchnia, schody i cegła na ścianach będą mi się śnić po nocach Jest bosko!!!! Życzę Wam, aby mieszkanie w takim niezwykłym domu było równie niezwykłe Dodaję do ulubionych i będę zagladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.08.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Kochana, ta kuchnia w ogóle nie wygląda jak kuchnia bardziej jak salon, w którym można coś upichcić Nie jest nachalna, nie bije po oczach co mi się podoba (moja zapewne będzie bić i to mocno i to też będzie mi się podobać) I jak pięknie wygląda Twój mąż przechadzający się po domu hehehhe jakkolwiek głupio to zabrzmiało mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 :welcome:Nelli Sza , bardzo mi miło ,że podobają Ci się nasze wypociny . Pewnie zapisuj i wpadaj częściej - ja również byłam u Ciebie i również masz uroczo, tylko że przez ten remont i ciągłe ganianie nie miałam czasu na wpisy . Obiecuję to nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.08.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja tak lubię skromnie , no może nie zawsze , trochę nudno ale domowo. A mąż chodzi jak paw dumny a co tam narobił się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.08.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 zosikrzeczywiście bardzo fajnie to wyszło...A ta fuga była w oryginale taka ciemna,czy ściemniała od oleju?Zastanawiam się,czy smarując samym sidoluxem-bez oleju-cegła byłaby jaśniejsza...?Mam dosyć małe okienka i nie chciałabym jeszcze bardziej przyciemniać salonu przez tę ścianę. No u nich jest dość ciemno, nie to co u naszej Kubelki Ale pewnie dlatego, że ściany nie białe a cappuccino, a na górze chilli i też mało okien dachowych, a na dole okien dużo, ale od wschodu i od zachodu, ale pod drzewami. Co do fugi - M. nie pamięta czy ściemniała, pamięta tyle, że związała i nie sypała się jak wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 28.08.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Kuchnia prezentuje się obłędnie W dodatku masz panele, które ja planowałam położyć na górze Przepiękne są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 28.08.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 :jawdrop::jawdrop: Całość prezentuje się cudownie...Taka przestrzeń,tyle światła,ta biel.Wcale nie jest nudno.Wspaniały klimat... Gratuluję pomysłowości i talentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 28.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 jak zwykle pięknie...a przy okazji zapytam - co to za bateria kuchenna, bo nie pamiętam czy pisaliście coś, czyli czy mi umknęło, czy też niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 28.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Tak to dommo są fantastyczne , jak ktoś chce mieć szarości to też takie mają ... ach może do drugiej łazienki... tylko kiedy? heheheh....no popatrz...mam nawet jedną łazienkę w tych płytkach w moich inspiracjach A powiedz mi jak się je utrzymuje w czystości? Widać mocno zacieki z wody np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts