Czejena 06.09.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ale idziecie do przodu...!Świetne komody,uważam,że te uchwyty do tej w przedpokoju świetnie pasują.Świetne lustro-farbami olejnymi malowałaś?Świetny kwietnik i donica-co to za farba? No i wianki cudne-a nie sypią się jak wyschną?W ogóle nie mogę wyjść z ochów i achów-wszystko moje klimaty :wiggle::jawdrop: Nie mogę się doczekać wyspy...Proszę-pokaż w jaki sposób skręcasz te blaty:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Zosik to ja poproszę o przepis , oczywiście jak będziesz mogła zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Świetny kwietnik i donica-co to za farba? No i wianki cudne-a nie sypią się jak wyschną? .Proszę-pokaż w jaki sposób skręcasz te blaty:wink: Farba na donicy to srebrny "Hemorajdek" ...hi hi kupiłam kiedyś do zawiasów w łazience i nie podobał mi się efekt tak więc skoro miałam całą puszkę to czemu miała się marnować Z wiankami trzeba uważać , szczególnie z tymi z wąsami , bo jak gałązki wysychają to potrafi coś wypaść... inaczej jest ze zwykłym ciasnym splotem . Czejeno daleko mam do stolarza i dlatego daruję sobie zbliżenia , mam nadzieję że się nie pogniewasz. Ten blat w łazience skręcony jest kątownikiem do nóg (pomalowane też na czarno) , nogi przewiercone i wzmocnione nagwintowanymi prętami , skręcone motylkami . Wszystko trzyma się i nie kiwa , nie buja jest stabilne i sama go nie dałabym rady przesunąć . Zaś wyspę zrobimy inaczej , nie damy kątowników . Wszystko skręcimy na wkręty , do tego konstrukcja wyspy ma być bardziej skomplikowana niż blatu. Moją inspiracją do której bardziej zabiło serce jest to - kiedyś pokazywałam , ale przypomnę . Tylko ja planuję ją w kolorze naturalnym a nie białym ... jak wyjdzie to zobaczymy Kobietki jak znajdziecie coś podobnego to proszę wkleić tu do u mnie może spodoba mi się inna . W sumie mam jeszcze czas na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mam chwilę to pokarzę moją inspirację szafy na przedpokój. Moje drzwi nie są takie wspaniałe ale też bardzo okazałe. Nad szafą długo dumałam , wymyślałam mężowi różne pomysły. On tylko łapał się za głowę co znów wymyśla jego żonka i jak /on ma to zrobić . Pomysł szafy podpowiedziała mi koleżanka a ja idą tym tropem znalazłam właśnie to zdjęcie . Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.09.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) czyli niby taki pokoik? ale z drzwiami od szafy? no ciekawe jak tam podłoga jest zrobiona?? ale pomysł boski! ja znalazłam cos takiego w swoich zbiorach troche bardziej ugłaskane ale za to fajny pomysł ze tam jeszcze szafka wcisnieta... Edytowane 7 Września 2011 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.09.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Toż to pomysł mojego dziecka ona takie drzwi od starej szafy chce jako drzwi do garderoby, tyle, że bez lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Psosin u mnie będzie mniej skomplikowanie bo szafa nie będzie miała nóżek , faktycznie będzie wyglądać jak wejście do domu ... ciekawe czy płakać nie będę Jeju siedzę cały czas w Twoim wątku a praca leży na boku:) ale zaparłam się i przeczytam do końca , pewnie ratami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Gosik to masz zdolne dziecko;) , u mnie też bez lustra . Lustro to ja już kiedyś miałam na szafie - okropność wiecznie brudne były... brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.09.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Kubelku ale tam nie ma co czytac?! u Cie to były przezycia!!!))) ale skoro tak to kawka ci sie nalezy;-))) i jeszcze ciacho i babeczki brownies z malinkami uchowałam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 07.09.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 już napisałam do cioteczki o przepis BOSKA ta szafa!! A tak nas mamiłaś tymi drzwiami, że coś z nimi zrobisz a jeszcze zostało lustro z drzwi, to pewnie za jakiś czas Tylko te drzwi muszą być duże, żeby przez nie przejść do garderoby np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Kubelku ale tam nie ma co czytac?! u Cie to były przezycia!!!))) ale skoro tak to kawka ci sie nalezy;-))) i jeszcze ciacho i babeczki brownies z malinkami uchowałam;-) mniam mniam jestem w stodole i pracuję nad wyspą, kawusię wypiłam i ciasteczko by się przydało .... wyspa cudowna ... jeszcze chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Zosik moje duże bo kiedyś tymi wchodziło się do chałupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 07.09.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 cioteczka mi odp. że ona wszystkiego na oko daje, tylko że dynie moczy w occie już dzień wcześniej, ale małpa składników nie napisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 07.09.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Super pomysł z tą szafą... Znalazłam takie wyspy: http://img109.imageshack.us/img109/3248/wyspakuchnia2.jpg http://img18.imageshack.us/img18/2756/wyspakuchnia.jpg I jeszcze tu zajrzyj http://www.weranda.pl/archiwum/2007/04/5326-kuchnia-z-wyspa http://www.weranda.pl/galeria-zdjec/kuchnia/1/?id=9313 Jak na razie najbardziej podoba mi się ta wyspa z Twojej inspiracji,no i jeszcze ta z cegły... Edytowane 7 Września 2011 przez Czejena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 07.09.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 przyjemne z pożytecznym http://img707.imageshack.us/img707/9631/artdecorationimg63228.jpg http://img714.imageshack.us/img714/7946/wyspakuchennazszafknawi.jpg i takie http://img143.imageshack.us/img143/8783/mg1539.jpg a przy tej wymiękłam http://img577.imageshack.us/img577/9484/931i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dziewczyny dzięki wielkie , piękne te wyspy tylko ,że tak wypasionych to my nie zmontujemy , wszystkie takie dopracowane jak z pod igły. Miło na takie popatrzeć Zosik toż to Twoje klimaty i pewnie jakby była zielona to padłabyś , dobrze myślę? Moja będzie taka wiejska , trochę krzywa , trochę zżarta przez robactwo, poobijana .... będzie moja i miała być mała a wyszła wielka. Zaraz coś wrzucę poglądowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Stoi na własnych nogach, nie buja się i nie kiwa , już jest strasznie ciężki , ma wyszlifowany i wyrównamy blat ( choć nie do końca jest gładki bo nie miał być) . Jutro budujemy dolną półkę Trochę to trwa bo bez profesjonalnego sprzętu łatwo nie jest a i trzeba jeszcze pogłówkować jak wszystko złożyć do kupy by miało ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ależ Wy macie miejsca na takie prace ....i tego strasznie mi brak uwielbiam takie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Prawda ,że fajny warsztat , można brudzić , kurzyć i nikomu to nie przeszkadza. Jeszcze zrobić małą kuchnię by móc brudnym napić się kawki , a po pracy umyć się pod prysznicem... o to jest to. Jak zbiliśmy sam blat to zanieśliśmy go do kuchni celem przymiarki i właśnie to drewno pięknie pasuje do drewnianych elementów w ścianie ceglanej. Dojdą jeszcze takie same parapety i półki w mojej minimalistycznej kuchni i będzie git - eee taką mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dynie ogromne:jawdrop: wyspa bedzie super z tymi dechami:), pomysl z szafa jak dla mnie rewelacja;) no i faktycznie sporo miejsca macie na majsterkowanie:jawdrop: i ile starego, pieknego drewna:jawdrop:, te pobielone, przy ktorych prace nad wyspa trwaja to od razu na sciane do pokoju dzieciowego bym zaadoptowala:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts