kubel30 05.09.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Z wiankami jest tak - pierwsze nigy nie wychodzą lub wychodzą nijakie. I tak też było z moimi. Szukałam w necie instrukcji, wskazówek jak pleć te wianki.Kupiłam nawet sznurek , a później cienki drucik... tak sobie pomagałam na początku, teraz już niczym nie wiążę. Najważniejsze by gałązki były świeże , bo wtedy są giętkie. Do wianków najlepiej nadaje się wierzba , jest bardzo elastyczna. Na początku zaplatam dwie długie witki , później dokładam następne i następne. Jak powstanie długi wąż to dwa końce ze sobą plączę. Powstaje w ten sposób okrąg na który zaplatam kolejne witki , z tym że już krótsze. Uwielbiam jak wianki mają wąsy . Słuchajcie samo wytłumaczenie może być niezrozumiałe więc umówię się z wami , że jak tylko będę robić jakiś wianek to krok po kroku cyknę zdjęcia. Oki??? Jeżeli chodzi o wianek orzeszkowy to sprawa jest o wiele łatwiejsza . Ja np. podkład zrobiłam z grubego drutu , który okleiłam gazetami , na taki podkład przyklejałam orzechy -całe- na klej z pistoletu na ciepło.Ot i cała tajemnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dziś zakończyłam pracę nad moim lustrem ... w zbliżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 I doszłam do ładu na przedpokoju , wyszło tak i przechodzimy na drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 05.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Eeee zabiłaś mnie tym pytaniem , ....... szyby 1.0 , na profilu Rehau Nieee noooo.... nikogo nie chciałam zabijać choć nie zaprzeczam, czasem mam ochotę Kobel'ko, czasem Ty nie szukaj.... już wystarczająco dużo mi powiedziałaś. ps. stare komódki są ładne i bardzo fajnie się prezentują Edytowane 5 Września 2011 przez kardamina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A tak wykończyłam komodę Niestety mają różne uchwyty , bo kiedyś w jednej zmieniłam i teraz mam misz -masz , jak trafią do pokoju córki będę myśleć o nowych. Te tylko pomalowałam , na razie muszą być. Zaś po kilku latach stania w piwnicy wytargałam , umyłam i znalazłam mu nowe zdanie wózek mojej Neli . Dziś służy jak kwietnik... Boże jak dobrze ,że go nie wywaliłam:) Problemem była doniczka , której nie miałam. posiedziałam podumałam i obcięłam pojemnik po gruncie , pomalowałam na srebrno (pędzlem do farbowania włosów) i powstała doniczka pasująca do wózka. https://lh4.googleusercontent.com/-vm_S4KEmPHM/TmUfxbal_II/AAAAAAAADoI/B00P50o4r3U/s640/DSC_0117.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Kardaminko dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 05.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 BOOSKOOO i taki domowy klimat ,pieknie.Wysyłam wiadomośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 05.09.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Powiem tak... dawno już nie malowałam włosów, bo nie muszę - mam już naturalne srebro na głowie ale nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy, by wziąć taki pędzelek do malowania jakichkolwiek pojemników srebrolem Wasza pomysłowość mnie przerasta ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 05.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 hehehhehhe dobre z tym pędzelkiem - muszę M. powiedzieć, ma chłopak wprawę, bo mi włosy farbuje Pięknie wyszło - baaaaaardzo!!! I takie ciepłe światło mioooodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Julinko odpisałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 05.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 kubelko przedpokój cudny, wózek wpasowałaś idealnie ( jak to dobrze, że go nie wywaliłaś ). Rama lustra wyszła super i chyba o taki efekt Ci chodziło? Mi się podoba bardzo. Wianek jesienny z poprzednie strony wrzucam do moich inspiracji , a orzechowy to masz jak w banku zrobię na 100% W komodzie nie pasują mi te uchwyty, ale mam nadzieję , że przyjdzie "kiedyś tam" ich kolej i je zmienisz. Jak pisałaś sama zresztą ... blaty przy komodach niesamowite i te ich słoje.... Zastanawiam się nad listwami czy będziecie jakieś dawać przy panelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Słuchajcie z tym pędzlem to super sprawa, na tym plastikowym pudełku wyszła super faktura .... prawie jak ze sklepu i nie robi dużej różnicy:rotfl: , tanio a fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 05.09.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 aaaaaa i o lustrze zapomniałam, faaajnie wyszło, a panikowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 O Juszczakówko kiedyś sama sobie wykrakałam: "jak skończę remont to pewnie nie starczy mi już na listwy" ... będą , białe wysokie ...takie jak sobie wymarzyłam...tylko jest tyle rzeczy do zrobienia , że muszą poczekać. Uchwyty stare jak świat i pewnie pójdą do lamusa , ale tak na szybko chciałam by było już ładnie to pomyślałam : czemu ich nie pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.09.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) aaaaaa i o lustrze zapomniałam, faaajnie wyszło, a panikowałaś Tak do końca nie o to mi chodziło wyszło jak wyszło i też mi się podoba ... chyba nie jestem kapryśna , zawsze się dopasuję albo tak sobie wytłumaczę, że mi się zaczyna podobać . Och życie nas do tego zmusza. Edytowane 5 Września 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 05.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 O Juszczakówko kiedyś sama sobie wykrakałam: "jak skończę remont to pewnie nie starczy mi już na listwy" ... będą , białe wysokie ...takie jak sobie wymarzyłam...tylko jest tyle rzeczy do zrobienia , że muszą poczekać. Uchwyty stare jak świat i pewnie pójdą do lamusa , ale tak na szybko chciałam by było już ładnie to pomyślałam : czemu ich nie pomalować? Skąd ja to znam ja już nic nie mówię bo po co krakać jest jak jest i z tego się cieszymy co mamy . ( Powiadasz tyle rzeczy do zrobienia...u nas nadal barierka przy schodach nie skończona..... na listopad miną 3 lata brrrry ). Ale za to u nas schody powolutku dostają fugi i wyglądają naprawdę super !!!!! Z tym malowaniem uchwytów to dobrze wymyśliłaś czarne dużo lepiej wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 06.09.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Odpisuję dopiero dzisiaj bo od czasu remontu zasypiam zanim o tym pomyśle. Dzięki za instrukcję wiązania wiankow i czekam na instrukcje zdjeciowe(zonka czeka).Macie niesamowite dary z tym przywracaniem starych rzeczy do uzytku i to w jakim stylu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 06.09.2011 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Staram się jak mogę a czasem już nic nie mogę .... jak np. teraz wpaść w rytm dziecięcych zajęć. Jeziu bardziej byłam zorganizowana budowlano niż teraz. Przepisaliśmy dzieci do szkoły bliżej naszego domu, czyli by uniknąć dojazdów(18 km w jedną stronę) i bardzo wczesnego wstawania poszliśmy na łatwiznę . Fakt szkoła jest super i do tego bardzo sportowa , tak wypasionej szkoły nie widziałam nawet w mieście ... orlik , sala sportowa z trybunami a co najważniejsze dość wysoki poziom nauczania oraz to , że będziemy mieć z głowy wybór gimnazjum. Wszyscy wiemy jaką opinię mają gimnazja... brrr aż ciarki przechodzą . Najważniejsze , że dzieciaki zafascynowane, mały w siódmym niebie , głową już zawadza o lampę , córcia jest tak otwarta na świat i zmiany , że nie mogła się ich doczekać . Tylko ja jestem jakaś zakręcona całe szczęście ,że jest jeszcze pogoda i można coś porobić w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 06.09.2011 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Juszczakówko masz rację ja też już przestaję planować , bo widzę że moje plany planami a i tak wychodzi jak chce . Wiesz ale te Wasze schodki są piękne i warto było na taki efekt poczekać i dopiero teraz cieszyć się takim efektem końcowym . Tak sobie myślę ,że gdyby mieć tak wszystko od samego początku ...nowe meble , dodatki... to później nie miałby z czego cieszyć się człowiek . A tak dozujemy sobie przyjemności i cieszymy się z naszych domów przez cały czas:) Bynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 06.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ciesze sie ze trafiłam na Twoj watek (od Juszczkówki za wiankiem przyszłam;-) bo takie piekne klimaty tworzysz!! A to malowanie pedzlem od farbowania to strzał w 10! Ja tez stwierdziłam ze lepeij malowac doniczki (np kupiłam takie z terakoty za 5zł +podstawka 2zł) i pomalowałam na jasno szaro i sa piekne;-) ładniejsze nawet niz te za 55zł które ogladałam;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts