kubel30 07.09.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dziewczyny, słuchajcie, właśnie odziedziczyłam ze starego domu ok. 50 m2 parkietu dębowego, który nigdy nie był cyklinowany.. macie jakieś pomysły, co mogłabym z tym zrobić? myślałam, żeby w kuchni zrobić podbitkę na ścianach między szafkami wiszącymi a blatem, ale nie wiem, czy to się da zrobić??? i czy czyścić każdą klepkę ręcznie papierem czy jechać szlifierką? ale mam kocioł w głowie.. Kubełko, schody bombowe, właśnie tak je sobie u Ciebie wyobrażałam:) Tak chodzi mi ciągle po głowie ten parkiet i wpadło mi do głowy by obudować tym parkietem szafki kuchenne coś na kształt wyspy kuchennej a jak starczy to resztę dać między szafki. Dla swojej wygody przykleiłabym je najpierw a dopiero później je szlifowała szlifierką. Ręcznie się zajedziesz;) Jeszcze można obudować wannę jak lubisz takie klimaty a i wszystko koniecznie olejem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 07.09.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 KUBELKO-jaka nadzieje?Ja mam pewność ,bo juz jest GIT.Czy deski na złaczeniach sa sklejone?Twoja inspiracja troche chyba ma szczotkowana powierzchnie drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Aneto te pobielone z bliska są okropne ... brrr wierz mi nie chciałabyś ich w pokoju. Fajny pomysł słyszałam kiedyś na pobielane dechy : wystarczy wyszlifowane deski pomalować zwykłą farbą emulsyjną , później znów lekko wyszlifować , wylakierować i gotowe. Nie wiem jak później wygląda to w praktyce , ale pewnie pod lakierem nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.09.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Julinko jak dokończymy tą wyspę to podam ją Waszej opinii . Dechy nie są klejone , bo mają pióro wpust , który i tak skracałam , by zmniejszyć szpary między poszczególnymi dechami . Wszystko jest ze sobą zbite dodatkowymi deskami , zaś te z zewnątrz są kołkowane, od góry skręcone na konfirmaty. Jeszcze nie wiem czy będę coś na niej malować na biało .Nich no stanie cała w kuchni i wtedy zapadną ostateczne decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 07.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No, to mocna bestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carownica 07.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Normalnie szok przepięknie i tyle inspiracji i planów i zamierzeń dzięki Wam. Czasem żałuję, że muszę pracować - z chęcią rzuciiłabym wszystko i zabrała się do pracy przy swoim cedglanym przybytku gratuluję i nadal śledzę Wasze poczynania z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 08.09.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Normalnie szok przepięknie i tyle inspiracji i planów i zamierzeń dzięki Wam. Czasem żałuję, że muszę pracować - z chęcią rzuciiłabym wszystko i zabrała się do pracy przy swoim cedglanym przybytku gratuluję i nadal śledzę Wasze poczynania z zapartym tchem racja, oj racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 W dobie bezrobocia myślę ,że to bardzo zły pomysł ... chociaż wyjścia są dwa rzucasz robotę i żyjesz z oszczędności( pod warunkiem , że się je ma) , lub najzwyczajniej na świecie robisz po pracy do późnego wieczora lub w nocy (co dość często nas spotykało) i cieszysz się z efektów. Co do pomysłów to rodzą się same a jeżeli nie masz dość gotówki by iść do sklepu i je sobie kupić to zaczynasz kombinować jak zrobić to samemu .U mnie jest jeszcze inaczej ja najzwyczajniej na świecie lubię pracować , pobrudzić się , a później patrzeć na efekty swojej pracy - czasem odbiegającej od ideału ale mojej. Kochani więc do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A tak wymyśliliśmy konstrukcję blatu w łazience , a jeszcze ktoś pytał się o syfon - to clik -clak Nic nadzwyczajnego i całe szczęście , że mam takiego męża , który to realizuje od strony technicznej ... Przyznaję się , że pomysł z tym blatem w całości jest Jego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 08.09.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Zosik toż to Twoje klimaty i pewnie jakby była zielona to padłabyś , dobrze myślę? A pewno Padłabym i nie wstała... jeszcze zacznę się zastanawiać nad przemalowaniem cegły a kyszzzzzzzzz z tymi moimi pomysłami No piękna wyspa się kroi Ojjjj miejsca do pracy tyle co u nas tylko chcieć Przyznaję się , że pomysł z tym blatem w całości jest Jego A bo Wy się świetnie uzupełniacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 08.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 cioteczka napisała: woda, ocet, cynamon w laskach, goździki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JagaR 08.09.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 WitajNie pisałam nic wcześniej, choć czytam cały wątek, z wielkim upodobaniem śledząc postępy. Jestem pełna podziwu.Piszę, bo może przyda ci się informacja,że można ładnie rozbielić lub poszarzyć drewno takim środkiem: Lakierobejca Syntilor kupowana w castoramie lub leroy merlin. W zależności ile warstw nałożysz, uzyskasz większe lub mniejsze natężenie koloru. Wiem, bo odnowiłam tym swój stary sosnowy stół, który z wiekiem strasznie ściemniał i zrobił się paskudnie pomarańczowy w dodatku w pasy. Na to nakłada się jakiś lakier. Aha, to drogie, ale b. wydajne. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.09.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Warsztat pełen możliwości ....fajnie mieć taki cichy, spokojny kąt do pracy i faktycznie można brudzić do bólu WYSPA już mi się podoba aż boję się efektu końcowego to tak z pozytywnej zazdrośći ( u mnie się nie zmieści...chociaż chodzi mi po głowie coraz bardziej ten pomysł ). U nas kamienie prawie skończone, pozostał dolny schód do zafugowania ( ale tak myślę jak już z pracy przyjdę to teściu już chyba zafuguje ). Zastanawiam się czy trzeba je jakoś impregnować Czekam z zapartym tchem na dzisiejsze fotorelacje z wyspą w roli głównej Edytowane 8 Września 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) A bo Wy się świetnie uzupełniacie poszczęściło mi się Zosik dzięki za przepis , a jeszcze dowiedz się ile octu na wodę Edytowane 8 Września 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jago witaj Dzięki za radę , nie powiem że kiedyś nie skorzystam . Jedyną lakierobejcą którą pracowałam jest tikkurila , jest rewelacyjna malowaliśmy nią piaskownicę dziecięcą jakieś dwa sezony temu i stoi nadal bez żadnego uszczerbku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Juszczakówko fajnie ,że prace idą do przodu u Was , zaraz tam skoczę wirtualnie na inspekcję I muszę Cię rozczarować dziś nie mamy czasu na wyspę....buuuu mam dwa zebrania w szkole i to na jedną godzinę. Mam nadzieję ,że ta wyspa uratuje mnie w kuchni bo w chwili obecnej brakuje mi miejsca na blacie , ciasno jest nawet zrobić kanapki . Oj dużo mi brakuje , a szczególnie cargo .... na szczęście mam dużo miejsca na strychu i w stodole . Kiedyś sobie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.09.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Oj zła jestem ,zła:mad: tak się namęczyłam z wyczyszczeniem szyby w kominku , pazuraki zadarłam ostatnie ... rozpaliłam a tu znów szyba czarna. Co jest z tym kominkiem u dzieci , tylko on tak zachodzi paskudnie A wczoraj wieczorem z czarnej rury wylotowej uciekał dymek i to właśnie z tego kominka ... o co chodzi??? Tyle czasu chodził i nic a teraz nagle rozszczelnienie. Nic nie rozumiem , na szczęście jest jeszcze niezabudowany i można poobserwować. Mąż coś tam dokręcił i już nie leci. A czym czyścicie szyby w kominkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 08.09.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Zosik dzięki za przepis , a jeszcze dowiedz się ile octu na wodę Cioteczka twierdzi, że ona na oko daje wszystkiego, więc nie pomogę, ale gdzieś w necie widziałam przepis z tymi składnikami, i tam były proporcje w zależności od tego czy chce się bardziej kwaśne czy słodkie poszperaj A czym czyścicie szyby w kominkach? Brat mył szyby w swoim kominku popiołem Nie wiem czy to taki hamerykański kominek, że tak się czyściło, ale on tak robił i działało. Na szmatkę i hejaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.09.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Jak przyjdę do domu to zobaczę na moją pastę do szyb kominkowych... ( nawet nią czyszczę płytę grzewczą ) jest SUPER WYDAJNA ( mamy ją ponad 2 lata ) My już byliśmy na zebraniach klasowych w poniedziałek Klary i w środę Mieszka. Dobrze ,że jak narazie są one w różne dni. Edytowane 8 Września 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 08.09.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Już widzę oczyma wyobraźni gotową wyspę...Zapowiada się wspaniale.Chyba będzie całkiem spora...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts