Edyta Ż 22.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 No to kamień z serca!Tak trzymac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 A moze sprobowac biala bejca, mozna dac kilka warste az do uzyskania porzadanego efektu i wtedy lakier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 22.09.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Edyta załóż wątek!! proszę, proszę :lol2: Albo dawaj chodź do mnie i opowiadaaaaaaaaaaj co? jak? za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 22.09.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 a jest tez jakas taka pasta do bielenia, podobno z Castoramy? Betib podpytaj, ona zna sie na drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 22.09.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 drewno wybiela się też 15% roztworem wody utlenionej z amoniakiem, ale nie wiem jaki efekt byłby na takim wiekowym drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tak jak napisała Aneta...białą bejcą i potem lakierem matowym:yes:. Kiedyś dawno temu w Ikea były takie bejce, po zabejcowaniu drewna ładnie było widać słoje. Myślę jednak, że są o wiele leprze Kubelko jak ja Ci zazdroszczę tych okiennic i skąd wziąć takie dwie Pokazałam schody z dynią w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 22.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Najstarsza i skuteczna metoda to ług, ale potem należy solidnie spłukać wodą i porządnie pomalować kaponem jako podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tak jak napisała Aneta...białą bejcą i potem lakierem matowym:yes:. Kiedyś dawno temu w Ikea były takie bejce, po zabejcowaniu drewna ładnie było widać słoje. Myślę jednak, że są o wiele leprze Kubelko jak ja Ci zazdroszczę tych okiennic i skąd wziąć takie dwie Pokazałam schody z dynią w roli głównej A ja wiem kto ma kilka , tylko one trochę zniszczone są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dziękuję wszystkim za odzew w sprawie wybielania , cosik tam wybiorę, muszę zorientować się co mają w naszych sklepach.Wimech o tym ługu to już drugi raz słyszę , tylko nie wiem gdzie o to pytać i czy to też wybiela czy tylko farbę zdziera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 22.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wybiela jednolicie, zostawiając rysunek drewna. Można znaleźć w sklepach chemicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Jutro zajadę do takiego chemicznego co wszystko mają to może i to znajdę , ale z tego co wiem to straszna chemia jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 A ja wiem kto ma kilka , tylko one trochę zniszczone są Kubelko nie kuś bo zamiast jutro w Bieszczady ( tak na marginesie wybieramy się w Bieszczady do niedzieli ) to na Kujawy pojedziemy po te okiennice :lol2: Zaciekawiliście mnie tym ługiem aż muszę coś o tym poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Gdybym nie miała takich wydatków to sama mogłabym Ci podrzucić dwie w te Bieszczady - moje marzenie ,szkoda ,że tak daleko ode mnie . Na Kujawach nic nie załatwisz , musisz przyjechać nad morze coś między pomorzem a warmińsko-mazurskim , bo ja teraz na granicy tych regionów. Nie martw się mogę Ci je przechować , a jak kiedyś sama będę wybierać się na Termy to podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 to mi się strony pokićkały dobra to jedziem na granicę pomorza z warmińsko-mazurskim ( też ładnie ) i daleka droga w Bieszczady zdecydowanie bliżej mamy, a przez Słowację to rzut beretem Jak nie w tym roku to w przyszłym pojedziecie !!!!! w te wymarzone Bieszczady !!!! tak cichutko powiem... ja to jestem lokalną patriotką całym sercem kocham Gorce Chociaż Bieszczady oczywiście mają swój urok i jakby nie było dwa razy do roku jeździmy tam Do nas zapraszam z całego serca i czekamy na Waszą wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Nie no jak tak to ja wybiorę najładniejsze jakie tylko znajdę , schowam i siankiem przykryję ... a ja powiem głośno w górach to ja drugą Wichurę mogę mieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tylko jak mieszkać na dwa fronty i tutaj domek musiałby się nazywać Halniaczek ...Przykryj siankiem i niechaj czeka na góralicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Oooo gdybym tylko tak mogła - zachłanna Kubelka, nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 ( ... ) To wszystko przez tą Wichurę ... to wszystko jej wina Właśnie już kiedyś się ostro zastanawiałam - skąd taka nazwa? Bo śkądś się wzięła, tylko skąd? Tam u Ciebie tak mocno wieje, czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wieje jak wszędzie tam gdzie domy stoją w szczerym polu , takie było nasze pierwsze skojarzenie i tak już zostało . Jak weszliśmy do domu po raz pierwszy to wiatr hulał po pomieszczeniach bujając wielkie pajęczyny nad głowami , drzwi stukały , okiennice waliły a z góry dochodziły ciche jęki . Dom prosił by się nim zaopiekować , płakał cichutko nad swoim losem a my nieśmiało zaglądaliśmy do każdego pomieszczenia , a serce waliło jak dzwon. Do tego wszystkiego słonko świeciło co wydawało się jaką abstrakcją w tej całej scenerii . Ach piękny to był dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.09.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 A później jeszcze byliśmy tu kilka razy zanim podjęliśmy ostateczną decyzję i jak dobrze pamiętam to właśnie we wrześniu mija dwa lata od tej naszej miłości od pierwszego wejrzenia. I tak przylgnęła do nas ta nazwa A propo nazwy Wichura , pytam się mojego sześciolatka , który poszedł do zerówki w szkole czy wie gdzie mieszka - adres . A on mi na to : mamo no przecież Wichura po co się pytasz:o O matko trzeba coś z tym zrobić bo nauczycielka zrobi wielkie oczy jak będzie się ich o to pytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts